Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guzel bir evin ozellikleri

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

abi o eski binalara yapılır.

bir görsel test de vardı 2005 gibi binaların gözle kontrolünde baz alınan puantaj sistemini içeren ama çok doğru değildir tabii.

2005sonrası ise bina iyidir gibi düşünebilirsiniz ama kabaca. yukarıda da yazdım işte iki üç bişi daha
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Qualance said:

Deprem dayanıklılık testi dediğiniz karot alınıp betonun test edilmesimi?

o eski binalar için gerekli olabilir tabii.

2005-2007 sonrası falan ise büyük ihtimalle kafanıza çökmez.

çıkması çok olan, giriş katındaki penceleri çok büyük, kolonları dar (25cm'den küçük) olan binalar görürseniz pek hoş değil denilebilir. asmolen döşeme iyi bişi değil. aslında bi sürü ufak detay var böle.

sırf karot alınıp basınç testi kastediliyorsa testin adını bayağı büyük koymuşlar dicektim.

ayrıca yüksek tavan denmiş yüksek tavan = daha fazla ve geniş kolon demek (diğer binalar ile aynı sayı ve genişlikte kolon var ise şüpheli) standart yüksekliği 2.80

eskiye göre belirtildiği gibi daha sağlam yapılıyor ama o sağlamlık ne derece oda beni düşündürmüyor değil.

Birde belirtilmemişti iç doğrama (kapı/dolaplar) dış doğrama pimapenmi/ağaç mı vs vs

edit: Depremde kolonu patlak binaya devletimiz tarafından gelen bilirkişinin göz ile muayenede hafif hasarlı verdiğine şahit olduktan sonra göz ile muayene yi geçin derim.
Sosyal ağlarda paylaş

yazın klima kullanmadan kendi kendini serinletmesi lazım güzel evin.

binayı kondurmadan önce hesabını yapmak lazım tabii. sonra normal bir pencerenin içindeki ufak 4-5 pencere ile evin içindeki hava akımını istediğin gibi ayarlayabilmen de lazım. böyle bir evden zarar gelmez, başından sonuna ince düşünülmüş demektir.

bir sürü etken vardır başka; ama baya güzel bir olay bu bahsettiğim. sürekli temiz havası olan serin bir ev büyük konfor demek. apartmanlarda zor tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

karotta sadece betonun durumuna değil kullanılan donatının bugünkü durumuna da bakılır. işte elemanlarda donatı tespiti ve testleri var. doğru yerlerden denilen miktarda mı donatı konuşmuş. sonra projesine göre bina simule edilir. depreme dayanıp dayanmayacağına, dayanmayacaksa ne yapılacağına vs bakılır. ha microtremor vs gibi testlere de girişilir. schimidt çekici vs kullananlar var tek başına pek de mantıklı bişi değil tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şu anki ben için en önemli özellikler sırasıyla

1- ulaşım
2- yakında market banka eczane kırtasiye vs.
3- altta üstte yanda yaşlı kıl birileri olmasın, üstteki de sevişirken yatağı çok zorlamasın
4- evin batı doğu cephesi olsun, gün boyu güneş alsın
5- ne ilk kat ne en üst kat olsun, 3. kat optimum
6- adam gibi otoparkı olsun, hem üstü kapalı olsun dolu yağarsa araba gömçürmesin hem de balkondan bakıp otoparkı kolaçan edebileyim (buna göre otopark doğu ya da batı tarafında olacak
7- ev sağlam olsun, müteahhit tanıdık olsun
8- hastaneye yakın olsun

evet bizim evin özelliklerini yazdım

ilerde apartman dairesinde oturmayı düşünmediğim için bişi diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...