Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraflarım ve yorumlar

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Yorumlar için teşekkür ederim.

Şimdi depolama ile ilgili büyük bir problemim var.Hali hazırda 2 hdd pert ettim.İçinde bu çektimlerimin büyük bi kısmı dahil olmak üzere burada paylaşmadığım pek çok fotoğrafın ham halide gitti.Dönüp fotoğraflarla ilgili tekrar düzenleme yapamıyorum.Kayıpları ilk yaşadığımda eğitim zaiyatı dedim.Daha iyilerini çekmeye başladığımda daha iyi bir depolama yedekeleme sistemi kullanmaya başlarım diye düşünmeye başladım.Kaybettiğim ilk hddyi gidip burgazadaya gömdüm hatta şarap eşliğinde. :)o

Şimdi hali hazırda kat ettiğim yola müteakip çektiğim kareleri daha korunaklı bir şekilde saklamak istiyorum.Depolama konusunda öneriler almak istiyorum.Sizlerin kullandığı yöntemler nelerdir?

Raid 5 nas bi sistem kurayım sadece fotoğrafları oraya gömeyim gibi düşünceler geliyo yer yer.Tabi bunu kurarken harcanacak maliyette cabası.Hala 40D makine üstünde 50mm lensle fotoğraf çekiyorum.Şu işin maliyetine gidip lensde alabilirim tabi.

Yada hali hazırda siyah beyaza karşı bi eğilimim varken orta format filmli bi makine alıp ufak bir karanlık oda seneryosuda yapabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...