titanguard Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 asp.nette kayıt oluştururken wizardı değilde kendi texboxlarımı kullansam systeme nasıl kaydettircem üyeleri?.kendi database im var app_data'nın içine atmam gerekiyor sanırım veya yanlıs biliyorum.Nasıl yapabilirim sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/w7dyf6b5(v=vs.80).aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 tmmda burda wizard ile çalışıyor.SQL'i hiç bağlamıyor ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kendi database'ini nasıl yarattın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Sql Server 2008 ile yarattım.Sonra o yarattığım database i membership ile bağlamak istiyorum.Wizard kullanmadan kendi textboxlarımı koydum kayıt yaptırırken mesela.O kayıt yaptırdıklarım üye olsun.ama web site administer toola girince hic bir user gozukmuyor.web.config ile birseyler kurcaladım success falan dedi provider ama yine olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 temel anlamda yapman gerekenler; - db connection bilgilerini belirle (servername, dbname, user ve password/windows authentication) - bunları web.config'de tutabilirsin, merkezi bir erişim olması açısından. (doğrudan hard-coded olarak da yazılabilir ama kötü bir seçim) - sonra sql connection açacaksın kod tarafında. açtığın connection içinde db'den yazma, okuma, güncelleme işlemlerini yapıp, connection'ı kapatacaksın. kod örnekleri ve temel mantığı anlaman açısından şu makale iyiymiş (sıraylara derslere bakarsan detayı göreceksin); http://www.csharp-station.com/Tutorials/AdoDotNet/Lesson01.aspx tip1: açtığın connection'ı ihtiyacın olmadığı sürece kapa. tip2: farklı erişim metodları var. yapacağın işe göre (tek veri okumak, silmek, offline modda dataset çekmek gibi..) bunları belirleyebilirsin. makalede anlatıyor sanırım. güncelleme: dikkat etmemişim, kayıt oluşturma derken forms authentication membership kaydından bahsediyorsun.. o zaman en basit anlamda şunu yapabilirsin; wizard ile membership oluştur (wizard'da hazır db seçmene izin veriyor muydu hatırlamıyorum). eğer hazır db gösteremiyorsan wizard'da, sonrasında web.config'deki connection bilgilerini mevcut db'ne göre güncelle. user'lar için custom fieldların var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Ractamainus said: temel anlamda yapman gerekenler; - db connection bilgilerini belirle (servername, dbname, user ve password/windows authentication) - bunları web.config'de tutabilirsin, merkezi bir erişim olması açısından. (doğrudan hard-coded olarak da yazılabilir ama kötü bir seçim) - sonra sql connection açacaksın kod tarafında. açtığın connection içinde db'den yazma, okuma, güncelleme işlemlerini yapıp, connection'ı kapatacaksın. kod örnekleri ve temel mantığı anlaman açısından şu makale iyiymiş (sıraylara derslere bakarsan detayı göreceksin); [www.csharp-station.com] tip1: açtığın connection'ı ihtiyacın olmadığı sürece kapa. tip2: farklı erişim metodları var. yapacağın işe göre (tek veri okumak, silmek, offline modda dataset çekmek gibi..) bunları belirleyebilirsin. makalede anlatıyor sanırım. güncelleme: dikkat etmemişim, kayıt oluşturma derken forms authentication membership kaydından bahsediyorsun.. o zaman en basit anlamda şunu yapabilirsin; wizard ile membership oluştur (wizard'da hazır db seçmene izin veriyor muydu hatırlamıyorum). eğer hazır db gösteremiyorsan wizard'da, sonrasında web.config'deki connection bilgilerini mevcut db'ne göre güncelle. user'lar için custom fieldların var mı? Bu dediğin web.configdeki dbconnection ayarlarını teker teker yapınca oldu.Eyvallah ta userlar icin custom field derken ne demek istedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 yaş, cinsiyet gibi user bilgileri demiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 tabi tabi onlar varda login icin su anlık sadece bir name texti bir de password koydum.daha sonra email send gibi ufak tefek şeyleri yaparım diye düşünüyorum.Bir cok seyi unutmusumda hatırlamak amacıyla kücük bir calısma yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar