fizban Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 selamlar, apartman doğalgazla ısınıyor. fakat kişisel kullanım için her kapının girişine kadar doğalgaz hattı çekilmiş durumda. biz, elektrikle ısınan şofben ve tüple çalışan ocak kombosundan baydık artık. kombi bu kombodan daha ucuza gelir diye düşünüyoruz. lakin fiyatlara bakiyim, kaça patlar bu operasyon diye araştırma yapayım dedim; fikir edinemedim. nasıl bakınmak lazım, ne etmek lazım, fikirler alınır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Operasyonu bilmemekle birlikte, sıcak su ve ocak için kullandığımız zamanlar 30dan fazla gelmedi sanırım aylık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Önce daire içi tesisat çektireceksiniz. Bunun fiyatı ilden ile, ilçeden ilçeye, firmadan firmaya çok değişir. Gemlik'te 700 lira civarıydı sanırım ama oturduğun civarda ne alemdedir bilmiyorum daire içi tesisat. Tesisat halledildikten sonra kombi masrafı var. İleride olur da kombili sisteme geçilirse diye çift eşanjörlü bi kombi almanı öneririm. Hani ihtimal yok gibi dursa da insanların düşünceleri değişiyor zamanla. Hop diye "kombili sisteme geçelim" diye karar alınır, o yüzden sen şimdiden çift eşanjörlü al. Olur da tek eşanjörlü alırsan ve ileride ısınma da kombiye yüklenirse, ısınma ile aynı anda banyo yaparken şoklama dediğimiz arada soğuk su gelmesi hadisesi yaşarsın. Bol bol hasta olursun o yüzden :) Almışken çift eşanjör olsun yani. Bunun dışında doğalgaz sayacı ve abonelik masrafı var. Kombi de 1k ile 1,3k arası güzel kombiler var yamulmuyorsam, son piyasayı pek bilmiyorum ama. Kafadan biraz masraf edeceksin, ama uzun vadede elektriklinin masrafını çok rahat kurtarır. Ayda bi tüp bitirsen tüp 50 lira. Elektriği de ekle 100 lirayı bulur aylık sıcak su masrafın. Doğalgazda biz 5 kişilik ailede 25 lira falan ödüyorduk max, o da yazın yani. Sürekli duş + sürekli ocak diye düşün. Kış aylarında 10-15 lira arası geliyor doğalgaz faturası. Öyle yani. Uzun vadede çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 maliyetini çıkarmaz(5 sene diye sallıyım) konforu hiç bir şeye değişilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Maliyeti çıkarır abi. Sadece sıcak su + ısınma çok rahat çıkarır maliyetini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ya mesela termosifonu geceden ısıtılarsa elektirk çok ucuz ocak ta tüp le gazın ahım şahım farkı yok döşeme, kombi ve açtırma masrafı filan ama psikolojik olarakk her türlü değer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Karadenize doğalgaz geleli 4-5 yıl olduğundan iyi bilirim tüp sıkıntısını rahatlığı hiç birşeye değişilmez maliyet olarak ufak bir kombi+tesisat size 2bin lira civarı masraf çıkartır ama her ay elektrik+tüp 100+ lira civarı para vereceğinize 25-30 gaz faturası gelir belki çok karlı olmaz ama sıkıntısız bir sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BassClef Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kombi ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 SeaGle said: Doğalgazda biz 5 kişilik ailede 25 lira falan ödüyorduk max, o da yazın yani. Sürekli duş + sürekli ocak diye düşün. Kış aylarında 10-15 lira arası geliyor doğalgaz faturası. Öyle yani. Uzun vadede çok iyi. aynen bizde de öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Tüp sıkıntılı oluyor , bitti mi bitmedi mi , duşun ortasında eblek gibi sabunla kalmalar . Pazar günü olur tüpçü çalışmaz , yedek tüp bulundur ooohooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 abi biz çok yıkanan bir aile olarak ayda 2 tüp değiştiriyoduk ve tüp de en son kombiye geçmeden önce (1 2 sene önce galiba) hiç 50 lira falan değildi daha fazlaydı sanki. Tesisat için kombiyi dış kapıya yakın bir yere koyacaksanız çok masraf olacağını sanmıyorum, en büyük masraf kombi işte. Ama rahatlık süper, duş almadan önce tüpü sallamaya gerek yok yani her seferinde biticek mi acaba ben duş alırken diye fds bir de doğal gaz çok daha ucuz tüpten tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 tup cile elektrikli bilmiyorumda yane tuple karsilastirildiginda 1 senede cikariyor masrafini kombi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 SpiderS_DangeR said: abi biz çok yıkanan bir aile olarak ayda 2 tüp değiştiriyoduk ve tüp de en son kombiye geçmeden önce (1 2 sene önce galiba) hiç 50 lira falan değildi daha fazlaydı sanki. Tesisat için kombiyi dış kapıya yakın bir yere koyacaksanız çok masraf olacağını sanmıyorum, en büyük masraf kombi işte. Ama rahatlık süper, duş almadan önce tüpü sallamaya gerek yok yani her seferinde biticek mi acaba ben duş alırken diye fds bir de doğal gaz çok daha ucuz tüpten tabi Kapıya yakın bi yere koyamazsın her zaman, çünkü onun şartnameleri var. Hermetik kombi ise kombin ayrı olur, ama hermetik pahalı. Normal kombi ise içinde uyunmayan bi odaya -yatak odası, çocuk odası olmayaca işte- koyulabiliyor. Ama gaz tesisatının masrafını etkilemez o kadar. Çünkü kombiye gaz götüreceksin. Aynı yerden mutfaktaki ocağa gaz götüreceksin. Çok bi farkı yok metre hesabı olarak. Zaten genelde doğalgaz tesisat fiyatları sabittir. Kolon tesisatı kat üzerinden hesaplanır mesela, 5 katlı dairede 5 x a gibi. Daire içi tesisat da "abi biz daire içini x liraya yapıyoruz" şeklinde olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 ya evde şofben elektrikli, mutfak tüplü. konfor açısından çok sorun olmuyor ama ne kadar zamanda parasını amorti eder diye düşünmüştüm ben. ben maliyet 1000 tl civarı olur diye düşünmüştüm, öyle olsaydı kendini 1 senede amorti ederdi. 2000 tl olunca 2 seneyi bulur amorti etmesi, ama yine eder. bir düşünmekte, kampanya vs aramakta fayda var. teşkürler cevaplar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Tüpün hiç zamlanmayacağını ve 5 kişilik bi aile olduğunu düşünürsen 2 yılda amorti eder. Kendine göre ve tüpün ne olacağını düşünerek ayarla eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 seagle daha önce döşedğiniz tesisatlarda ev patlama oranı kaç? bize biraz güven vermelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Sıfır hacı. Biz doğalgaz tesisatı işine girmedik ama. Doğalgaz piyasası çok garip. "Filan yere doğalgaz gelecek" denildiğinde o yerde herkes zengin olacağım hayaliyle bi mühendis alır, küçük bi dükkan açar ve doğalgazcı olur. 2 yıl sonra artık tesisat çekilecek ev kalmayınca o mantar gibi biten dükkanlardan sadece 3-4 tane büyük olanlar kalmıştır. Diğerleri hep batar. Tesisat işi limit değerine ulaşana kadar o küçük dükkanların hepsi fiyat kırar. Hepsi kırdıkça kırar, kırdıkça kırar. Ortalama altı bi işçilikle iş yaparlar. Ama ucuza yaptıkları için müşteri çalarlar. Tabi kâr/masraf olayında fail oldukları için hepsi batar. Ayakta kalacak tecrübeli firmalar da az iş yapmış olur onlar yüzünden. Ve onlar da fiyat kırmak zorunda kalır bazen. Her ilde böyledir bu iş. Bu olayı bildiğimiz için hiç girmedik biz bu işe. Abim makine mühendisi misal, babam desen tesisatçılığın her dalında 25 yıldan fazla bir tecrübesi var. Ama dediğim gibi ufak firmaların açgözlülük yapacağını bildiğimizden o olaya hiç girmedik. Zaten bizim 22-23 yıldır asıl işimiz tentecilik. Hem doğalgaz hem tente işini aynı anda götürmemiz mümkün olmazdı ve doğalgaz işinin ömrü max 1,5 yıldı. 1,5 yıllık düşük kârlı bi piyasaya girmek için asıl işimizi bırakmayacağımızdan girmedik eheühe. Özek geçmek gerekirse, BİZİM BİŞEYİMİZ PATLAMADI LAN ANARŞİK sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 işin uzmanı :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 benim mutfak tüpü 1 senedir bitmedi hafta da bir yemek yapıyorum o kadar patates ı fırında yapmak yerin haşlıyorum elektirik daha çok giidiyor diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 forgiver said: benim mutfak tüpü 1 senedir bitmedi hafta da bir yemek yapıyorum o kadar patates ı fırında yapmak yerin haşlıyorum elektirik daha çok giidiyor diye oha, vejeteryan mısın hacı ? aşırı duyarlılık sezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 mutfak ve banyoda zombi kullanmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar