Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya Nükleer Tehlike

Floridsdorf

Öne çıkan mesajlar

Absolut said:

Bilmediğim için birşey soruyorum. Aynı şiddette veya daha düşük bir deprem elinde nukleer silah bulunduran bir ülkede olsa. Bu silahların depremden etkilenmesi reaktör gibimi oluyor yoksa onlar mobil naneler oldugundan böyle bir risk yok veya çok daha az mı? Filmlerde nukleer füzeleri mesela dokunsan yana devrilebilecek silolarda görüyoruz falan ya ondan merak ettim.

ya mermi gibi düşün onları, horoz düşmeden patlamıyo işte. ha tabi radro aktif madde var icinde ama, deprem osal cokse etse patlamazlar, öle radray radray takılırlar oldukları yerde.

hatta plotunium öle etrafına deli gibi radrasyon yayan bişi dğeil.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

zincir reaksiyonu ba$latacak hamle lazim, sanmam ki bu carpma ezilme buzu$meyle olsun.bi de fuze ayri sava$ ba$ligi ayri yerde duruyodur.

auhauhauhauah az olmamıştı bu ya. bi rüzgar eser çat yan yattı. tam da fitil yana yana içine kadar gitmişken. fssleeeee diye bi fırlar, nereye gideceği muamma.

edit: offtopic oldu ama neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

Lisedeyken bunun hakkında bi ödev hazırlamıştım aklımda kalan bir şey vardı bu atom bombaları yere değmeden belli bir yükseklite patlıyor yane çarpma etkisi değil. Yere çarmadan 70 feet mi öle bi yükseklikte algılıyor reaksiyona girip yerden 20-30 metre havada patlıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

oh rahatladım :P

nükleer silahın nükleer santralden daha güvenli olabilmesi de ayrı bi ironi tabii...

nükleer santralde bi atom bombası çok uzun sürede patlatılıyomuş gibi de düşünebilirsin. benzer çalışıyo. atom bombası kontrolsüz reaksiyona sokuyo sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

yerde patlarsa shockwave'de heatwave'de etrafa yayılmadan yerden sekip havaya doğru yöenliyo, etkisi daha büyük olsun diye havada patlatıyolar. yüksekliğini bilmiyorum değişiyodur herhalde oda bombasından bombasına.

aynı teknik boğu patlıyıcıka kullnılır zaten, şöle örnek veriyim

|c4. . . . . . . . . |

cubuklar iki yüzey diye düşüneşlim, c4 birini yapısıttılmış diğeri uzakta.
mesela böle bi düzenekte dinamiti plastik patlayıcıyı patlattığınızda, daha yeterince hızlanmadan shockwave c4'ün arkaısndaki yüzeye carpıp iki katı kuvvetle diğer taraftaki yüzeye carpıcaktır. uzaktaki yüzey daha cok hasar alıcaktır.

aynı kafa işte.
Sosyal ağlarda paylaş

küfür ettiğim darpa'nın elinde bomba atılmış yerlere hızlıca girebilmek için bi materyal vardı
döküyorsun tepeden dev yangın söndürme uçakları ile. bu jel yerde köpürüyor. içinde tutuyor radyoaktif maddeyi. sonra makinelerle süpürüyorsun işte. zemin aşırı rad'dan temizlenmiş oluyor falan
Sosyal ağlarda paylaş

Senelerdir var o hidrojen bombası laflarıda nedense TR topraklarında değil başka bir ulkede turuyoruz derler ilginçtir.
Günü geldiğinde tut ki atman gerekti bi ülkeye acaba diger ülke buna izin verir mi veya senin topraklarında ise bu füzeyi atacak altyapımız varmı teknolojisi geliştiriliyormu vs vs vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

ortada dedikoduluk bir durum yok. ciddi bir şekilde kaydı tutuluyor bu silahların, internetten ulaşabilirsin önemli kurumların raporlarına. şuanda türkiyede balistik füze yok, uçaktan atılan tipte 90 adet hidrojen bombası bulunuyor incirlik üssünde ve bunların bazıları hizmet karşılığı abd tarafından türkiyeye verilmişti galiba. bir kaç yıl önce okumuştum gerçi, şuanki durumu tam bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakka google yaptım kabaca şu rakamları çıkardı guncelmidir bilemem.
Şu anda ABD 10.656, Rusya 10.000, Çin 400, Fransa 350, İngiltere 185, İsrail 200, Hindistan 60, Pakistan 48 atom başlıklı silaha sahip bulunuyor. Kuzey Kore'deki sayı bilinmiyor.
Bizde ise amerikanın incirlikte terk ettiği 40 adet bombadan bahsediliyor ama durumları nedir, kullanılması gerektiğinde eğitimli personel var mı, gerçekten böyle birşey varmı herhangi bir bilgi yok nette.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...