Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SQL'de aynı anda değerleri değiştirmek

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar şimdi bir sıralama olayım var.

Antalya - 24
İstanbul - 45
Edirne - 64

Şimdi adamlar bunları jquery-ui ile yukarı aşağı yaparak sıra değiştiriyorlar.

Bende istiyorum ki mesela Edirneyi Antalyanın üstüne koyarlarsa direk ID'leri change etsin. Bunu SQL 'de direk olarak yapmamın bir yolu var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten ajax ile yaptım sevgili Tim. Yani ajaxı falanı filanı hazır, yer değiştirilen ID'ler php sayfasına gidiyor.

Atıyorum 24-64 yer değiştirecek ya, 24 edirneye 64 antalyaya gelecek. İkisini aynı anda sql'de change yapabilir miyim onu soruyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Valla anlasamadik bir yerde. Sen listedeki yeri degistirince ajax ile php dosyasina parametre gondereceksin id'leri, o da degistirecek iste ?

Ama ID'den kastin bildigin auto increment ile verilen ID ise o sacma bir dusunce. Onun yerine order diye bir kolon ekle, ordaki sirayi degistir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek query'de birden fazla alan değiştirmeyi kastettiysen:

UPDATE mytable
SET myfield = CASE other_field
WHEN 1 THEN 'value'
WHEN 2 THEN 'value'
WHEN 3 THEN 'value'
END
WHERE id IN (1,2,3)

http://www.karlrixon.co.uk/articles/sql/update-multiple-rows-with-different-values-and-a-single-sql-query/
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Valla anlasamadik bir yerde. Sen listedeki yeri degistirince ajax ile php dosyasina parametre gondereceksin id'leri, o da degistirecek iste ?

Ama ID'den kastin bildigin auto increment ile verilen ID ise o sacma bir dusunce. Onun yerine order diye bir kolon ekle, ordaki sirayi degistir.

Tamam abi doğru anladın da olayı anlamadın. ID dediğim şey zaten order değeride mesela şöyle anlatayım;

İSİM - ORDER
Ant - 1
İst - 2
Edi - 3

ise adam edi ile ant'ın yerini değiştirdiğinde buna ayrı ayrı sql işlemi yapmak lazım

update table set edi=1 where field=edi
update table set ant=3 where field=ant

Bu şekilde oluyor. Ben aynı sql sorgusunda yapabilir miyim diye sordumdu, Kojinin verdiği zımbırtıyı bi deneyeyim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...