Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AAA ya katılmak isteyen Türk oyuncular için bilgilendirme.

Jarlexly

Öne çıkan mesajlar

Hahaha 16 kişi çıkmış şaka gibi,
Corptaki kişi sayısı 85 ti şu an 84. 3 tane yalancı adam corptan çıkıp gitti sadece onları da black list e yazdırdım zaten. Sizin yapabileceğiniz anca iyi niyeti kullanıp corp a girip milleti birbirine düşürüp ÇOMAK SOKARAK ortalığı karıştırıp bir corp un düzenini bozup dağıtmaya çalışarak kendi tarafınıza adam çekmeye çalışmak.
Kuun-Lan bizim corp umuz değildir. Hakan'ın yenilere yardımcı olarak iyi niyetle kurduğu bir corp tur. Srent denen adam yenilere yardımcı olacağım diyerek Kuun-Lan a girip anca kendi tarafının propagandasını yapabilmiştir. Ne tarz insanlar olduğunuz zaten buradan bellidir :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ben srent. okuduklarıma gerçekten şaşırmış vaziyetteyim.

Benim hakan ile konustuklarımı kendisine sorabilirsinizki yaptıgım seyi propaganda olarak görmiyecektir aynı sekilde Jarlexly nin bana vermis oldugu gizli bir görev gibi bir izlenim bıraktı sanırım sizde sizi temin ederim oyle bir sey yoktur ben Kuun lan a girmeden once yenilere yardımcı olacagımdan bahsetmiştim ve hala sözümde durmaktayım onlar icin en iyi imkanları sunan bir alliance a soktum ve bunu kesinlikle ZORUNLU bir şekilde yapmadım hepsi kendi düşüncelerini soyledi ve o şekilde gelmek isteyen geldi gelmek istemeyen gelmedi arkadaşar.

Benim propaganda felan yaptıgım yok. Hakanın bana soyledigi üzere sadece bir tanıtım maili hazırladık o kadar. Kuunlandan cıkan oyuncuların hicbiri black aces a girmek icin zorlanmamıstır isterseniz kendilerine sorabilirsiniz.

Dediğim gibi ben kuunlana oyunculara yardım etmek icin girdim ve bu gorevimi güzel bir şekilde yaptıgımı düşünüyorum nede olsa o 16 kisi propaganda yüzünden degil kendilerinin beyenmiş oldukları şartlar sebebi ile corptan cıkmıslardır.

Her nekadar bagzı insanlar beni sanki iyi niyeti suistimal eden bir insan olarak gorsede resmin büyük tarafına bakamıyorlar sahsen. Eger baksalardı buradaki gereksiz sırf ego tatmin edici davranıslar ve yorumlar meydana gelmezdi.Tigers a veya herhangibi bir türk corpuna bir kinim veya kotu dusuncem yoktur kesinlikle buna inanabilirsiniz sonucda bu oyuna yeni baslayan insanları oyuna alıstırmak icin en uygun ortamları kendilerine sunup onlara cevap vermelerini yine onlara bırakmaktayım fakat ne yazıkki diger tartısma cıkaran arkadaslar bir türlü bunu kabul edemiyorlar nede olsa onlar bu konuya sadece adam kaydırma olarak gormekte , eger o oyuncular bizde olsa cok daha guclu olurduk mantıgı ile eve in her kosesine bir türk bayragı dikme mantıgında gitmekte olduklarından onlara bir sey diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Srent ile bugün oyunda denk geldik fakat o sırada hatun telefonda beni scram lediğinden (hatta scram + distrupt + web diyelim biz ona. + ecm de olası.) adam gibi konuşamadık.

Srent in kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum öncedende söylemiştim. Birtek tanıtım mailleri konusunda elimizde tüm mailler olmadan birşey atmayalım derken onun aceleci davranması canımı sıkmıştı. bununda kasti bir davranış olmadığını umuyorum.

Muhabbetin uzamamasını diliyorum artık. zaten General bittrich ile konuştuktan sonra bundan sonra yenileri bu gibi sorunlar çıkmaması için sadece tigers a yönlendirme kararı verdim. bunu srent ve jarlexly yede ilettim.

Kötü bir niyet olmadığını düşünsemde bazı şeyler hiç güzel durmadı. Yanlış anlaşılma olduğunu umarak tekrardan böyle sorunlar yaşanmamasını umuyorum.

-eskidende bu gibi tartışmalar çok kez yaşandığından elbette benimde gördüğüm ve duyduğum şeyler ile konu hakkımda fikirlerim var. fakat bu mailde özellikle tarafsız yazmaya çalıştım.şahsi görüş olarak tek yorumum srent hem gerçek hemde oyun yaşı olarak bu gibi şeyleri çok görmemiş bir arkadaş. bu nedenle onun tartışma dışı bırakılmasını rica ediyorum.
Genel olarak bedar ve jarlexly ile ilgili tartışmaya dahil olabilecek kadar olayların içinde değildim.
Sosyal ağlarda paylaş

LordElminster said:

Bir süredir oyuna giremediğimden dolayı burayada bakamıyordum ama uçan kuşlar,dostlar sağolsunlar sevgilerinden ve saygılarından dolayı yine kulağıma bir haber getirmiş oldular...

Jarlexly said:

-Crimson Angels : Pandemic Legion'a katılmak için Myrmidon Mining'deki arkadaşlarla birlikte kurduğumuz şirkettir, fakat kanı bozuk bir türk arkadaşın yaptırmış olduğu şerefsizlik sebebi ile ki kendisi şu an PL'de önceden oğlu ile birlikte Scalarda idi. Yaklaşık 20 milyarlık bir kayıp verdirdikleri bir tuzak sonucu 1 hafta içerisinde şirketi kapattık. Ardına United Front Alliance'a girdik.
[/b]

bu iddia ile ilgili daha detaylı bilgi istiyoruz ... İnsanların aydınlanması lazım... detaylı bilgi verilmez ise; belgeleriyle ; Bizzat eve forumlarında açılmış olan forum linki vb (oyun içerisinden atılmış olan KÜFÜR İÇEREN mesajların buraya kopyalanması"print screende olabilir" ) bir çok belgenin yayınlanması ve insanlar ile paylaşılması benim tarafımdan yapılacaktır.. Kullanılan konuşma uslubu hiç hoş değildir, eğer seviye düşücekse her türlü ortama ayak uydurup admin veya moderatörlerin hoşgörüsüne sığınılarak gerekli olan coşkunun (şeref vermek, bozuk kanı temizlemek, ayarı bozulup eli ayagı oynayanların ve meydanı boş bulup kendi çapında pasta misali atıp tutanların ayarlarını yapıp onları gerçekler ile yüzyüze getirmek vb.. "çoşku bizim uzmanlık alanımız" ) maksimum düzeyde itina ile verileceğinden emin olabilirsiniz..

Senin gibi kaypak ve dönek artı corp hırsızı ve üstüne Pandemik şakşakcısı bir adamın benden duyacağı kelimeler ancak bukadardır. Bence doğum belgeni kontrol ettir sezeryan yada normal yolla doğmamış bir insan olduğunu düşünüyorum. Artı belge isteyenler

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1026123

burdan bilgi edinebilir. Bilgi derken bu şeref merhumundan yoksun Lordelminister adlı şahsiyetinde ne mal olduğunu görürler. Ben asıl NC deki arkadaşların nasıl bu adama hala katlandığınıda anlamıyorum. Herifin o vakit hem NC de hem Pandamic de karakteri varken ve NC pandamicle savaşırken caususluğun kıralını yapan bu kaypak şahsiyeti nasıl aranızda barındırdığınızı merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Linklenen forumdaki ilk cevap.

Karr Blanch said:

So more importantly, don't be stupid?

Seriously, who falls for something like this?

Bu scam için kimseyi suçlamayın bence.

Daha önceden kötü yönetilen bir grup derken "crimson angels" corpunu örnek göstermemde bu yüzdendi. Cidden yenilmemesi gereken bir scamdi ve sonucunda bir çok iyi oyuncu oyunu bıraktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu üzerinden yapılan yorumlar tartışmalar türlü spekülasyonlar neticesinde bir film çıkarmı bilinmez ama bakınız bir yıldız doğuyor;

Infinitum CARTEL [.INCA] New only Turkish pvp Corporation(tr)...

Sağa sola hapşırıp virus bulaştırmayalım kimsenin kalbini kırmayalım adam gibi oyunumuzu oynayalım...

Hepinizi tek geçiyorum bol şans diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benim yazıma vermiş oldugun boş cevaptaki her satır ve cümleye cevap verdigimi zannediyorum.. eğer kaçırdıgım bir nokta var ise bir zahmet hatırlatın gerekli ayarı doya doya vereyim.. gelelim forum topicine.. Hani dedin ya belge var.. al sana cevap
aç o belgeyi.. 2. sayfaya git bak orda Posted - 2009.03.17 16:22:00 - [54] tarihli Mik Kyo'nun yazmış oldugu bir yazı var.. bu işi nasıl yaptıgını ve neden yaptıgını gayet güzel bir şekilde açıklamış.. iyi bak göremiyorsan yakınındaki birisine okut o yazıyı.. Bende buraya kopyalıyayım herkes gorsun "

First of all, this is not something that Pandemic Legion normally does, or condones.
Had you contacted the proper people you would have been told politely that the alliance is not recruiting, you didn't and so you found me.

Motive: Sebep
Despite what you read here it was not isk based at all, and PL is not running round recruitment scamming to pad there killboards. The players in your leadership tried to ruin the reputation of one of my old eve friends by calling him a spy and effectivly co*kblocking his recruitment into PL, therfore incurring my wrath, you simply messed with the wrong guy.

tercüme, kısa özet= Öncelikle bu PL'nin normalde yapmış oldugu bir şey değildir..
Doğru insanlar ile kontakt kursaydınız PL'nin recruit yapmadıgını öğrenmiş olurdunuz ama bunu yapmadınız ve beni buldunuz..
Burada okudugunuz olay tamamı ile isk bazlı değildir. PL recruit olayında insanları tuzaga cekip kandırarak killboarduna katkı sağlayacak bir oluşum değildir.. Sizin yönetimizinde olan bir oyuncunun benim en eski eve arkadaşlarımdan bir tanesinin(Lord Elminster) itibarını lekelemeye çalışmış ve ona casus diyerek PL e katılmasını engellemiştir. Kısaca söylemek gerekir ise YANLIŞ ADAM ile uğraştınız ve sonuçlarını gördünüz..

Arkadaşlığın değerini burda çok iyi anlıyabiliyorum. saygı ve sevgi duydukları bir kişi için yapılan bu çalışma kim nederse desin övgüyü haketmektedir..

daha deteylı anlatmaya gerek var mı ?? ortamı yaratan adam zaten gerekli açıklamayı kendi ağzından yapmış.. Bu olayda benim faktörüm nedir?? hemen açıklıyayım.. delikanlı ve şerefli biri olarak.. (başkalarına benzemem) 10 gün öncesinden bir şeyler olacağını anlamıştım ama her sordugumda "-bekle sana bir sürprizimiz var" demişlerdi.Son ana kadar bu olay benden saklandı ve olduktan hemen sonra haberim oldu.. Dünyaları ben yarattım edasında ortalıkta dolaşan kibirli mahlukatlara uzulmedim. ama onlar ile birlikte zarar görmüş olan oyuncuların emeklerine üzüldüm (kurunun yanında yaş da yanmış) Sonuç olarak benim VİCDANIM rahat

Daha fazla bir şey yazmanın gerekli olmadıgını düşünmekteyim.. yazımın sonuna kadar okumaya zahmet eden kişilere ise teşekkürü bir borç bilirim.. Uslup konusuna gelince elimden geldiğince karsıdaki kişinin uslubune göre cevap vermeye çalıştım.. umarım bu yazıyı okuyan admin veya moderatörler önceki yazılara bakarak bu durumun ne kadar doğal oldugunu ve neden böyle bir uslüp kullandığıma hak verirler.. Ceza alırsamda yine de canları sağolsun.. Eve Online'de benim karakterimi nasıl olsa bilen bilir tanıyanlar için problem yok ama tanımayanlarda nasıl birisi oldugumu tanıyanlardan öğrenebilirler...

Saygılarımla...
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda alıntıladığın Jarlexynin yazısı silinmiş forumdan o yüzden cevabında silinebilir. Haberin olsun ve bu yazdığını bence kaydet diye söylüyorum :)

Benim ona verdiğim cevapta silinmiş (sanırım onun yazdığını alıntıladım diye, yoksa herhangi bir hakaret falan yoktu)

Silinen postumu bir daha yazıorm alıntı yapmadan.

Bu scam için kimseye suç bulmayın. Tamamen kendi hatanız.

Daha evvelden bedarın kötü yönetilen bir corp olduğunu söyleyip "crimson angels" corpunu örnek göstermemde bu yüzdendi. Hiç yenilmicek bir scam yiyip, bir çok iyi insanın oyunu bırakmasına sebep oldunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kisisel hakaret iceren yazilar tarafimdan gizlenmektedir. Forum kurallari kapsaminda bolumden uzaklastirma gerektirir ama saygi cercevesinde oldugu surece tartismalar serbesttir. O yuzden yazilarin kopyasini almaniz gerekmez ben sadece gizliyorum gerektiginde copy paste yaparim size.
Sosyal ağlarda paylaş

benim kafamda konunun asıl içeriği hakkında sorular var. hiç pvp yapmamış ve hiç 0.0 sec görmememiş biriyim. 5.5 milyon civarı tecrübe puanım var sadece.

size katılmak istesem:

1- caldari space ten atlayıp nasıl gelirim tek parça halinde?
2- envanterimde yer alan bütün gemileri ve ekipmanları ardımda bırakmam gerekir mi?
3- yeteneklerim sadece endüstri kolunda exhummer ve savaş kolunda amarr battleship e binebilmeye yeterli durumda, ne tip gemiler kullanmam gerekecek ırk ve nitelik olarak?

yani kısacası şu durumda gelsem orada neler yapabilirim? yoksa belli bir ön hazırlık yapıp mı gelmem gerekir. ekonomik durumumu nasıl idame ettririm?

şu ana kadar carebear takıldım açıkçası ondan soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mete umarım yazımı begenmişsindir. :) "wall of text"

Aynen dediğin gibi oldu o güzelim yazı bir güzel silindi kesildi biçildi bir anlam ve önemi kalmadı...

Sevgili alan yetkilisi en azından yollamış oldugum yazıyı 1 gün silmeseydinde insanlar kimin ne oldugunu iyice anlasaydı...
Böylelerine mübah çünkü bu tarz uslup ile yazılar yazmak.. umarım kendiside görmüştür veya birileri haber vermiştir..
Sosyal ağlarda paylaş

Lord normalde senide Jarlexly'ide ingame olarak tanıdığım için nasılki senin için yazılanları olabildiğince hızlı müdahalede buluduysam onun içinde aynı durum geçerli. Böyle yazışmalar insanları tanımaya yaramaz aksine okuyan taraf içeriğini bilmediği için bunlarla eve fln oynanmaz hepsi bir birine çamur atıyor diyerek oyuna başlamadan soğumasına sebep olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@luxor

Tigers of Anotalia veya Infinitum Cartel corpunu öneririm sana (iki corpta da charım yok. Herhangi bir ilgim de yok). Yani bulunduğum yer falan diye o ikisini tavsiye etmiyorum. Onların daha şeffaf bir oyun yapısına sahip olduğunu düşündüğümden diyorum. Yinede sen bilirsin tabi. Jarlexynin yazıları silnmeseydi (ağır hakeretler taşıyo diye) ne demek istediğimi anlardın biraz daha.

@lord

Yazıyı okudum ve beğendim. hatta kaydettim ara ara canım sıkılınca okurum diye :P

@darejedi

DareJedi said:

bunlarla eve fln oynanmaz

Bunu anlatmaya çalışıyoruz bizde :D (senin kastettiğin şey başka, biliyorum. ama böyle alıntılayınca güzel gözüktü gözüme)
Sosyal ağlarda paylaş

megetege said:

@luxor

Tigers of Anotalia veya Infinitum Cartel corpunu öneririm sana (iki corpta da charım yok. Herhangi bir ilgim de yok). Yani bulunduğum yer falan diye o ikisini tavsiye etmiyorum. Onların daha şeffaf bir oyun yapısına sahip olduğunu düşündüğümden diyorum. Yinede sen bilirsin tabi. Jarlexynin yazıları silnmeseydi (ağır hakeretler taşıyo diye) ne demek istediğimi anlardın biraz daha.

şimdi bir yanlış anlaşma var,

2- envanterimde yer alan bütün gemileri ve ekipmanları ardımda bırakmam gerekir mi?
3- yeteneklerim sadece endüstri kolunda exhummer ve savaş kolunda amarr battleship e binebilmeye yeterli durumda, ne tip gemiler kullanmam gerekecek ırk ve nitelik olarak?

gibi sorular sormuştum ben, yani 0.0 da bulunan hangi corp a gidersem gideyim oyunun oynanış mekaniği aynı olacak diye düşünüyorum.

atıyorum her nasıl mission runner için caldari gemileri 4 çeşit hasar verebildikleri için daha uygun olabiliyorsa, bunun gibi 0.0 da oynamın da bir takım gereklilikleri vardır mutlaka.

kısacası sorularım corpların durumundan ziyade, oyun dinamikleri ile ilgili.

öncelikle 0.0 da oynamaktan zevk alacağım ve 0.0 ın oyun dinamikleri aklıma yatması gerekiyor. ama casual bir oyuncu olduğumu da hemen ekleyeyim tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

bugun pek isim yok belli oluyor herhalde :)

sorularina gelirsek;

girmek istedigin 0.0 corpunun genelde empire'e giris-cikis yolarindaki corp yada ally ler ile dost olurlar yada sana gozculuk yaparlar sagsalim girebilmen icin!

ilk basta gerekir, gidecegin corpun topraklarinda veya yakinlarinda Dock'layacagin istasyonlardan acil ihtiyaclarini karsilacabilecegin gibi, bulundugun corp.da sana logistik destek saglayip mallarini 0.0a indirmene yardimci olurlar(cogunlukla).

Illa binmek zorunda oldugun gemiler bulunacagin yere gore degisebilecegi gibi sana kisa bir genelleme ile, ihtiyaclarini su sekilde siralayim.
Rat yapip para kazanmak icin bi BS, yada HAC sinifi bir gemi yada mining gemisi. Hizli yolculuk edebilmen icin frigate sinifi bir gemi. Olmasssa olmaz olan PVP icin ise, ufak roamlar icin bc yada cruiser sinifi gemi ve buyuk fleetler icin bs sinifi bir gemi isini gorecektir. Irk olarakta Ammar iyidir, terslik cikarmazlar :)

insallah yardimi olur.
saygilar&sevgiler
Sosyal ağlarda paylaş

Mete,
yeni başlayan arkadaslarımdan 1 tanesı senınle 1-2 dıyalogda bulunmuş bana dıyokı abı bu adamı vursam ayıp olmaz dımı dıye bana sormusdu ama benım cevap herkez özünde ıyıdır tanımıyosun adamı kıme ne ıyılıgı kımede ne ıcın kotuluk yapdıgı bılmıyosun o yuzden RELAX MEAANN dedım yanı (TAKIPDEYIZ SENI HA GAYRET)>:D<
Sosyal ağlarda paylaş

evet yazdıkların yardımcı oldu. şimdi HAC haricinde bahsi geçen gemilere binebiliyorum (BS in bazı spesifik parçalarını fitlemek için bir kaç gün birşeyler train etmem gerekebilir gerçi),

frigate, cruiser ve bc tarzı gemiler neyse de (tier 1 olanları tabi) BS ler ve exhummer tarzı gemiler oldukça pahalı. hulk u alacam diye kan gelmişti resmen. mesela dün akşam baktığımda abaddon 150 milyon isk ya falan gidiyordu.

yani ben rat yaparken, yada plex yaparken (plex nedir nasıl yapılır henüz araştırmadım bakacağım ona da bir ara) birileri peydahlanıp benim BS i patlatırsa aynısından bir tane daha alıp fitleyecek kadar gelir elde edebiliyor muyuz oralarda?

belki yüzeysel düşünüyor olabilirim, onu da tecrübesizliğime verin artık, lvl 3 görev yapıp, eskiden oynadığım zamanlarda içinde olduğum corp un maden operasyonlarında geçti ömrüm madenci ve taşıyıcı olarak :)
Sosyal ağlarda paylaş

@luxor
tavsiye istersen eger, mining olayina simdilik bulasma(corp mining operasyonlari haric tabi ki). Illa Abaddona bineceksin diye birsey yok, armageddon ile de pekala isi kivirabilirsin( maliyeti 70 mil.u gecmez, hele ki patlarsan sigortadan gelecek parayi da sayarsan cok zararin olmaz)
casual bir oyuncu olarak sunu diyebilirim, gunde 2-3 saatlik belt ratting ve anormaly plex.ler ile hergun kendine yeni bir bs parasi cikartabilirsin rahat rahat. lvl3 gorevler ile kiyaslamak dogru olmaz, eger sansli isen 15 dak. da capital gemi parasini cikartabilirsin (faction ve officer spawnlar ile) 0.0 o yuzden cok karli olabilir senin icin, gerekli olan sabir :)
2. tavsiyem, mining skillerine artik dokunma sadece gemi ve savas modullerine odaklan. t2 armageddon fitleyecek kadar gelistikten sonra da (bc yi de t2 fitli kullanacagini varsayaraktan) biraz pve skillerine odaklanabilirsin( mesela probe skilleri, HAC yada T3 gemi skilleri gibi) Bu sayede hem PVP yapip bulundugun corpu+ally i memnun edersin, pve ile de cebini :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...