Joker Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konya Sanayi Odası'nın (KSO) açtığı ve 10 bin kişinin başvurması beklenen meslek edindirme kurslarına, 596 kişinin başvurduğu, bunların da 172'sinin kurslara başladığı bildirildi http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/609982-issiz-cok-is-garantili-kursa-ilgi-yok Anlaşılan işsizliğin nedeni türk olmakta. işsizlik değilde tembellik resmen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 gunaydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 e adamlar adam gibi çalışmaktan yana değil ki, düşünce yapıları şöyle bi iş olsun, sabah 9 akşam 5, 2000 tl maaşı olsun, ağır iş olmasın, ruslar etrafımızda fink atsın falan. İşsizim diyenlerin %99'u böyle bi iş aradığından bulamıyolardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Günde 15 lira ile çoluk çocuğa bakamayacağından kayıt dışı köle gibi çalışmaya devam ediyor da olabilir. Hemen iş verdik çalışmadılar rörörö demenin anlamı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 bire bir deneyimledim bunu. işsizlik yok, iş beğenmeme var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 açılan kurslar şöyleymiş, katılımın neden az olduğu belli oldu. "CNC Freze Operatörlüğü, CNC Torna Operatörlüğü, Gazaltı Kaynakçılığı, Tornacı, Tesviyeci, Hacim Kalıpçılık, Elektrik Ark Kaynakçılığı, Teknik Ressam, Plastik Enjeksiyon." adamlar ömrünü mü çürütsün yaaa... ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Teknik ressamlikta omur curutecek bir sey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Bi haber vardı, döküm ustası arıyoruz gelen yok 1000 tl veriyoruz diyordu fasd onu hatırladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 o da yetenek isteyen bişey, boş beleşçi adamlara göre değil. salla başını al maaşını istiyo işsizlerin % bilmem kaçı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Loxias said: Bi haber vardı, döküm ustası arıyoruz gelen yok 1000 tl veriyoruz diyordu fasd onu hatırladım döküm ustaları 2000+ alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 iş garantili kursa gittikte ne oldu 5,5 ay toplam kurs süresi 2,5 ay teorik gerisi uygulamalı otel mutfağında idi. uygulama süresince normal personelden farkımız yoktu. en alt olduğumuz için getir götür işi bizdeydi. bişey öğrenemedik.kurs sonunda iş garantili olduğu için kalmak isteyenleri işe aldılar istemeyenler gitti.. ve kalanlar çalışmaya devam ederken 1 ay sonra alayımızı çıkardılar.garantimiz dolmuş galiba :D turizm sezonu ortası. bütün oteller elemanlarını almış rayına oturtmuş..işsiz kaldık.. başka bi yerede yerleşemedik. iş garantili kurs falan hikaye. maksat kursu düzenleyen firmanin cebi dolsun. kursiyerlere günlük 15 tl veriliyordu. eğitimi veren firma ise öğrenci başı 35 tl gibi bişey alıyordu.. serfitikam var diyerek başvurduğum başka oteller falan iplemediler bile serfitikayı.nedeni basit bişey öğretmiyorlarki orda diye cevap veriyorlardı.. olan 5,5 aylık dönemde 350 tl aylık ile ev geçindirip kurs sonunda stabil mesleğim olacak diye sevinen bana oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 e doğaldır. 511233 kişi sırf bu yüzden memur olmak istiyor. e baktığında sektörlerde çok iş yapandan çok boş konuşan para kazanıyor. bu ülkede normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Loxias said: Günde 15 lira ile çoluk çocuğa bakamayacağından kayıt dışı köle gibi çalışmaya devam ediyor da olabilir. Hemen iş verdik çalışmadılar rörörö demenin anlamı yok Günde 15 lira mı, AHAHAHAHAH Onun bulduğu işe gitme? CNC operatörüne nasıl ihtiyaç var biliyor musunuz siz? İyi bi gazaltı kaynakçısı kaç para alıyor mesela? Kalifiye bi argon kaynakçısının biçok yerde 2k üzeri paraya çalıştığını bilmiyorsunuz muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 barnacle said: Loxias said: Bi haber vardı, döküm ustası arıyoruz gelen yok 1000 tl veriyoruz diyordu fasd onu hatırladım döküm ustaları 2000+ alıyor o yorumları yapmıştık zaten. 2000-2500 tl olması gerekirken adam 1000 tl veriyorum gelen yok diyordu fad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 evet yüzbaşı barizlik olmuş benimki sori:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 SeaGle said: Loxias said: Günde 15 lira ile çoluk çocuğa bakamayacağından kayıt dışı köle gibi çalışmaya devam ediyor da olabilir. Hemen iş verdik çalışmadılar rörörö demenin anlamı yok Günde 15 lira mı, AHAHAHAHAH Onun bulduğu işe gitme? CNC operatörüne nasıl ihtiyaç var biliyor musunuz siz? İyi bi gazaltı kaynakçısı kaç para alıyor mesela? Kalifiye bi argon kaynakçısının biçok yerde 2k üzeri paraya çalıştığını bilmiyorsunuz muhtemelen. said: Proje kapsamında kursiyerlerin 6 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alacağı ve kursiyerlere günlük 15 TL ödeneceği belirtildi. şimdi yapılan yoruma cevap vermeden önce, üstteki alıntının da içinde bulunduğu haberi okumak lazım. soru basit. bu kursa 6 ay giden ve günde 15 lira alan bir yetişkin, evini nasıl geçindirebilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 adam gibi eğitim vermiyolarkı, kalifiye argon kaynakcısı olamıyorsun burdan cıkıp. garanti iş kısmı hikaye, cıkrtırlar 1 aya 2 aya. millet iş beğenmiyo kısmına hiç deyinmiycem artık. millet haftada 6 gün 9-9 asgari ücretle calısmaya mahkum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 synthesizer said: bire bir deneyimledim bunu. işsizlik yok, iş beğenmeme var. Kurs sonunda 600 küsür tl ile çalışmaya başlayacaksa, adam haklı. Verdikleri iş, iş değil ki sadaka. 600 tl ile iş bulacaksam ben yine rahatlıkla iş yok derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 kurs suresince aldiklari rakam degil mi o 15 tl? tabii ki kursa giren herkes kalifiye olamayacak. herkesin yetenegi, zekasi, yatkinligi bir degil. sanki bir universiteden mezun olan herkes ayni ise girip, ayni maasi aliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Benim aldığım kurs Aşçı Yardımcılığı Kursu idi promlemleri sıralayayım mesela bize teorik eğitimi veren kişi 20 yıllık pastacılıktan gelme aşçıbaşı yardımcısı idi. biz aşcı yardımcılığını bölüm üzerine değilde genel olarak hepsini gördük mesela pastacı kasaphane , sıcak , soğuk , kahvaltı ,pastahane , ala carte üzerine bilgiler verdi. nekadar doğru bilgi verebilirki her bölüm ayrı bi dünya hocamız okullu değil alaylıydı. biz iş kur a şikayette bulunduk tek bölüm üzerine o bölümle alakalı bi hoca ders versin diye ama tınlayan olmadı. 25 er kişilik 4 sınıftan oluşan toplam 100 öğrenciydik. cok fazla yanlışlık vardı modül denilen kitapcıklardakini okudu okudu dinledik yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Cuce said: adam gibi eğitim vermiyolarkı, kalifiye argon kaynakcısı olamıyorsun burdan cıkıp. garanti iş kısmı hikaye, cıkrtırlar 1 aya 2 aya. millet iş beğenmiyo kısmına hiç deyinmiycem artık. millet haftada 6 gün 9-9 asgari ücretle calısmaya mahkum değil. gerçekten ha bu işsizlikten faydalanıp milleti "iş mi beğenmiyorsun" kılıfı altında köle gibi çalıştırmaya çalışmak yeni moda oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 mühendise 800 lira veren var ya. şaka gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 muhendisten yapmasini istedikleri ise gore degisir o. 800 lira verelim de dunyayi kurtar demiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 turkiye'de muhendis hakketigini mi alabliyor zaten doktorlar doner sermaye diye maasinin 4katini aliyor catir cutur, muhendis abeyler sabah aksam calisip anca bisiler alabiliyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Cuce said: adam gibi eğitim vermiyolarkı, kalifiye argon kaynakcısı olamıyorsun burdan cıkıp. garanti iş kısmı hikaye, cıkrtırlar 1 aya 2 aya. millet iş beğenmiyo kısmına hiç deyinmiycem artık. millet haftada 6 gün 9-9 asgari ücretle calısmaya mahkum değil. oyle deme, universite okumayi becerememis tembel bu insanlar neden "adil" ucretli, kole gibi calismadigi bir is talep etsinki, ayda 300 lirada olsa essek gibi calissinlar zahmet ondan sonra heryerde yazariz "herkes niey uni okuyo, uni mezunu olmak zorundami" diye, ya rezil ya vezir olabidligin, orta sinifin katledildigi ulkelerde bole oluo iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar