Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz çok, iş garantili kursa ilgi yok!

Joker

Öne çıkan mesajlar

Konya Sanayi Odası'nın (KSO) açtığı ve 10 bin kişinin başvurması beklenen meslek edindirme kurslarına, 596 kişinin başvurduğu, bunların da 172'sinin kurslara başladığı bildirildi

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/609982-issiz-cok-is-garantili-kursa-ilgi-yok

Anlaşılan işsizliğin nedeni türk olmakta. işsizlik değilde tembellik resmen :D
Sosyal ağlarda paylaş

e adamlar adam gibi çalışmaktan yana değil ki, düşünce yapıları şöyle

bi iş olsun, sabah 9 akşam 5, 2000 tl maaşı olsun, ağır iş olmasın, ruslar etrafımızda fink atsın falan.

İşsizim diyenlerin %99'u böyle bi iş aradığından bulamıyolardır.
Sosyal ağlarda paylaş

açılan kurslar şöyleymiş, katılımın neden az olduğu belli oldu.

"CNC Freze Operatörlüğü, CNC Torna Operatörlüğü, Gazaltı Kaynakçılığı, Tornacı, Tesviyeci, Hacim Kalıpçılık, Elektrik Ark Kaynakçılığı, Teknik Ressam, Plastik Enjeksiyon."

adamlar ömrünü mü çürütsün yaaa... ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

iş garantili kursa gittikte ne oldu 5,5 ay toplam kurs süresi 2,5 ay teorik gerisi uygulamalı otel mutfağında idi.
uygulama süresince normal personelden farkımız yoktu.
en alt olduğumuz için getir götür işi bizdeydi.
bişey öğrenemedik.kurs sonunda iş garantili olduğu için kalmak isteyenleri işe aldılar istemeyenler gitti..
ve kalanlar çalışmaya devam ederken 1 ay sonra alayımızı çıkardılar.garantimiz dolmuş galiba :D
turizm sezonu ortası. bütün oteller elemanlarını almış rayına oturtmuş..işsiz kaldık.. başka bi yerede yerleşemedik.
iş garantili kurs falan hikaye. maksat kursu düzenleyen firmanin cebi dolsun.
kursiyerlere günlük 15 tl veriliyordu. eğitimi veren firma ise öğrenci başı 35 tl gibi bişey alıyordu..

serfitikam var diyerek başvurduğum başka oteller falan iplemediler bile serfitikayı.nedeni basit bişey öğretmiyorlarki orda diye cevap veriyorlardı..

olan 5,5 aylık dönemde 350 tl aylık ile ev geçindirip kurs sonunda stabil mesleğim olacak diye sevinen bana oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Günde 15 lira ile çoluk çocuğa bakamayacağından kayıt dışı köle gibi çalışmaya devam ediyor da olabilir. Hemen iş verdik çalışmadılar rörörö demenin anlamı yok

Günde 15 lira mı, AHAHAHAHAH

Onun bulduğu işe gitme? CNC operatörüne nasıl ihtiyaç var biliyor musunuz siz? İyi bi gazaltı kaynakçısı kaç para alıyor mesela? Kalifiye bi argon kaynakçısının biçok yerde 2k üzeri paraya çalıştığını bilmiyorsunuz muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Loxias said:

Günde 15 lira ile çoluk çocuğa bakamayacağından kayıt dışı köle gibi çalışmaya devam ediyor da olabilir. Hemen iş verdik çalışmadılar rörörö demenin anlamı yok

Günde 15 lira mı, AHAHAHAHAH

Onun bulduğu işe gitme? CNC operatörüne nasıl ihtiyaç var biliyor musunuz siz? İyi bi gazaltı kaynakçısı kaç para alıyor mesela? Kalifiye bi argon kaynakçısının biçok yerde 2k üzeri paraya çalıştığını bilmiyorsunuz muhtemelen.

said:
Proje kapsamında kursiyerlerin 6 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alacağı ve kursiyerlere günlük 15 TL ödeneceği belirtildi.

şimdi yapılan yoruma cevap vermeden önce, üstteki alıntının da içinde bulunduğu haberi okumak lazım.

soru basit. bu kursa 6 ay giden ve günde 15 lira alan bir yetişkin, evini nasıl geçindirebilir?
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi eğitim vermiyolarkı, kalifiye argon kaynakcısı olamıyorsun burdan cıkıp.
garanti iş kısmı hikaye, cıkrtırlar 1 aya 2 aya.

millet iş beğenmiyo kısmına hiç deyinmiycem artık. millet haftada 6 gün 9-9 asgari ücretle calısmaya mahkum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

bire bir deneyimledim bunu.

işsizlik yok, iş beğenmeme var.

Kurs sonunda 600 küsür tl ile çalışmaya başlayacaksa, adam haklı. Verdikleri iş, iş değil ki sadaka. 600 tl ile iş bulacaksam ben yine rahatlıkla iş yok derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim aldığım kurs Aşçı Yardımcılığı Kursu idi
promlemleri sıralayayım

mesela bize teorik eğitimi veren kişi 20 yıllık pastacılıktan gelme aşçıbaşı yardımcısı idi.
biz aşcı yardımcılığını bölüm üzerine değilde genel olarak hepsini gördük mesela
pastacı kasaphane , sıcak , soğuk , kahvaltı ,pastahane , ala carte üzerine bilgiler verdi. nekadar doğru bilgi verebilirki her bölüm ayrı bi dünya hocamız okullu değil alaylıydı.
biz iş kur a şikayette bulunduk tek bölüm üzerine o bölümle alakalı bi hoca ders versin diye ama tınlayan olmadı.
25 er kişilik 4 sınıftan oluşan toplam 100 öğrenciydik.

cok fazla yanlışlık vardı modül denilen kitapcıklardakini okudu okudu dinledik yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

adam gibi eğitim vermiyolarkı, kalifiye argon kaynakcısı olamıyorsun burdan cıkıp.

millet iş beğenmiyo kısmına hiç deyinmiycem artık. millet haftada 6 gün 9-9 asgari ücretle calısmaya mahkum değil.

gerçekten ha bu işsizlikten faydalanıp milleti "iş mi beğenmiyorsun" kılıfı altında köle gibi çalıştırmaya çalışmak yeni moda oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

oyle deme, universite okumayi becerememis tembel bu insanlar neden "adil" ucretli, kole gibi calismadigi bir is talep etsinki, ayda 300 lirada olsa essek gibi calissinlar zahmet

ondan sonra heryerde yazariz "herkes niey uni okuyo, uni mezunu olmak zorundami" diye, ya rezil ya vezir olabidligin, orta sinifin katledildigi ulkelerde bole oluo iste
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...