senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 bide tezsiz yapiyorsun diye tez cikartamiyacaksin diye bi kaide yoktur heralde? zorunlugu yok sadece. yoksa univ okurken bile makale kabul ettiren manyaklar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Yaş kaç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 sincap? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 AAAAAAAAAAAAAAAAAAA KİKİKİKİK AAAAAAAA KİKİKİKİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ciddi soruyorsan 23 bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 gencmissin daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ne genci abi liseden benimle birlikte mezun olanlar discilik okuyup muanane kurdu, master+askerlik bitirip ise basladilar, iclerinde terfi alan bile var lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 yav said: tezsizlerde o kadar dandik olmuyor; tez gibiymişçesine proje yapıyosun diye biliyorum ben. Mastır tezin değil de projen oluyo ne bileyim değil mi öyle? Aynen öyle. Tez kadar zor değil elbette ki ama ciddi projeleri var. Yani ben kendi bölümüm için öyle biliyorum en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 saglik olsun, ben de hic calismadan emekli olucam yakinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ohooo. onlar hızlı gitmiş biraz. öyle düşün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 23 üni bitirmek için gayette iyi bir yaş,hatta genc bile sayilabilir,29-30 yaşında çalişip aynı anda tezsiz master yapan bir sürü kişi tanıyorum. Yaşım gecti diye tezli master yapmamayı düşünüyorsan bence yanliş yoldasin :),ha tezli masterin tezsize gore, kariyerine ne faydasi olur onu bilemedim,üniversitede falan kariyer düşünmüyorsan tezli master bence gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 abi aynen sirf o yuzden dusunmuyorum tezli yapmayi, yasim gecti diye dusunuyorum hakketen, ama iste bilemiyorum ki, kimisi diyor haklisin abi 23 gec artik master icin diyor, kimisi senin gibi normal diyor. soyle 2 yil daha genc olsaydim, masteri birak doktoraya kadar giderdim gozumu kirpmadan. is icin master ne kadar gerekli ne kadar gereksiz o da ayri bi muamma bence :) vestel mesela master bitiren adama direk fazla para veriyor normal bitirenlere gore, doktora bitirene daha cok veriyor, her kurumsal sirkette boyle degildir bu tabi, ama ise alimda ne kadar buyuk bir etken merak ediyorum hakikaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ahaha 23 gec ne ya, git yap istiyosan, ben beyaz sacli adamlar filan goruyorum derslerde, 40li yaslarinda filan, uslu uslu master yapiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 valla yapacağın işle ilgili bir master yaptıysan gayette faydalı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 mezun olmaya yakın veya mezun olduktan sonra hem iş arayıp hem de yüksek lisans programlarına başvurduktan sonra ordan burdan kabul aldığında oturup düşünsen daha iyi olmaz mı, şurda şu kadara şöyle böyle çalışmaya başlayayım, yüksek müksek şart değil, yoksa şurda bu programda şu şekilde yüksek mi yapsam, ya da her 2'sini yapacağım bir de şu opsiyon var acaba onu mu yapayım... şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 benim bu haziran'da okul bitiyor ama yüksek fln şimdi düşünmem. 1-2 sene çalışıp pratikte işime yarayacak bölüm seçerim. okuldan sonra rastgele bi bölüm seçip sonra pişman olmak istemiyorum. yaş olarakta daha 22 bitmedi. acelem yok. 1-2 sene tecrübe ilk hedefim. zaten tezsin 1 senede biten bir yüksek yaparım etiket ağırlıklı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 abi senko troll mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 ağır troll hem de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 fake. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 pipet alirim aklini :) fenris hacit ne trollugumu gordun benim :/ neyse yarin bide pek sevdigim hocalarima daniyasim, ne bok yiyim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 df said: benim bu haziran'da okul bitiyor ama yüksek fln şimdi düşünmem. 1-2 sene çalışıp pratikte işime yarayacak bölüm seçerim. okuldan sonra rastgele bi bölüm seçip sonra pişman olmak istemiyorum. yaş olarakta daha 22 bitmedi. acelem yok. 1-2 sene tecrübe ilk hedefim. zaten tezsin 1 senede biten bir yüksek yaparım etiket ağırlıklı düşünüyorum. Endüstri okuyordun değil mi, ERP/SAP kasardım ben yerinde olsam. Çok bilmiyorum o sektörü ama sağlam iş var gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 4-5 ay kursa gittim ve 4 aydır sap danışmanlık şirketinde staj yapıyorum. proje ve tezim de o. ilgilenilebilecek en iyi alanlardan biri bizim için zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Hayırlı işler diyeyim o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 senko said: bide tezsiz yapiyorsun diye tez cikartamiyacaksin diye bi kaide yoktur heralde? zorunlugu yok sadece. yoksa univ okurken bile makale kabul ettiren manyaklar var. doğru düzgün bir tez çıkarmazsın, düzgün bir ylisans tezi için ortalama harcaman gereken süre 9-12 aydır. ( hadi zamanın yoksa 6 ay da uzatırsın 18 olur ) Bunun yanında bir uzman danışmanlığında ( tez danışmanı ) yazıyorsun zaten, danışmanının sana yol göstermesi, zaman ayırması lazım. Tezsiz yl yapan adama aa sana şu hocayı ayarlıyalım demezler. Bir de makale ile ylisans tezi arasında uçurum war tabi .. Gerçi yok'un tez sitesi ne girip bakarsan, Türkiye'de yazılan ylisans tezlerinin ( en azından benim okuduklarımın ) 3/4'ünü çöpe atabilirsin. tezli ylisans yaparken çalışma imkanı da bulursun ama tabi bu durumda çoğu zaman maaşında düşüş, yada ek çalışma saatleri koyabiliyorlar. Mesela bizim okulda mezun olmak için 30 kredi vermen gerekiyor. Bir gününü yükseğe ayırırsan dönemde 6 kredi ders alabiliyor, 2. sene tezine de başlayıp toplam 2.5 senede okulu bitirebiliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 günlerdir bu konuyu bekliyormuşum galiba biraz daha yazasım geldi :) Tezli ylisans'ın en önemli artısı daha sonra doktoraya devam şansın olması. Çünkü tezsiz yüksek mezunlarının doktoraya devam etmesine bir çok hoca karşı çıkıyor fln ( gerçi babacum sanırım tezsiz den doktoraya geçti, istisnalar kaideyi bozmaz asfsad ) Özel sektör için ise yazdığın teze çok uygun bir iş bulursan sana işin uzmanı gözüyle bakacaklarından olabilir, yoksa duyduğum bildiğim işverenlerin pek umurunda olmuyor tezli, tezsiz yüksek lisans hatta tezsiz yüksek lisans öğrencileri tezlilere oranla daha çok ders bile alıyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar