Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tezli vs tezsiz YL

senko

Öne çıkan mesajlar

yav said:

tezsizlerde o kadar dandik olmuyor; tez gibiymişçesine proje yapıyosun diye biliyorum ben. Mastır tezin değil de projen oluyo ne bileyim değil mi öyle?

Aynen öyle. Tez kadar zor değil elbette ki ama ciddi projeleri var. Yani ben kendi bölümüm için öyle biliyorum en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

23 üni bitirmek için gayette iyi bir yaş,hatta genc bile sayilabilir,29-30 yaşında çalişip aynı anda tezsiz master yapan bir sürü kişi tanıyorum.

Yaşım gecti diye tezli master yapmamayı düşünüyorsan bence yanliş yoldasin :),ha tezli masterin tezsize gore, kariyerine ne faydasi olur onu bilemedim,üniversitede falan kariyer düşünmüyorsan tezli master bence gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aynen sirf o yuzden dusunmuyorum tezli yapmayi, yasim gecti diye dusunuyorum hakketen,
ama iste bilemiyorum ki, kimisi diyor haklisin abi 23 gec artik master icin diyor, kimisi senin gibi normal diyor.

soyle 2 yil daha genc olsaydim, masteri birak doktoraya kadar giderdim gozumu kirpmadan.

is icin master ne kadar gerekli ne kadar gereksiz o da ayri bi muamma bence :) vestel mesela master bitiren adama direk fazla para veriyor normal bitirenlere gore, doktora bitirene daha cok veriyor, her kurumsal sirkette boyle degildir bu tabi, ama ise alimda ne kadar buyuk bir etken merak ediyorum hakikaten.
Sosyal ağlarda paylaş

mezun olmaya yakın veya mezun olduktan sonra hem iş arayıp hem de yüksek lisans programlarına başvurduktan sonra ordan burdan kabul aldığında oturup düşünsen daha iyi olmaz mı,

şurda şu kadara şöyle böyle çalışmaya başlayayım, yüksek müksek şart değil,
yoksa şurda bu programda şu şekilde yüksek mi yapsam,
ya da her 2'sini yapacağım bir de şu opsiyon var acaba onu mu yapayım...

şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bu haziran'da okul bitiyor ama yüksek fln şimdi düşünmem. 1-2 sene çalışıp pratikte işime yarayacak bölüm seçerim. okuldan sonra rastgele bi bölüm seçip sonra pişman olmak istemiyorum. yaş olarakta daha 22 bitmedi. acelem yok. 1-2 sene tecrübe ilk hedefim. zaten tezsin 1 senede biten bir yüksek yaparım etiket ağırlıklı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

benim bu haziran'da okul bitiyor ama yüksek fln şimdi düşünmem. 1-2 sene çalışıp pratikte işime yarayacak bölüm seçerim. okuldan sonra rastgele bi bölüm seçip sonra pişman olmak istemiyorum. yaş olarakta daha 22 bitmedi. acelem yok. 1-2 sene tecrübe ilk hedefim. zaten tezsin 1 senede biten bir yüksek yaparım etiket ağırlıklı düşünüyorum.

Endüstri okuyordun değil mi, ERP/SAP kasardım ben yerinde olsam. Çok bilmiyorum o sektörü ama sağlam iş var gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bide tezsiz yapiyorsun diye tez cikartamiyacaksin diye bi kaide yoktur heralde?
zorunlugu yok sadece. yoksa univ okurken bile makale kabul ettiren manyaklar var.

doğru düzgün bir tez çıkarmazsın, düzgün bir ylisans tezi için ortalama harcaman gereken süre 9-12 aydır. ( hadi zamanın yoksa 6 ay da uzatırsın 18 olur ) Bunun yanında bir uzman danışmanlığında ( tez danışmanı ) yazıyorsun zaten, danışmanının sana yol göstermesi, zaman ayırması lazım. Tezsiz yl yapan adama aa sana şu hocayı ayarlıyalım demezler.

Bir de makale ile ylisans tezi arasında uçurum war tabi ..

Gerçi yok'un tez sitesi ne girip bakarsan, Türkiye'de yazılan ylisans tezlerinin ( en azından benim okuduklarımın ) 3/4'ünü çöpe atabilirsin.

tezli ylisans yaparken çalışma imkanı da bulursun ama tabi bu durumda çoğu zaman maaşında düşüş, yada ek çalışma saatleri koyabiliyorlar. Mesela bizim okulda mezun olmak için 30 kredi vermen gerekiyor. Bir gününü yükseğe ayırırsan dönemde 6 kredi ders alabiliyor, 2. sene tezine de başlayıp toplam 2.5 senede okulu bitirebiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

günlerdir bu konuyu bekliyormuşum galiba biraz daha yazasım geldi :)

Tezli ylisans'ın en önemli artısı daha sonra doktoraya devam şansın olması. Çünkü tezsiz yüksek mezunlarının doktoraya devam etmesine bir çok hoca karşı çıkıyor fln ( gerçi babacum sanırım tezsiz den doktoraya geçti, istisnalar kaideyi bozmaz asfsad )

Özel sektör için ise yazdığın teze çok uygun bir iş bulursan sana işin uzmanı gözüyle bakacaklarından olabilir, yoksa duyduğum bildiğim işverenlerin pek umurunda olmuyor tezli, tezsiz yüksek lisans hatta tezsiz yüksek lisans öğrencileri tezlilere oranla daha çok ders bile alıyor olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...