Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakiti koklayan otomatik vites ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Hafta içi aracımı devamlı suretle şehir içi trafikte kullanıyorum; Bostancı- Dudullu arasında. Akşam ve sabah trafiğin içinde oluyorum. Şu anki ortalama tüketimim 5.8 litre. Normalde otobandan Tuzla-Dudullu yaptığımda bu değer 5.5'i geçmezdi. Bu güzergahda da sadece hız sabitleyici ile 110 gibi bir rakamı hedef yapıyorum. Aracım 100HP olan motora sahip.

Aracım pek aerodinamik değil :) Bu değer sedan bir kasayla daha da düşecektir. Otomatiğin şehir içinde daha da faydası muhakkak olacaktır. Artık sen düşün bundan sonrasını.

FIAT'ın diesel motorları az yakıyor ama bu 'triger değişim' muamması beni huylandırıyor. Sen 30bin km yapsan bu periyot seni 3 yılda bir bulacak ama ben günde min 100km yaptığım için süreçler hızlı geçiyor :P

Renault ve Fıat maliyet odaklı kesim için üretim yapıyor, bu aşikâr. Ben 'Koç grubundan araç almam' felsefesi ile hareket ettiğimden bana Ford ve FIAT sonrası Renault kalıyor. Tanıdık ustam da var, servisi de yaygın, çıkması da bol :D 1.5dCi motora da aşinayım, Clio sedan ile 230bin km yapmıştım hiç anahtar vurmadan.

Hyundai veya Kia tarzı dieseller de piyasada mevcut ama ben onlara hiç güvenemiyorum. Renault'un yine 2.el değeri oluyor bir nebze olsun. Onlar ise bol bol taksi çıkması olarak bulunabiliyor.

Polo 1.6TDI (90HP) DSG opsiyonu varsa ona da bakılabilir. Sonuçta hafif kasa+ortalama bir hacim+DSG birleşince güzel değer yakalanabilir. Fazla küçük motor hacmi ara hızlanmada veya yüklü durumlarda boyunu geçen tüketimlere imza atıyor. Ben 1.6 110HP motor çok arzuluyordum ama Renault 1.5 ile ilerliyor malesef. PSA ve Ford 1.6 diesel motora sahipler. Şimdi bu kervanda VW de var. İlerde sırf bu motor yüzünsen Touran falan seçebilirim :

Otomatiklerin ara hızlanmadaki karakterleri çok önemli. Bunu test etmek gerekli.

Bu arada şehirler arası yolda sabit 100km hızla 4.7 litre ortalamam var (3 yetişkin+ 1 koltuklu bebe+full dolu grand scenic bagajı). Yalova çıkışı okadar rampa olmasaydı daha da düşerdi :(

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

astra dizeller bildiğim kadarıyla az yakıyorlar.
aynı şekilde yine aynı sınıftan c4 dizel var , yeni kasasında dizel otomatik şu an için ülkemizde yoktur. yani bir iki seneye o da gelir. aynı yeni astranın bu sene dizel+otomatik çıkaracağı gibi.

en mantıklısı bence 2009 dizel otomatik astra almaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...