Leadman Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Evet arkadaşlar. Bizim bir arkadaş var. Gam öğrendim falan diyor. Gam sayesinde istediği tüm şarkılara doğaçlama solo atabileceğini iddia ediyordu. Yazın tek başına vokal ve gitar ile bar programı yaptı; altına bir de davul alaraktan. Gam öğrenmiş olunca, tam olarak ne olmuş oluyor? Gam öğrenince bunu pratiğe nasıl yansıtacağız ve aktif olarak kullanabileceğiz? Gam öğrenmeye nasıl ve ne şekilde başlayabiliriz? Bunun haricinde ben şey düşünüyorum. Mesela az önce Metallica - Jump in the fire'ın solosuna bakıyordum. Bazı kısımlarda bend yapıyor ve yavaşlıyor. O kısımlarda şarkının ruhunu yansıtıyor gibi. Diğer kısımlar ise zaten hıza dayalı olduğu için pek bir şey anlaşılmıyor. Solonun tamamı 2 tel ve 5 perdede gidip geliyor neredeyse. Şarkının ruhunu yansıtıyor gibi dediğim kısımları olduğu gibi alıp, geri kalan hızlı kısımları yine o orjinal perdelere sadık kalarak rastgele gezinince hiç kulak tırmalamıyor ve gayet de uyumlu oluyor. Bu şekilde yapmak ne kadar doğru olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Pentatonik ve melodik gamlar rahattır bol kullanılır tab sitelerine yazarsan çıkar. Gam nereye basacağını gösterir sadece gerisi senin becerine kalmış. Bol bol çalıcaksın gilmour petrucci satriani andy latimer vai steve ray vaughn santana al di meola gibi dahiyane gitaristleri dinliceksin deliler gibi. bunları yalayıp yutunca paganini tarrega vivaldi bach gibi klasik müzik tanrılarını inceliceksin. Tabi ki bunlar hakkını vererek yapmak için, yoksa metallica ac/dc şarkıları falan çoğu birbirinin aynısı 2 tane gam öğrensen yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 and justice for all ve master of puppets albümlerini bunun dışında tutuyorum baya zekice riffler geçişler var zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Alkol zararlı çocuklar pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Son paragraftaki saçmalamaların hakkında ne düşünüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Bilmiyorum ama kendileri de benle aynı düşünüyor olacak ki basit pentatonik gamların dışına çıkma ihtiyacı duymamışlar yıllar boyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 1234 bunu çal yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Pasta said: Bilmiyorum ama kendileri de benle aynı düşünüyor olacak ki basit pentatonik gamların dışına çıkma ihtiyacı duymamışlar yıllar boyunca.E öyleyse benim söylediğim şey gayet geçerli bir şey. Hiçbir problem olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Niye olsun aynı gamı kullanıyorsan. Bi de şarkının "ruhu" var tabi ki, doğru bir notaya bassan bile kulağına hoş gelmeyebilir o noktada. Çala çala öğreniceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 ACCA DACCA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Pasta said: Niye olsun aynı gamı kullanıyorsan. Bi de şarkının "ruhu" var tabi ki, doğru bir notaya bassan bile kulağına hoş gelmeyebilir o noktada. Çala çala öğreniceksin.Eyvallah, anladım. Güzel :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 basitçe anlatayım. batı müziğinde, bir oktav aralığında (yani do'dan do'ya veya fa'dan fa'ya vs.) 12 tane nota vardır. gam dediğimiz şey, bu 12 nota içinden belli sayıda (majör ve modları için 7, pentatonikler için 5) notanın belirli aralıklarla sıralanmasından oluşan dizilerdir. aralık bilgisi bilmen lazım gamları anlamak için önce. yani mesela majör gam 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım aralıktan oluşur diyince hö diyorsan allah akıl fikir versin diyorum ve aralık bilgisi çalış diyorum. öğrenmek istiyosan ve kaynak bulamadıysan (oeh) ben bile öğretebilirim sana netten. neyse. niye gam öğrenmek, kadans öğrenmek falan neden gereklidir dersen yani buna o kadar uzun bir cevap vermek gerekir ki. en basitinden mesela bir şarkıya bakıyorsun. C#m, Aadd9, E, Badd9 tarzı akorlar yazıyor. sen bu şarkının tonu nedir, bu şarkının üzerine hangi gamdan solo çalınır, bu şarkıyı nasıl transpoze edebilirim falan bunları düşünemiyosun haliyle. e bu nereye götürüyo seni? tablara bak, power chordsları çal, o kadar... gam öğrenmezsen mesela doğaçlama bi solo atmak istediğinde dissonant notalara basarsın. mesela do yedili akoru çalarken arkada sen gider solonda fa notasını çok kullanırsın. nolur uyumsuz duyulur. niye? çook uzun hikaye ama hevesliysen soru sor anlatayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Doğaçlama demişken: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Adamın tonu ne kadar iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 sanata stevie ray vaughan jeff beck bb king guthrie govan gary moore bunlar dogaclama konusunda taptigim adamlar ama en basta bu hasta herif geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 senko said: ama en basta bu hasta herif geliyor iyi de söylemiş he köftehor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 asigim ben bu adama resmen :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 ben de guthrie abiye. yakışıklı değil ama sempatik tipe bak lemur http://www.youtube.com/watch?v=-yPEewaalik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 kicini kirip bi album daha cikarsa cok daha guzel olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 gam bilmeyen adam solo nasıl atsın zaten, düzgün şarkı çalması bile başarı olur bence ahaha önce majör minörlerden başla derim ben işte. belli bi mantığı var zaten, ilk başta şaşırırsın falan ama çala çala alışırsın yani. ha bi de lütfen ilk blues gamını öğrendiğinde BEN BLUES GİTARİSTİYİM ARTIK diye gaza gelip video falan çekme. gam ne işe yarar dersen de, mesela şarkıda o anda C(do-majör) akoru çalınırken arkada, sen gidip g#-f#-a# gibi notalarla soloya girersen, kulağa garip gelir (tabi her durumda değil ama o kadarına girersen kafan daha da karışır şimdi). e garip gelmesin diyosan, o zaman do majör dizisini bilcen ki çalcan ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 gamlar cok genis bir konu esasen kardesim muzik ogretmeni oldugu icin biraz bilgim var gamlardan once bence akor dizilerini ogrensen senin icin daha yararli olur hangi akor ustune hangisi gider bu akorların kullandigi ortak notalar nelerdir tabi bundan bir zaman sonra sıkılacaksin zaten ve oturup gamlari incelemeye/ogrenmeye baslicaksin o zamana kadar kal saglicakla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar