Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zina yeniden suc oluyor

onlyreal

Öne çıkan mesajlar

sen şunu mu diyorsun yani:

zina yapmak zaten modernlik değil. devlet namus cinayetlerinin önüne geçmek için böyle bir şey yapmış, halkın gelenek görenek gereği istemi de(çoğunluğun istediği, demokrasi değil) bu yönde.

yani yapsa ne yazar, yapmasa ne yazar? zina (senin kişi olarak tavrını göz önüne alarak) suçtur mu? yani sana göre?(kanun önündeki suçtan bahsetmiyorum, karışılık olmasın) bilinçsizliktir mi? bir şuraları açıklığa kavuşturalım.
Sosyal ağlarda paylaş

"Ama devlet toplum kurallarına destek verecek yönde kanun çıkarıyorsa, bu da mantıklı birşey. "

halka rağmen, halk için diye de bir kavram vardır. bu dediğin yönde olsa idi her şey, kurtuluş savaşından sonraki kuruluş devriminin de bir meşruluğu kalmazdı. o vakit de halk pek sıcak bakmıyordu gelişmelere?

anlayamıyorum tam olarak. demokrasinin özünde çoğunlukçuluk vardır, çoğulculuk değil. halk çoğu istedi diye olmaz her şey.

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 02 Eylül 2004 05:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 02 Eylül 2004 05:27 tarihinde demiş ki:
said:
BombaciMulayim, 02 Eylül 2004 03:51 tarihinde demiş ki:
zina suç olmadığı için bu ülkede namus cinayeti belası var. zina suç olsa, yapanlar cezalarını bulsa namus cinayeti belası da olmaz.

Sende ciğeri kurtarmak için kediyi kesiyosun. Bu nasıl anlayıştır..

yanlış anladınız sanırım. quote yapılan mesajın tamamını okursanız anlayacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet zina yapmak modernlik değil. Hayır devlet namus cinayetlerinin önüne geçmek için değil zina yapılmasının önüne geçmek için böyle bir tavır almış. Evet halkın gelenek görenekleri bu yönde, yani zinayı kabul etmiyor, sende bunu biliyorsun. (Bunu devletin namus cinayetlerinin önüne geçmek için böyle bir kararı aldığını ve bunuda toplumun istediğini savunduğumu düşünerek mi söyledin? Öyle değil yani, komik bir sav o.)

Yapsa ne yazar yapmasa ne yazar diye birşey yok. Orada benim yaşam tarzımı anlatıyorum. Benim için zinanın suç olarak kabul edilip edilmemesinin bir önemi yok, dediğin gibi benim gözümde zina zaten yapılmaması gereken birşey. Kaldı ki toplumda bunu böyle kabul ediyor. Evet bilinçsizlik, modern toplum kavramındaki saygıdan eser olmayan bir kavram. Önce karşındakine, sonra eşine, ailene sonra topluma. Kendine olan saygısızlığı katmıyorum bile.

Kavramları da karıştırmayalım, zina ile ilke ve inkılaplari bir tutamazsın. Kaldı ki ilke ve inkılapların hiçbirinde toplum kurallarına aykırı birşey yoktu. İdeoloji ve dine (ki ben buna din değil fanatizm derim) yönelik diretmeler vardı ve toplumun bazı kesimlerinde kargaşaya mahal verdi. Toplum kurallarına aykırı gelecek bir kural barındırsaydı (ki böyle birşeyi Atatürk gibi birisi asla yapmaz) mümkün değil kabul edilmezdi.

Aslında ilginç bir ilişkiye temas etmişsin, zinanın suç olarak kabul edilmesi de ilke ve inkılapların sunulduğu dönemdeki gibi tepki çekiyor. O zamanlar dine aykırı diye celallenirken şimdi modernliğe aykırı diye celallenmeler oluyor.

Bir tekrar daha toplum kurallarını ideolojiler belirlemez. Demokrasi de bir ideolojidir.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Zinayı herkes yapan kişi olarak görüyor kendini galiba. Birde eşinizin veya sevgilinizin zina yaptığını düşünün. VE lütfen zinayı sınırsızca sevişmek, 18den küçükken aşk yaşayabilmek hakkı olarak değilde evli bir insanın eşini aldatması olarak düşünün. Zina yapmayın yapın demiyorum sadece zina yapılıyorsa cezası da olmalı diyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 01 Eylül 2004 20:28 tarihinde demiş ki:
Devlet benim yatak odama giremez...

said:

said:

said:

said:

said:

said:

said:

Bu kadar, nokta.
Kimse benim seks hayatıma karışamaz.
Kime ne?
Annesi babası şikayetçi olmadıktan sonra, kime ne?[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

Zina evlilik öncesi seks demek.
Günah bu.
Zina suç olamaz günah olabilir.
Inanan adam cehennemde yanacağını düşünüp cezasını çeker.
Zina suç olamaz.
Evli olmadan ilişkiye girmek suç olabilir ki BEN HAYATIMDA BU KADAR SAÇMA, GERIZEKALICA, OTISTIKÇE, GERI KALMIŞ, IPTIDAI, MORONCA ve AZ BEYINLI bir karar görmedim.

Bunların derisinden prezervatif yapmak lazım.[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 02 Eylül 2004 10:31 tarihinde demiş ki:
Valla devlet karışmaz ise zina yaptığın kişinin babası, ağabeyi, kocası karışır. Hangisini seçerdin?
Veya daha basiti annen babanı aldattı. Ne yaparsın?

Annem babamı, babamda annemi aldatabiliyor.
Evli değiller çünkü.[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni evlilikle alakası yok yazdıklarımın. Sadece zinanın eşini aldatma kısmı hakkında yazıyorum. Ve bence evli birinin eşini aldatması kesinlikle suç olmalıdır. Sizler zinayı evlenme öncesi cinsellik olarak tartışıyorsanız zaten benim yazdıklarımın yeri yok burda.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valla devlet karışmaz ise zina yaptığın kişinin babası, ağabeyi, kocası karışır. Hangisini seçerdin?

Kocası yok.
Erkek arkadaşı var diyelim.
Ki bu ben oluyorum.
Ben karışmıyorum çünkü olan olay benimle oluyor.
Abisi yok.
Annesi'de babası'da karışmıyor.

Sonuç ?

Toplum bilinci lazım, toplum bilinci.[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 02 Eylül 2004 10:32 tarihinde demiş ki:
said:
Veya daha basiti annen babanı aldattı. Ne yaparsın?

Annem babamı, babamda annemi aldatabiliyor.
Evli değiller çünkü.

Gördüğün gibi yetiştirilme şartlarımız farklı. Benimkiler ayrı değillerdi ve aile kavramım seninkinden farklı. Daha doğrusu sende bu kavram oluşamamış.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 02 Eylül 2004 10:34 tarihinde demiş ki:
Yeni evlilikle alakası yok yazdıklarımın. Sadece zinanın eşini aldatma kısmı hakkında yazıyorum. Ve bence evli birinin eşini aldatması kesinlikle suç olmalıdır.

Hayır, suç olamaz.
Gerçekten çok saçma bir fikir bu.
Diyelim ki ben evliyim ve karım beni aldatıyor.
Devletten buna ne 1.
İkincisi eğer karım beni aldatıyorsa ve bunu bilinci açık bir şekilde yapıyorsa ya beni artık sevmiyordur (düşük ihtimal) yada beklediği şeyleri veremiyorumdur (orta ihtimal) yada yeni heycanlar arıyordur (yüksek ihtimal).
Şimdi, devletten buna ne 1 (v.2).
İkincisi eğer karım beni aldatırsa, karımdan ayrılırım.
Boşanırım.
Ne derseniz.
Sevgilim aldatırsa, yine ayrılırım.
Bu duygusal bir olay, yasayla ne alakası var?[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 02 Eylül 2004 10:35 tarihinde demiş ki:
Gördüğün gibi yetiştirilme şartlarımız farklı. Benimkiler ayrı değillerdi ve aile kavramım seninkinden farklı. Daha doğrusu sende bu kavram oluşamamış.

Evet, bende aile kavramı yok.
Ama tutup annemin başka biriyle ilişki yaşaması beni rahatsız eder mi?Ediyor.
Ama ben ne kocasıyım ne babası, ben tutup hayır yapamazsın diyemem.
Babamın başka biriyle ilişki yaşaması rahatsız ediyor mu?Hayır.
Ben karışamam.
Rahatsız olabilirim.
Ancak karım olsa ve başkasıyla ilişki yaşasa.
Ayrılırım, ama önce oturup konuşurum.
Bu devleti enterese etmez.[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 02 Eylül 2004 10:41 tarihinde demiş ki:
Ancak karım olsa ve başkasıyla ilişki yaşasa.
Ayrılırım, ama önce oturup konuşurum.
Bu devleti enterese etmez.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer sevginiz bittiyse ayrıl ondan sonra ne yapıyorsan yap bana ne. Ama eşin veya sen zinayı evliyken yapıyorsun bu eşine karşı bir saygısızlıktır ve devlete göre evlilik bir sözleşmedir. Sözleşmeyi taraflardan biri bozuyor ise diğer taraf cezalandırılmalıdır. 2 tarafta evli değil ise ister zina de ister çapkınlık de ama taraflardan biri ve ikiside evli ise o zaman neden zina yapıyorsun? Ayrıl paşa paşa istediğin aşkı yaşa.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

Ben diyorumki eşim benden ayrılıp istediğini yapar ona birşey diyemem ve deme hakkım yoktur. Ama benimleyken aldatırsa diyeceğim birçok şey vardır. Ayrıca seninde dediğin gibi oturur konuşurum demişsin. Neden konuşacaksın? Belliki senin yukarıda senin verdiğin sebeblerden biri yüzünden seni aldatmış. Oturup ne diyeceksin? Af mı edeceksin?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

Evlilik çocuk yoksa 2 kişiyi kapsar çocuk varsa 3 kişiyi.
Benim annem ve babam ben doğduğumdan beri ayrı yaşıyorlar ancak boşanmadılar 4 sene öncesine kadar.
Neden?
Çocuk var, etkilenir, hede hödö.
Hah.
Şimdi o 2 kişiyi kapsayan şeye devlet hangi hakla karışıyor?
Burda bir sözleşme var.
Eee?
Sen imza atıp evleniyorsun.
Ama sen tutup karını aldatıyorsun.
Yada karın tutup seni aldatıyor.
Sorun ; evlilikte, karında yada sende olamaz, evlilikte olur.Bu devleti enterese etmez, edemez.
Buna çözüm yolu aranır.Neden aldattın?Neden böyle birşey yaptın?Ben isteklerini karşılıyamıyor muyum?Yada başka sorularla.

Evlilik karı koca ve çocukları kapsar.
Devlet bunun ne üstünde ne altında olabilir.
İlişkiler devleti ilgilendirmez, ilgilendiremez.[signature][hline]All this pain is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...