Eraqrest Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: sanerixx, 02 Eylül 2004 02:30 tarihinde demiş ki: said: Eraq, 02 Eylül 2004 00:21 tarihinde demiş ki: Ben gezerim. Reşit olduktan sonra kime ne? gezemezssin, eğer über yüzssüz, kendini toplumdan ve ailenden soyutlamış biri değilsen gezemessin. gezerim! diyebilmeni bu konuyu daha önce yaşamamış, düşünmemiş olmana bağlıyorum, kendileri neler neler yapan insanlar birinin zayıflığını, eksikliğini görünce nasıl üstüne giderler, sanki kendileri yapmıyolarmış gibi nasıl rezil rüsva ederler haberin yok galiba. -Evet yaşamadım, doğru tahmin. -Ailemin pek bir şey diyeceğini sanmıyorum. Reşit olduktan sonra 1-2 nasihat ederler, sen bilirsin derler. Özellikle de babam. :) -"Birisinin bir şey demesi" için "bir şey diyecek" insanlarla aynı yerde yaşamak gerekiyor. Kısaca dedikoducu insan sürüsü. Yok öyle tanıdığım. Zaten eskisi gibi "herkesin herkesi tanıdığı" bir yerde yaşamıyorum. -Toplumdan soyutlamakla falan da alakası yok, ana haber bültenlerinde "rezaletin böylesi" denmedikçe kimse sokakta beni parmakla göstermeyecek nasılsa. Tabi bunları şimdiki durumuma göre yazıyorum. Koşullar değişirse her tür rezillik yaşanabilir yani. :-)[signature][hline]Life has a funny way of sneaking up on you When you think everything's okay and everything's going right [Bu mesaj Eraq tarafından 02 Eylül 2004 03:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 sanerix, şef yerine kuş denmiyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum?[signature][hline]Nubiyim, lamerim, sapım, salağım; ben Bonecrusher'ım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: onlyreal, 01 Eylül 2004 21:02 tarihinde demiş ki: ... geldiler eve aldilar sizi kiz arkadasinizla apartamanizda polis basti suc degil dediler biraktilar sizi o andan sonra ailenize cevrenize ne dersiniz sevisirken basildik karakolami attilar sonra biraktilar bizi die rahat rahat gezebilecek misiniz? Bunu devlet yapmasa, olay meşru olarak kabul ediliyor mu? Yani polis sizi basmasa gidip ailenize ya da onun ailesine ya da cevrenize rahat rahat söyleyebiliyor musunuz? Peki bu rahatsızlığı yaratan nedir? Son derece özgür insanlarsınız kime ne? Tüm olay ikinizin arasında. Ama yine de söyliyemiyorsunuz. O zaman sizin özgürlüğünüzde çoktan beri bir baskı var. Devlet kanun çıkarmasa bile bir kanun var galiba halkın çok uzun süredir kabul ettiği, ya da benimsediği. Aranızda geçenleri kabul edebilecek bir toplum var olsa ve böyle bir kanun çıkarılmak istense, işte diktatörlük olurdu bu. Haklısınız. Ama toplumumuz bunu kabul edecek seviyede değil ki. Ya da öyle bir toplum olduk, benim haberim yok. E o zaman namus cinayeti diye tarihe geçen olaylar keyfi cinayetler miydi? Cinayeti işleyen "modern" insandı da kılıfına mı uyduramadı? Kaçınız karşı komşunuzun her akşam evine farklı erkek ya da kadın aldığı bir apartman dairesinde ailesi ile yaşamaktan haz alır? Niye restoranlarda ya da kafelerde aile bölümü diye tecrit edilmiş bir bölüm var? Şimdi soracaksınız devlet toplumu böyle kanunlar yaparak mı seviyesini yükseltecek ve modern toplum olacağız. Modernlik anlayışı sokaklarda cirit atacak gayri meşru cocukların olması, namus cinayetlerinin işlenmesi ise modern olmayalım bir zahmet. Hele ki o çocukların vebalini insan olarak ben kabul edemem. Toplumun alacağını hiç sanmıyorum, ki daha da gayri insani davranışlar sunacaktır. Modernliğin temel taşı insana saygıdır. Bunun da yapılabilmesi, belki sınırsız özgürlük anlayışını benimseyenleri zora sokacak ama, insanın bazı özgürlüklerinden feragat etmesi ile sağlanıyor. Kanunlar olmadan böyle bir toplum olabilecek potansiyele sahip miyiz? Zinanın suç olmadığı dönemi düşünürsek pek değiliz sanki. Zinanın neresi insana saygısızlık diye sormayı düşünen varsa bir daha düşünsün. Misal hangi insanlara saygısızlık etmiş olabileceğinizi düşünün. Ha bana göre hava hoş, zira düşünme işini pipimle yapmıyorum. Zina suçu kanunlaşsa da kanunlaşmasa da zina ile işim olmaz. Zina suç diye kendimi engellemiyor, suç değil diye zina yapmıyorum. En özgür benim bu durumda. Ama içinde bulunduğum toplumun "modern" bir toplum olması beni ziyadesi ile ilgilendiriyor. Bu olayı toplum aklı selim düşünerek yapamıyor da güdülmesi gerekiyorsa bu benim suçum da değildir herhalde.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ehe, buradaki sorun yeşilcilerle, akpyle pek alakalı değil yahu. burada günışığına çıkan kavram totalite kavramıdır. senaryo aynı, oyuncular değişiyor sürekli. dinler ne yapar? kulun 24 saatini düzenlemeye çalışır. devlet ne yapıyor? vatandaşın 24 saatini düzenlemeye çalışıyor. ha bu düzenlemeyi, devlet totalitesini kullanarak, ülkeyi şeri düzene götürme amacı güden(ki hiç sanmıyorum) birileri yapıyordur, orasını bilemem. ama emin olun bir şey değişmiyor türkiye'de. bir devlet, bir din atak yapıyor; ikisinin de amacı aynı, taktıkları kulplar farklı. bu yasanın çıkacağını da sanmıyorum. çıkarsa ya arkasında büyük bir ağ gerilmiştir, ya da hükümet saçmalıyordur. iç baskılardan meclis içerisindeki bu yüzdeyle çekinmez belki ama, ab'den müzakere tarihi almaya çalışırken dış baskılara da gözünü kapayamaz. ha belki çıkmayacaktır, sadece bir safsatadır bu. zira cumhurbaşkanının reddeceğini bile bile bunu sunuyorlarsa, ortada sadece kamuoyunu meşkul etmek üzere düzenlenmiş bir mesele vardır. zira akp şu an öyle bir bulandırdı ki ortamı, ne yaparsa yapsın bu işin içinden sıyrılabilir. çıkmayacak bir yasa bir dahaki seçimlerde oylarını etkilemez; zira halk büyük çoğunlukla unutkandır. ortaya en son imam nikahı mevzusu atıldı ve akp bunun zinaya girmeyeceği konusunda diretiyor. şu an akp hem kendi içinde, hem de kamuoyuyla çelişiyor gibi duruyor ama zannımca bu yapay bir çelişki. ardında daha binbir çeşit tezgah vardır. çünkü bu kadar kritik bir dönemde böyle bir yasa tasarısı ortaya atmak, ancak kırk köyün delisinin yapacağı iştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 GE-TA, yani şunu diyorsun: zina suç olmadığı için bu ülkede namus cinayeti belası var. zina suç olsa, yapanlar cezalarını bulsa namus cinayeti belası da olmaz. vah başıma, vahlar başıma.. toplumumuz şeri hukuk istiyor diyelim, büyük çoğunlukla ama. bu toplumun seçimidir öyle mi? kanun olmasa bile böyle gelenek görenek var, kanun olması en tabiisidir öyle mi? vay be ne modernlik.. öeahh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 "Modernlik anlayışı sokaklarda cirit atacak gayri meşru cocukların olması, namus cinayetlerinin işlenmesi ise modern olmayalım bir zahmet." bahsettiğin sorun modern olmaktan dolayı değil, modern olamamaktan dolayı kaynaklanıyor. garip yerlerde arayışlar içindesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: onlyreal, 01 Eylül 2004 21:02 tarihinde demiş ki: ... geldiler eve aldilar sizi kiz arkadasinizla apartamanizda polis basti suc degil dediler biraktilar sizi o andan sonra ailenize cevrenize ne dersiniz sevisirken basildik karakolami attilar sonra biraktilar bizi die rahat rahat gezebilecek misiniz? 1-Arama izni olması gerekiyor. 2-Çat diye kapı kırarak kimsenin evine giremezsiniz. 3-Başkalarının özel hayatları vardır, ayrıca şöyle bir olayda var ki "ZİNA" denmiş..Fuhuş yani... Hiç bir deli komşunun da,"Şu evde zina var" diye telefonla arayıp söyleyeceğini düşünemiyorum bile... Polis giriyor apartmana, kapıyı kırıyorlar... "KANUNNAMINA DURUN! ZİNA YAPAMAZSINIZ!" mı diyor?? cık![signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Hiç Bitmeyen Özgürlük...Pédalé! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Ya konu biraz dağılacak ama.. Lisemdeki dincinin zina anlayışı: (vurgularıyla:)) "Senin anan, başkasının babasıyla şaaparsa senin hoşuna gider miydi?" Dersin ortasında, kelimesi kelimesine söylenmiştir. Neyse siz devam edin.[signature][hline]Life has a funny way of sneaking up on you When you think everything's okay and everything's going right Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 kısacası burda hem akp hemde medya birbirne zıt olarak ortalığı karıştırmak istiyor etkili olmak için şu durumda işin içinden çıkmak zor beklemek gerek biraz daha[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: horacegoesskiing, 01 Eylül 2004 21:02 tarihinde demiş ki: devlet karışmasın istiyosan devleti sen sokmıycan özel hayatına abi. başka yolu yok. sen kendi aranda kıyarsın nikahını o zaman. kafanızda. duygusal olarak. belediyenin verdiği yetkiye filan başvurmadan. o zaman da devlet karışmasın diyebilirsin. aksi takdirde bal gibi karışır. karışması için evleniyosun başka bişi için diil. bu nasıl mantıktır horace? biz nikah kıyarken, bir sözleşmemi imzalıyoruz şu şekilde olan: "bu vakitten itibaren, bu evliliği devlet düzenler." öeah diyorum. böyle abuk bir şey görmedim. evet biz duygusal olarak evlenelim birisiyle, nikah da kıymayalım, sonra çocuğumuz olsun, gayri meşru damgası yesin ama değil mi? hiçbir garantisi olmasın çocuğun? devletin evlilikteki görevi şudur en bir modern haliyle: nikah ve boşanma. zina mı var? boşanacaksın, nafakanı da alacaksın çatır çatır. ha hukuk sistemi böyle işlemiyor, kadınların ekonomik güvencesi yok boşanamıyorlar diye mi böyle bir uygulamayı savunuyorsun? bu da abesliğin daniskasıdır. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bir şey bu heralde.. zaten evlenirken devlet huzurunda bir karşılıklı güven belgesi imzalıyorsun. bu güven belgesi çerçevesinde, mallar paylaşımı sağlanıyor, bir boşanma durumunda devlet güvencesine alıyorsun kendini, vs.. ancak boşanmaya sebep olabilecek bir vukuata devletin parmak basması nedir abicim? senin bu güzel düşüncelerin çerçevesinde ben de buradan devlete sesleniyorum: lütfen evli çiftlerin yatak odalarını da düzenleyin, bir zahmet çocuğumuzun adını da koyun. allah rızası için bir de yemekte sümüğüyle oynayan eş için bir yaptırım uygulayın, olmuyor böyle, lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Bir arkadaşın dediği gibi.. Medeni Kanun diye bir şey var.. O zaten işler.. TCK ya niye alırsınki anlamam..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: Halfmumi, 02 Eylül 2004 03:53 tarihinde demiş ki: Polis giriyor apartmana, kapıyı kırıyorlar... "KANUNNAMINA DURUN! ZİNA YAPAMAZSINIZ!" mı diyor?? düşüncesi bile komik. böyle birlikteyken birden, camdan birileri kapıdan diğerleri ekipler dalıyor, böyle üstlerinde swat giysileri, mp5 ve duman bombalarıyla. etraf duman oluyor boğuluyorsunuz. sonra birileri geliyor ellerinizi kelepçeliyorlar. ardından dumanlar arasında, dumanlar yavaş yavaş kaybolurken, yavaş ama emin adımlarıyla, içeri biri giriyor. Üstünde kahverengi mont, kahverengi fötr şapka. Çıkartıyor bir cüzdan, içindeki kimliğini gösteriyor, "Kanun namına tutuklusunuz, avukat tutma hakkınız var, söylediğiniz herşey mahkemede aleyhinize delil olarak kullanılıcaktır; çocuklar, götürün bunları"[signature][hline]Nubiyim, lamerim, sapım, salağım; ben Bonecrusher'ım... [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Eylül 2004 04:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 yasa çıkarsa insanların hayal gücünü baya geliştireceği kesin[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 04:15:05 Bonecrusher: çok fantastiğim ben --------- evet öylesin[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ha bu arada, bu kadar zelzele koparmasına da gerek yoktu bu konunun aslında. 98'e kadar zaten zina suç sayılıyordu, 26'da italya'dan devşirilen tck'ya göre.(faşist italya dönemi) 98'e kadar gelen zina kavramında, kadın-erkek eşitliği de yoktu. şöyle ki: kadın bir kere de yapsa suç, erkek için ise süreklilik arz ederse suç kabul ediliyordu. bi de yanlış anlaşılma olmasın diye forumun bu kesiminde de tekrarlıyayım: buradaki zina, sadece evli çiftleri ilgilendirir. evli olmayan çiftler bu yasa çıksa da en güzelinden cinsel münasebetlerine devam edebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 akp'nin ampülü başka konulara yanmaya başladı :-p ekonomiyi tam hallettikde..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... Pati Pet Açıldı! Zuu Zuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ya aslında adamlar bence gündemi karıştırarak bu tren olaylarını unutturmaya çalışıyorlar hoş yapmasalarda unutulacka ama[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 biraz daha okudum da forumu, iyice belirtmekte yarar var şu noktasını: bu hadise sadece evli çiftler içindir. her çeşitten çift için geçerli olanı şeri hukukta var. iki hukuktaki zina kavramı farklı. birinde bekarların birbiriyle ilişkiye girmesi, birinde ise evli olanların başkalarıyla ilişkiye girmesi suç kapsamına giriyor. ha tabi ben önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi hiçbir tarzını kabul etmiyorum, savunmuyorum. kapıyı açtınız mı gerisi gelir. bugün zinasına karıştığı evliliğin, yarın çocuk sayısına, öbür gün gelir dağılımına dilediğince karışır. bugün tck'ya bu şekilde el atan, öbür gün gönül rahatlığıyla medeni kanun'a da el atar. abuklaşmayalım muntazaman. devlet önünde nikah kıyılması, bunu devletin tanıması, devletin evlilik sürecine karışmasını gerektirmez. sadece garantör olur devlet bu hususta bir boşanma esnasında. gayet demagojik olacak ama, devletler de birbirlerini tanıyor, buyrun buradan yakın. [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 02 Eylül 2004 04:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ha şu bazılarınızın üzerinde durduğu hususu atlayalım. yani devletin karışmasının meşruluğu hadisesini bir kenara bırakalım. tamam diyelim, devlet karışsın sizin dediğiniz gibi. peki bunu sorgularsak ortaya ne çıkar? devlet neyi göstererek karışmak istiyor: "anadolu kadını". yani ezilmiş, ekonomik güvencesi olmayan kadını.. sözde, bu yaptırımla zinanın önüne geçileceğini savunuyor.(arkasında ne olduğu bilinemez. belki de gerçekten bu düşünülmüştür.) bunun düşünüldüğünü varsayalım. ama bu önceki mesajlarımdan birinde belirttiğim gibi yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur. böyle bir zina kapsamının, namus cinayetlerini önleyeceği yok. namus cinayetlerinin kökeninde aşiretler ve cemaatler yatar. devlet bu kadar hevesliyse bu konuya, bu sistemleri çökertir, sorun kendiliğinden ortadan kalkar. böyle bir zina kavramının anadolu kadını kisvesi altında tanıtılan kadına da bir faydası yok. adam zina yaptı, hapise atıldı, sonuç? ha kadına da bir para verilsin diyorsunuz, ki böyle bir şey sözkonusu değil. işi yok gücü yok kadının, hazır parayla ve o cehaletle nereye kadar? ayrıca bu para ne kadar olabilir ki? zaten parayı tartışmaya da gerek yok, çünkü ortada para yok, hapis cezası var. ekonomik güvencesi olmayan bir kadının kocası zina suçundan hapse atılıyor. e bu kadın zaten ekonomik güvencesi olmadığı için bu adamdan boşanamıyordu? sen şimdi adamı hapse attın? gayet ukalaca şöyle denir: so what? yok böyle bişiii arkadaşlar. neresinden bakarsanız bakın saçmalığın daniskası böyle bir şey. hiçbir şeye de çözüm olmaz. 98 öncesinde de bu sorunlar vardı, o zaman bu yasa da vardı. neye yaradı afedersiniz? uygulamada işlevsellik göstermemiş olabilir belki; gösterse kaç yazar? ekonomik özgürlüğü olmayan kadın, çoluğuyla çocuğuyla sokakta kalmamak için kocasından boşanmak istemezken, bir de kocasını savcılığa mı şikayet edecek? ne için? eheh, komik yahu. bir mantık arıyorum ama yok.. ne şu yasa önerisinde, ne de şunu savunanlarda.. [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 02 Eylül 2004 04:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 OKUYUNDA GÖRÜN ZINA NIN SUYU CIKMIS HALINI VE TÜRKIYENIN ZINA ANLAYISINI... Siz daha bu yasanin size ne gibi eksilerr getirebilceginin farkinda degilsiniz... Siz böyle bir yasa durumunda sikayet edilirseniz kisaca b.ku yersiniz olay biter. Bundan 5 sene önce kiz arkadasim (hala sürmekte olan iliskimdeki kiz arkadasim) ile kücük bir koyda yalniz denize giriyoruz, cikip güneslendik sakalastik, falan sarilip yatarken 5 TANE JANDARMA, iyi dinleyin silahli jandarmalar bi anda kosarak gelip etrafimizi sardi, zaten o anlik sokla elimde silah olsa anlamam jandarma falan hepsini tarardim... Ilk soru : Siz ne yapiyosunuz burda? ya simdi temmuzun göbeginde, sahilde mayo ile takiliyorsunuz ve yaninizda kiz arkadasiniz var...Sana ne benim ne yaptigimdan, sen kim oluyosun ister yatarim ister denize girerim, ister kiz arkadasimla seni hic ilgilendirmiycek aktiviteler yaparim sen kimsin ki bana karisiyosun, ikimizde 18 imizi gecmisiz sa-na-ne? Bu olay sadece olaylarin baslangiciydi, bu 5 jandarmayla bütün yaz boyunca ugrasmistim ben, biri ciddi anlamda sikayette bulunmus herhalde...Artik isin suyu cikinca olay aile baglantilarini devreye sokmaya kadar gitti ve anca öyle kapandi...Devlet kim ya, kim oluyosun kardesim, zina sirf evli ciftleri kaplamaz 18 yasinizi doldurmus olmaniz ve evli olmamaniz krutlmanizi saglamaz... Bütün böyle hödüklükler beni bulur, yine ayni yaz izmire döndük ve sahilde günes batarken sarilip oturuyoduk...Lan izmir ya izmirdeyiz...Kadinin biri geldi, görünüsünden de modern oldugu anlasiliyor ama görünüse aldanmiycaksin iste "Siz ne halt ediyosunuz, ayip degil mi öyle sarmas dolas, polise sikayet ederim sizi!!!"...O an iste sigortam atti bu lafi duyunca...Ne karsimdakinin yasina saygi nede sakinlik denen kavramin anlami kaldi benligimde...Kiz arkadasim ve ben kadinin agzina öyle bi ettik ki, hayati boyunca bidaha herhangi bir cifte bulasmismidir o kadin. Bu olay kisaca cok sakat bir olay,zaten NAMUS BEKCILIGINE düskün halkimiz eline birde böyle bir güc gecince görürsünüz dünya kac bucak... Eskisehirde uni okurken (sirf ögrencilerin yasadigi bi apartmanda kaliyorduk) etekle (etek, mini etek degil dikkat edin, iyiki yaninda erkek yoktu, taslarlardi herhalde) bakkala giden Istanbullu bi kizin yemedi laf azar kalmadi, sevgili bir ciftin evi basildi ve daireden atildilar bizim zamanimizda...Universite ögrencileriydi bu saydiklarim hepimiz izmir istanbulluyduk, düsünün ya ne yobazlar var sizin namus bekciliginizi yapiacak, sizi gece gündüz gözetliycek...Kimseye düsmez baskasinin namus bekciligini yapmak...Herseyin bokunu cikaran türkiyem zina = NAMUS BEKCILIGI yorumunu seneler öncesinden beyinlerine kazimis bir toplum ki siz düsünün olcaklari... Öyle bir gözetlenirsiniz ki akliniz hayaliniz durur, arkadasim bigün finallarine girmek icin uniye giderken, balkondan kadin seslenmis, "Oglum bütün gece cok calistin, ugün sinavin var herhalde"...Adam sok olmus zaten bu lafi duyunca, düsün bu adamin evinde kiz arkadasiyla o gece biseyler yasamis olmasini, polismi basardi yoksa özel timle girip herkesi tararlarmiydi... Hayatimla bi kizla öpüsürken kac defa dallamanin biri tarafindan lafa tutldum ben sayamadim... Biride almanyada da zina suc demis, yok öyle bisey, sokak ortasinda suyunu cikartip yaparsan o isi her ülkede hapse girersin ama avrupada duymadim öyle bisey, ya insanlar al kiz arkadasini sokagin ortasinda öpüs istersen sana bi kisi laf atmaz, atmiyor ya, dönüp kafasini bakmiyor, adam asmis artik bunu, atanda olursa bilki türktür... Her nekadar türkiyedeki arkadaslarimi ve eglence anlayisini özlesemde, iyiki gelmisim buraya, adam olmaz türkiye, geriye gitmeye tam hizla devam... ACIN su gözlerini ya! Millet aya cikti marsa hazirlaniyor biz hala s.kimizin derdiyle, kimin eli kimin g.tünde acaba bunu nasil engellesek diyoruz, hangi modern toplumda görülmüs yasak iliskinin hapis cezasi oldugu, iran mi olmaya calisiyoruz!!! Sert olcak biraz ama, o meclis binasindaki herkes itinayla katledilip yerlerine okumus modern, universite mezunu genc insanlar gecmeden bi bok olmaz, osmanliya devam, baba gider ama yerine oglu gelir bunu hic unutmayin, ilerde RTE ölse sanki yerine gecicek ayni adamin baska bir versiyonu yok... Bu devletten birak cacik olmasini cacigin icine dogruycak hiyar bile olmaz...Agir oldu ama gercekler aci iste...Ekonomiyi düzeltiyomusta zart zutmus, göz boyama bunlar, ekonominin düzelmesine daha cooooook var acn okuyun, seyredin iktisat programlarini, orda iktisatcilar anlatir detayli sekilde, 10 kilometre yolun ilk 10 adimini attirdilar, göklere cikardi herkes....[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Vampire, yanlış algılamışsın o jandarma olayını. zira kamuya açık alanlarda cinsel münasebette bulunmak suç kapsamına giriyor. onun zinayla alakası yok pek. yani kız arkadaşınla bir eve girip cinsel münasebette bulunsanız ve bu ayyuka çıksa kanun önünde herhangi bir suçlama getirilemez size.(tabi 18+ kuralı) buna öpüşmek, koklaşmak da dahil bildiğim kadarıyla.(sanırım hakimin takdirine kalmış o light versiyonları. öyle biliyorum. ama oradaki olay tamamen jandarmanın bok yemesi de olabilir. aşağıda da belirteceğim gibi kanunla pek alakası yok) diğer verdiğin örneklerin de kanun ile alakası yok. o yurt insanı mantığı. biz burada kanunu tartışıyoruz, seninki apayrı bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: BombaciMulayim, 02 Eylül 2004 04:57 tarihinde demiş ki: Vampire, yanlış algılamışsın o jandarma olayını. zira kamuya açık alanlarda cinsel münasebette bulunmak suç kapsamına giriyor. onun zinayla alakası yok pek. yani kız arkadaşınla bir eve girip cinsel münasebette bulunsanız ve bu ayyuka çıksa kanun önünde herhangi bir suçlama getirilemez size.(tabi 18+ kuralı) buna öpüşmek, koklaşmak da dahil bildiğim kadarıyla.(sanırım hakimin takdirine kalmış o light versiyonları. öyle biliyorum. ama oradaki olay tamamen jandarmanın bok yemesi de olabilir. aşağıda da belirteceğim gibi kanunla pek alakası yok) diğer verdiğin örneklerin de kanun ile alakası yok. o yurt insanı mantığı. biz burada kanunu tartışıyoruz, seninki apayrı bir konu. Evet haklisin ama benim belirtmek istedigim konu "Devleti özel hayatina karistirmiycaksin lafi" üstüneydi acikcasi, böyle bir türk insanim varken sen nasil karistirmiycaksin devleti olaya demek istedim sonra konu konuyu acti, gaza geldim toparlamadan kapattim olayi, ama kisaca mantik bu, yni yazida da belirttigim gibi universiteli arkadaslarim (sevgili cift) evlerinden atildi böyle sacma bisey yüzünden...Konu sapti kisaca :)[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: BombaciMulayim, 02 Eylül 2004 03:51 tarihinde demiş ki: zina suç olmadığı için bu ülkede namus cinayeti belası var. zina suç olsa, yapanlar cezalarını bulsa namus cinayeti belası da olmaz. Hayır onu demiyorum, ceza kısmına da hiç değinmedim zaten. Cezayı suçun işlenmesi durumunda suçlunun canı yakmak, karşı tarafı rahatlatmak için değil suçu işlemekten caydırmak için koyarsın. Trafik cezaları emniyet müdürlüğünü zengin etmek ya da suçu işleyeni fakirleştirmek için konulmuyor. Cezalar aklı selim olmayan insanları yola getirmek için kullanılır. Onlar neden yanlış olduğunu bilemeyecek kadar acizdirler. Toplumun kuralları, devletin koyduğu kanunlardan daha sağlam temellere dayanan kurallardır. Uzun tecrübelerle sabitlenmişlerdir, bir kaç kişi oturup yazmamıştır. Din ve ideolojiden de bağımsızdır. Yani benimsenmemiş ise dinin ya da ideolojinin bile önemi yoktur. Türk toplumunun tarihini düşünürsen kaç din değiştirdiğini görebilirsin, ama toplum kuralları aynıdır. Bugün devlet bir kanun çıkarıp istediğiniz kişi ile zina yapabilirsiniz dese ne kadar tutunabilir bir düşün bakalım. Toplum istedi diye kanun mu çıkacak yani diye sormuşsun, toplumun istediği kanunun çıkması için birisinden izin alması gerekmiyor ki. Toplum bir karar almışsa bunun zıttı için devlet takla da atsa hak getire. Ama devlet toplum kurallarına destek verecek yönde kanun çıkarıyorsa, bu da mantıklı birşey. Tastik için sağol, bende zaten o olayın modernlik olmadığını söyledim. Ben garip yerlerde arayışlar içinde değilim. Bu sözünü o mesajımı anlıyamamana veriyorum. Ben mesajımda modernlik anlayışının temel taşını da sundum. Farklı yorumlanacak bir yanı da yoktu hani. Neden benim yapmış olduğumu sandığın farklı modernlikler çıkardın onu hiç anlıyamadım.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 said: BombaciMulayim, 02 Eylül 2004 03:51 tarihinde demiş ki: zina suç olmadığı için bu ülkede namus cinayeti belası var. zina suç olsa, yapanlar cezalarını bulsa namus cinayeti belası da olmaz. Sende ciğeri kurtarmak için kediyi kesiyosun. Bu nasıl anlayıştır..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 . [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 02 Eylül 2004 05:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar