Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Terimleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar böyle bir konu açtım Hani Starcraft'ta Combat, APM Micro, Macro, Push, Rush, gibi vs daha bir çok oyun içindeki terimlerin ingilizce söylenişlerini ve bunların anlamlarını bilenler yazarsa Sevinirim.
Mesaj tarihi:
biz gene de yazalım kısaca ingilizcesi yeterli olmayanlar için.

combat: sözlük anlamı savaşma, savaş. oyunda da aynı anlamı koruyor. rakiplerin birimleri birbirine girdiğinde combat oluyor.

apm: action per minute, bir dakika içerisinde oyuncunun yaptığı toplam klavye ve fare tıklaması.

macro: basit anlamıyla oyun içindeki ünite üretimini ifade eder. macro skill yani makro yeteneği ise oyuncunun sahip olduğu kaynakları üretime ne kadar verimli şekilde yansıttığıdır. kaynak akışı yeterli olmadığı halde fazladan üretim binası basmak mesela bir oyuncunun yeterli makro yeteneğe sahip olmadığını gösterir.

micro: oyuncunun elindeki üniteleri combat ta kullanma şeklidir. bu hem üniteleri konumlandırma hem de sahip oldukları özellikleri-büyüleri verimli kullanabilme yeteneğidir.

push: sözlük anlamı itme. oyunda da aynı anlamı korur. combat ın bir alt başlığıdır. rakibin ordusunu geri çekilmeye, belirli bir noktada sabitleme ya da belirli bir pozisyona geriletme amacıyla üzerine yüklenmeyi ifade eder.

rush: sözlük anlamı acele. oyun başında erken bir saldırı için build-up (yapılanma) tercihini belirtir. yani standart bir açılışta elindeki birimlerle rakibe saldırmak rush değildir. bu amaçla oyun başından beri hareket etmesi gerekir oyuncunun rush yaptığını söylemek için.

vs. ile de olmaz gerisi. sormak istediklerini sorarsan onlarda da yardımcı olmaya çalışalım.
Mesaj tarihi:
Supply Block
proxy pylon
Chargelots
speedlings
exp
Ninja Expansion
harras
vs. diyecem yine :)

Belegurth said:

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Definitions

okunuşları yok ama her şey var anlamlarıyla

burada adamlar çok güzel yapmış ama buradada eksikler var gibi.
Mesaj tarihi:
huun said:

baybeti,

exp diye sorunca ne ayaksın anlayamadım. ne ayaksın? turnuva düzenliyorsun, exp ne diye soruyorsun?

experience?
:D

Bu arada mikro dışında kalan her şeye makro demeyi öneriyorum, kaynakları üretime yansıtmakla veya ünite üretmekle ilgili olmayan şeyler de(örn. zerg'ün creep yayması vb.) bu kategoriye girmiyor mu?
Mesaj tarihi:
huun said:

baybeti,

exp diye sorunca ne ayaksın anlayamadım. ne ayaksın? turnuva düzenliyorsun, exp ne diye soruyorsun?

o turnuvayı bildiğimden mi düzenlidiğimi sanıyorsun?
  • Yeni Oluştur...