Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

babacum notebook

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

şimdi galiba yine gidip dell alacağım gibime geliyor ama aklımda sormak istediklerim var

oyun pek oynamıyorum hani oynarsam sc2 oyanrım bir de muhtemelen wow rift vs gibi mmo giderim gibime geliyor belki şu popler fps elrden biri (esasında cs iyidi ya yetiyordu ama oynayan az gibi)

arada photoshop ve 3dsmax çalışacak, belki autocad fekat acemi işi oalcağından öyle büyük projeler çalışılmayacak

i3 ve i5 işlemcili ürünelrde fiyat 250-300 arası farkediyor (HD5650 ekran kartı sabit değer) alacağım i5 işlemcili makine vereceğim 250-300 tl lik farka değer mi?

keza ben bu bilgisayarımı 2006 da aldım celeron coresolo işlemci ve x1600 ekran akrtı var bunun 5. senesinde artık "yeter" dedi (facebookda frontierville de bile kasıyor)

mesela iki örnek;
http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-t48h43-ins.-5010-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=52793
http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-t38h43-ins.-5010-core-i3-380m-2.53ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-bt-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=52240

muhtemelen vatandan gidip alacğaım gibi gözüküyor ödeme seçeneğim nakit olmadığından kadıköyde vs iyi fiyat çeken yer bulamadım (henüz)

ne dersiniz? böyle bir dizüstü mü almak yoksa daha azını verip masa üstü mü almak? not: monitörüm var zaten dizüstünü de taşıma olasılığı olduğundan daha ziyade almayı düşünüyorum keza evde de monitöre bağlıyorum

lets gogogogo
Sosyal ağlarda paylaş

sony vaio tavsiye edebilirim ısınma ve ses gibi problemlerden arındırmışlar güzel sorun çıkarmaz

dellden ise inscrtipon mu öle bir modelini arkadaşım kullanıyor grafikçi

ben geçen sene 1-2 haftalıgına xps serisi kullanmıştım çok güzeldi

zaten 2009 sonrası hangi bilgisayarı alırsan wow sc2 gibi oyunları kasmadan çalıştırır
Sosyal ağlarda paylaş

o halde dell bakmalısın

bende şuanda sony vaio var dell ins kullandım arkadaşta tek farkı biraz ısınma gibiydi oda öle ahım şahım degil pek farkta yok gibi

dell ins tavsiye ederim grafikçiler için ideal en azından arkadaş almış bildigi vardı heralde aynı zamanda wow oynuyor 100-110 fps alıyordu ortalama
Sosyal ağlarda paylaş

i5 quadcore ve turbo boost, i3 değil. yani i5 tabii ki değer bence aradaki farka; çünkü kullanımda konforu arttıran özellikler bunlar. yalnız overclock falan denerim dersen pc çaptan düşmeye başladığında i3'ün çok elverişli olduğunu ve bazı modellerinde de quadcore'a çıkmanın mümkün olduğuna dair bir yazı okuduğumu hatırlıyorum.

yani aradaki fiyat farkı seni çok zorlamayacaksa i5.
Sosyal ağlarda paylaş

notebooklarda bir tek i7 serisinde quad-core işlemci mevcut. i5 serisinde quad-core işlemci bulunmamakta, bütün modelleri dual-core (tekrar belirtiyorum notebooklarda)Tabiki i5 i3 göre performans açısından daha başarılı(turbo boost sayesinde)..arada verilecek 100-200 milyona değermi? bence değer..
Sosyal ağlarda paylaş

Hahah abi adam en fazla 1400 tl lik bilgisayar koymuş gitmişsin 2.5k'lık aletle kıyaslıyorsun.

Sony falan güzel alet ama pahalı işte, ben tekrar notebook alacak olsam yine dell alırım. Hiç problem çıkmadı ayrıca işlemci fanı ve soğutucu bloğu kirlendiğinde, aleti söküp takması çok kolay..
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam oyun da oynarım da o akdar para vermem ahaha

bu arada sanırsam aynıparaya masa üstü toplayacağım gibi bakalım bugüğn gidip fiyat alacağım

mümkünse 1000 tl ye almaya çalışacağım :P

bşir de temiz ikinci el dizüstü satan yer var mıdır? kadıköyde sıfır hata var ama onda da pke model kalmamış haber versinler diye not bırakacağım
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim istabuldasin ve orada istanbulbilisim gibi bir nimet varken vatandan alicam diorsun???
Istanbul bilisimde en ucuz fiyata en son modelleri bulabilirsin.Ben sony vaio bakiorm bu aralar vatan ile arasinda bazi modellerde 1000 tlye kadar fark olabiliyor. Hatta yurt disina cikicaksan tax free de veriorlarki oda azbuz bir para degil. wwww.istanbulbilisim.com

Bu arada acer a ada bak derim. 2007 de aldim halen catir catir kullaniyorum. Fiyat performans cok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

FoShiZzle said:

Abicim istabuldasin ve orada istanbulbilisim gibi bir nimet varken vatandan alicam diorsun???
Istanbul bilisimde en ucuz fiyata en son modelleri bulabilirsin.Ben sony vaio bakiorm bu aralar vatan ile arasinda bazi modellerde 1000 tlye kadar fark olabiliyor. Hatta yurt disina cikicaksan tax free de veriorlarki oda azbuz bir para degil. wwww.istanbulbilisim.com

Bu arada acer a ada bak derim. 2007 de aldim halen catir catir kullaniyorum. Fiyat performans cok iyi.

sayfasında buldugun makıneyı bırde telefon ac da sor bakalım varmı yokmu ??? .. % 90 yok dıyeceklerdır .
Sosyal ağlarda paylaş

Acerda ısınma problemi falan yok. Sadece oyun oynarken soldaki havalandırma sıcak havayı üflediği için doğal olarak orası sıcak. Ama donanımın olduğu yerler klavye falan ısınmıyor. Yinede Asuslar aynı fiyata Acerla ve daha başarılı. Dell'i bilmiyorum bir arkadaşım kullanıyor sürekli oyunda oynuyor şikayet ettiğini duymadım mesela hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aslında olay Asus Dell Acer falan değil. Gidip mağazada kullanacan. Yada bu markalardan birer model belirleyip araştıracan. Yoksa kimi Acer sınıyor kimi Asus ısınıyor kimi bilmem ne ısınıyor diyor. Asusunda yeni modellerinden kullandım Acer'da ikiside ısınmıyor. Belki yeni modellerde o sorunları çözmüşlerdir. O yüzden en güzeli bu markaların en iyi modellerine bakmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...