Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben suanda level 13'um Ranger/Marksman/Riftstalker oynuyorum.

Acikcasi Riftstalker'i ekstra defansif, blink ve bir kac karakterin statlarina etki eden icin aldim. Ranged oynarken Marksman ve Ranger skilleri karisik oynuyorum.

Acikcasi Ranged oynamak isteniliyorsa Riftstalker sart hem rakipten uzaklasmak hemde meele range den hizli kacmak icin. Zaten Marksman ile adam sana dalmadan sen daldiysan kolay kolay yakalayamiyor.
Mesaj tarihi:
marksman ranger bir arada gereksiz gorunuyor level 30lardan sonra. Birbirini orten cok skill var, PvE icin ranger sart, yanina baska soullar oneririm marksman yerine. PvP icin ranger yalan, melee range'e giren herhangi birisi isinizi bitirir, onun yerine direk marksman is gorur gibi gorunuyor. Sabo kesinlikle PvP icin tasarlanmis diyorum. Bard hem PvE hem PvP icin cok iyi bir soul, attigi healler cok iyi, main healer olarak is gorur mu bi dungeona girip denemek istiyorum bi ara. Rift yanci soul olarak bile PvP icin cok iyi, belli bir mesafeyi hirt diye ziplamak PvP icin elzem, rifte point harcamadan almaniz da harika.
Ranger/Bard ve Marksman/Bard birlesimleri cok efektif (Bard'da healing actiginizi varsayiyorum yeterince soul point harcayarak)
Mesaj tarihi:
Marksman ve Ranger beraber pve icin nasil kotu olabilir ki? Ranged dmg, critical chance ve pasif olarak alabilecegin cok kullanisli talentlar var pve yi etki edicek. DMG'i arttiracak.
Mesaj tarihi:
30u gectigin zaman ortusen o kadar cok skill var ki. Tamamen anlamsiz degil, crit chance vs arttiran marksman skilleri tabii ki ranger'a da etki ediyor. Ama 30u gecince skilleri sadece marksmane verip yanina tank ya da bard almak, ya da petim olsun kitelamak yerine tankliyim da kesiyim diyorsan ayni soul kombinasyonlarini denemek bana daha efektif geliyor. Level 30 oncesi ranger/marksman skilleri hemen hemen hic ortusmuyordu bu arada
Mesaj tarihi:
PvE için bard + ranger efsane, 5 mobu rahatlıkla indirirsin aşağı. PvP için iyi bir gruba karşı senin grubun kötüyse bard oynamak imkansız.

Sabo genelde çok efektif, özellikle de grubun tecrübesizse. PvE için birden çok mob karşısında yatarsınız, pek efektif değil level almak için tek başınaysanız

Assasin eğlenceli, yeni aldım 4. rolü, çok ciddi problem yaratabiliyorsun, şu aralar yeni açtım buildi öğrenme aşamasındayım, ama çok pis durumlar yaratabiliyorsun WF'lerde, çok eğlenceli o açıdan. Tek sorun şu an kamikaze gibiyim, daldım mı ortama çıkamıyorum ama dün akşam yavaş yavaş onu da başarmaya başladım, mümkün gördüğüm kadarıyla operatör gibi çalışmak, gir, kes, çık şeklinde de iş görmek gayet mümkün. Sadece PvE için bol bol içecek olmalı yanınızda level kasmak için, ve ranger kadar çok npc kesebilr misin bir seferde pek emin değilim
Mesaj tarihi:
Şuan assasin rogue oynuyorum hatta bastan beri assasinim bard filan hikaye millet oynuyor diye oynamak gereksiz gayet rahat assasin oynamak bildiğin wow daki rogue hoş pvp de denemedim ama pve de aşırı rahat ve dmg gayet iyi pvp de muhtemelen böle kaçanları uçanları kesicen bodoz dalarsan zate ölürsün kısaca assasin/riftstalker deneyin derim
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
şu aralar 3. ve 4. soulları da açıp en efektif PvE ve PvP speclerimi bulayım diyorum (level 50). Bir tanesini zaten pure Bard olarak tutuyorum healer olarak gitmem gerekir diye, ama bunun dışında kullandığım Assassin-Riftstalker-Saboteur buildını tam olarak PvE - PvP diye adını koyamadığım için değiştirmeye karar verdim. Yani healer spec'i dışında 2 PvP bir tane de PvE speci yapayım diyorum. tank düşünmüyorum, sadece damage ve survivalı olsun biraz diyorum.

3-4 tane iyi spec buldum ama sizlerin de görüşlerini alayım dedim, link verip altına küçük açıklamalar yaparsak pek hoş diye düşünüyorum hepimiz için. Ben bir ara düzenleyip koyarım hepsini.
Mesaj tarihi:
Assas / Blade / Rift modundayım şuan ben ilk assasin abanıyodum ama farkettigim kadarıyla blade daha iyidi pvp/pve açısından degistirdim full blade abanmış durumdayım assasinde az buz bişiler var sadece riftte daha hiç bişi yok hele. almadım daha alınıyomu onu bile bilmiyorum :D alınıyosa ne alsam? ranger levelin için şart diyolar ama?
Mesaj tarihi:
Oyunun başından beri kullandığım ama level 50 olduktan sonra gerek dungeonlarda-riftlerde, gerek PvP'ye yetersiz kalmaya başlayan, ama oynaması çok zevkli olan buildım,

http://rift.zam.com/en/stc.html?t=1MpTM.VcxchqbMkz..MAoftobodbR

Assassin-Riftstalker karışımı dengeli bir saldırı ve savunma gücü oluşturuyor. Sap, 2 tane crowd control yeteneği, sabo'dan gelen snare, başta 2 tane direkt teleport yeteneği olmak üzere rakibinizin direk arkasına teleport olmanızı sağlayan ve her kullandığınız teleport yeteneği ile damage absorb eden, criticallar veren bir build. Bunun yanı sıra poisonlar, maksimum seviyede stealth yetenekleri, düşmanın sizden kaçma - uzakta olma durumu olursa sabo ile charge-detonate yapma büyük esneklik sağlıyor.

Ama dediğim gibi fazla dengeli bir build. Ne çok damage yapabiliyorsunuz, ne melee mi ranged mi takılayıma karar verebiliyorsunuz, ne de gerçek anlamda bir survival yeteneğiniz oluyor. Fakat zevkli mi zevkli.

Bunun üzerine her zaman fix tutacağım Bard (Healer) specimin yanına 2 PvP ve 1 PvE buildı yapmaya karar verdim.

İlk PvP build'ı,

http://rift.zam.com/en/stc.html?t=0MiMb.V0xM.GARftobodbR.xx0R0b

Görüldüğü gibi Assassin ağırlıklı. Yalnız Infiltrator'da 15 talent harcayabilmek için Prestige 4 olmak gerekiyor. O seviyeye ulaşana kadar yani 2 rank daha alana kadar Assassin'de poison yeteneklerine talent verilebilir. Şimdilik bu build üzerinden konuşayım,

Assassin yeteneklerini az çok herkes biliyor. Stealth olsun, critical olsun, yüksek melee damage ve poisonlar olsun oynaması son derece keyifli bir soul bana göre. Bleedler de cabası. Bunun yanına Nightblade'e harcanan 12 puan da süper pasif yetenekler ve buff'lar getiriyor. Combo generating abilityleri %15 arttırmanın yanı sıra %15 damage arttırma özelliği de 10 puan Nightblade'e harcamaya fazla fazla değiyor diye düşünüyorum. Son olarak 2 puanı da Melted Skin'e verdiğinizde Hellfire Blades buffınızın %100 şansla damageınızı %5 arttırma özelliği oluyor. Bunun yanına Infiltrator'dan gelen ve PvP'de çok iş yapan %10 armor penetration (backstab - puncture gibi Assassin yetenekleri ile birleşince eminim Warrior'lar kabus olmaktan çıkacak), + %10 physical damage ve %10 critical damage(oyunculara karşı), oyuncuların üzerinden buff silme, %20 şans ile spell interrupt etme, Cleric'lerin kabusu bir poison, üzerinizdeki DoT'ları - debuffları silme özelliği, root-snare-stun vs.'den kurtulma yeteneği ve yine healer kabusu %50 healing düşürme yeteneği cabası.

Rank 4 olmak için kasmaya değer diye düşünüyorum.

İkinci PvP build'ı,

http://rift.zam.com/en/stc.html?t=0MpTN.V0x.EqRfEdtkkRz.V

Ne kadar iyi tartışılır, kendi yaptığım bir build gene. Sabo'ya nerf gelecek olsa da damage nerf'leri pek olmayacak gibi gözüküyor. Range kısalacak sadece. Sabo'nun single target damage, AoE, root-snare, dot gibi bilimum yetenekleri var, saymak istemiyorum. Benim şu an kullandığım ve 0 puanlık Sabo yeteneklerim bile PvP'de damage sıralamasında yüksek yerlere getiriyor. Bunun yanına Riftstalker almamın sebebleri şunlar : her şeyden önce Sabo'nun survival yetenekleri karşınızdaki oyuncu melee takılan bir rogue ya da warriorsa çok çok düşük. Siz trap, snare koyana kadar adamlar sizi stun manyağı yapar ya da dotları üzerinize düşer. Yani 51 puan sabo'ya harcıyorsam survival yetenkleri gerekir diye düşündüm. Riftstalker ilaç gibi geldi bu konuda. %15 pasif endurance artışı + yine endurance artturan bir buff, %15 pasif attack power ve son olarak teleport ! 10 puan harcayarak bu yetenekleri almak survival şansını arttırır diye düşünüyorum. Kalan 5 puanı nereye harcayacağımı çok düşündüm. Critical hit chance verene pasif yetenek alayım dedim. Assasin'e verilebilirdi, fakat sonra gözüme Ranger çarptı. 5 puan harcayarak hem %5 critical hem de pet veriyor Ranger. Assassin aldığınızda ise bununla birlikte gelen abilitylerin hiç biri o build ile kullanılmaz, fakat Ranger'da hiç olmazsa çok işe yaramasa da bir pet geliyor. Bu da böyle bir build işte.

Son olarak PvE için düşündüğüm build,

http://rift.zam.com/en/stc.html?t=0MTfi.V.EGtRqdAudR.V0x

Aşağıya koyduğum videodan örnek aldım bu build'ı, tek farkı Nightblade'e 12 puan yerine 10 puan harcadım çünkü Hellfire Blades buff'ı Ranged silahlar için geçerli mi emin değilim. Assassin yerine de Sabo'dan gelen %15 dexterity pasifini aldım, aynı zamanda bomba yetenekleri ve snare da cabası.

http://www.youtube.com/watch?v=5SUkRDGppsk

Hiçbir buildı henüz denemedim, ama bunları almayı düşünüyorum. Feedbacklerinizi bekliyorum =)
Mesaj tarihi:
Benim marksman,ranger bir pve buildim vardı. Şimdi bu adamın marksman buildini denedim. Gerçekten oldukça iyi. 2 buffda ranged silahlarda işe yariyor, hatta hemen hemen her vuruşunda birini vuruyorsun. Melted skin kapanmıyor gerçekten devamlı açık, devamlı vuruyorsun hellfire inanılır gibi değil.Üstelik sadece auto attack değil bütün özelliklerini atarken kullaniyor ikisinide.Sevdim bunu ben.
Abartısız, özene bezene yaptığım kendi buildimden %50-%60 daha fazla dps çıkarıyorum, inanılır gibi değil. Önceki buildim full crit idi fakat bu build critle vurduğum dmgi critsiz vuruyor, crit vurdumuda gerçekten crit vuruyor ohş dedirtiyor.
Mesaj tarihi:
Başladığımdan beri marksman ranger agırlıklı bir buildle oynuyorum pve de ne kadar iyi olsa da pvp de sanki biraz yetersiz kalıyor.melee olarak bana önerebileceginiz pvp soulları var mı yani assas agırlıklımı gitmeliyim bladedancer mı.ne tavsiye edersiniz
Mesaj tarihi:
warghammer, prestige 2 olduysan ve pvp yapıyorsan infiltrator şart healer indirmek istiyorsan. Marksman çok çok etkili. Sonra hellfire blades veren soul da şart marksman yanında.

Melee sormuşsun, yine infiltrator, assasin ve yanlış hatırlamıyorsam bladedancer etkili ama çok fazla tecrübeli değilim, etkili buildler çıkaracak birileri vardır kesin. Assasin survivability'si oldukça yüksek, tek başına indiremeyebilirsin birini ama 5 kişinin arasında saldırıp indiremesen de arazi olabiliyorsun (cooldown'la tabii ki) ve milleti gıcık edebiliyorsun :)
  • Yeni Oluştur...