Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSF'ye Giriş

Leadman

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, neden şu zamana kadar böyle bir topic açmadım hiç anlamıyorum. Kesin birileri çıkar burada bilen falan.

Nette dolaşıyorum, bakıyorum falan; nedense bir kişi çıkıp da yazmamış özel yetenek sınavında neler olduğunu, neler yaptığını, başına neler geldiğini. Ben olsam yazardım mesela, gerçi yazarım ben aylar sonra.

Ben hazırlanıyorum şimdi buna. Yaklaşık 3-4 haftadır kursa gidiyor gibiyim, henüz rutin bir ritim tutturamasam da kursa gitmek konusunda, bir şeyler yapıyoruz işte.

Konuşalım.

Akdeniz Üniversitesi düşünüyorum. İç mimarlık veya grafikerlik bölümlerini istiyorum. Aslında götü sağlama almak için bir de seramik denemeyi düşünüyorum :D

Ne önerirsiniz? Sınavda neler yaptırılıyor? Nedir ne değildir?
Sosyal ağlarda paylaş

desenlerini upla yorum yapalım. dilersen.

bide şunlar var tabi

1- öss de ne kadar baraj üstü alırsan o kadar işine yarar yok %5ini alıyolar bişey olmaz yeaağ deme
2- deseni geçtin diyelim kimi üni.lerde girmek istediğin bölümün sınavı ayrı oluyo bunları iyi araştırmalısın. mesela anadoluda ayrı ayrı sınavlar. ne istiyosan ona yönelik çalışma yapman avantajına
3- korkun olmasın yapamazsam edemezsem diye gsf en tırt fakülte.
4- mezun olunca ne işle meşgul olacağını şimdiden düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, eyvallah.

Ya ben bir kurtuluş yolu olarak bakıyorum buna. Daha önce elime kalem almışlığım yok, son bir aydır uğraşıyorum işte kursta.

Henüz utanç duymadığım bir desen çalışması çizemedim. =D Bir boka benzeyen ilk çizimimi buraya koyacağım, muhtemelen 1,5 hafta içinde çıkar öyle bir çizim.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi başına çalışıp istediği bölüme giren adam da tanıyorum en pahallı kurslara abanıp kazanan da, deli gibi çalışırsan, çok klasik olacak ama, zerre yeteneğin olmazsa bile istediğin bölüme girebiliyorsun. ama ciddi çalışmak lazım :/

onun dışında lyvanna zaten güzel püf noktaları vermiş. hım bi de vaktin varsa BENCE en azından 2 seneni ayır hazırlanmaya, ne olur ne olmaz diye bi bölüme girmektense. girince kalıyorsun orda çünkü %90

edit: ha bir de kurtuluş olarak bakma bence gsf ye, üzlebilirsin sonradan :D
Sosyal ağlarda paylaş

fotoğraf bölümü hangilerinde var? (sadece istanbul olarak)
benim bildiğim,
mimarsinan, ytü, marmara
+bilgi ve bahçeşehir'de var.

Bunlardan hangileri yetenek sınavında çizim yaptırmayıp sadece portfolyo isteyip, genel mülakat falan yapıyor? Bilen var mı?

Çok niyetim yok aslında ama şansımı denemek istiyorum garip bir şekilde.

Öte yandan hiç çizim yapmaya uğraşmadım, uğraşmak da istemiyorum. Fotoğrafla olan ilgisini de cılız buluyorum ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Öte yandan hiç çizim yapmaya uğraşmadım, uğraşmak da istemiyorum. Fotoğrafla olan ilgisini de cılız buluyorum ya neyse.

çok yanlış düşünüyorsun.

ayrıca resim çizmeyi kendine bi eziyet gibi görmekten vazgeçersen
çok daha hızlı gelişirsin. ve bu çekmiş olduğun fotoğraflarada yansır. o zaman neden yanlış düşünüyorsun dediğimi anlarsın.

ve daha önce milyon kez dedim tekrar diyeyim. herkes resim çizebilir yetenek denilen şey sadece bu işe harcadığın gelişim süresidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

Henüz utanç duymadığım bir desen çalışması çizemedim. =D Bir boka benzeyen ilk çizimimi buraya koyacağım, muhtemelen 1,5 hafta içinde çıkar öyle bir çizim.

utanç duymana hiç gerek yok. sadece "sana göre gerçekten bitmiş" işlerini koyman yeterli. "sana göre güzel olan işler" ini demiyorum "bitmiş iş" olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç heves etmedim abi çizmeye 20 yıl boyunca. Hala da içimde bir heyecan yok başkasının seyrine sunmak adına düzgün bişey çizmek hakkında. Nası anlatayım daha...

Çizimin fotoğrafla olan ilgisini ve yapacağı katkıları kestirmiyor değilim ama herkesin farklı bir patikası olabilir güzel sanat'a doğru, benimki çizimden geçmiyor. İncelediğim ve beğendiğim fotoğrafçıların da geçmemiş.

3 hafta çizimle uğraşacağıma 3 ay vizöre yapışık yaşarım daha iyi olur benim için. Bana öyle geliyor.

Sanatla işim yoktur belki de kim bilir, bir iddiam yok zaten :D

Elektronik bir aleti çoğunluktan azıcık daha iyi kullanıyorumdur en fazla ne bileyim. Gaza gelmiyorum zaten. Muhasebeci olacağım sdff

öööyle bir sorayım dedim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

yav said:

Bunlardan hangileri yetenek sınavında çizim yaptırmayıp sadece portfolyo isteyip, genel mülakat falan yapıyor? Bilen var mı?

mimar sinanda çizim yok artık. sanat ağırlıklı bir genel kültür sınavı, mülakat ve portfolyo.

Sosyal ağlarda paylaş

hatta par sorun değilse maltepe üniye de girebilirsin ilk sınavda çok adam eliyorlarda daha sonrasında kontenjan dolana kadar sınav yapmaya devam ediyorlar gibi bir durum var

"aa bak çöpadam" diye girme şansın bile var

burs istiyorsan o zaman en az marmaraya hazırlanıyormuş gibi çalışmalısın

bir de maltepede grafik sınavında çizim yok kolajımsı bir çalışma istiyorlar sınav oalrak sonrasında çalışmanı savunuyorsun

iç mimarlıkta da 2 farklı çizim istiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

bu son mesajlar bana mıydı?
beni çok ciddiye almayın yav :D yok bir amacım, ciddi bir niyetim. Olsa zaten marttan önce açardım konuyu (konu sahibinin kafası yarıla fsdg)

sadece merak etmiştim çizim sınavı olmayan yerleri.

msügsü'nün sınavına girsem kabul de alsam ama bi oturup düşünürdüm sdsdf
ama gene de okunmaz fotoğraf falan 4 yıl ya ohooo..

kabul alsam fakat gidip okumasam mesela egomu tatmin etmiş olurum baya... kabul almazsam da tecrübe olmuş olur. Gireyim ben gene de(:D
Sosyal ağlarda paylaş

başka eğilimlerim de var hacilit rahad ol :P
girmesem daha iyi olur zaten benim için. Severekten ekonomi okuyorum hem.

bu arada bilgili bir abiye benziyorsan; 1-2 kelamını duymak isterim fotoğraf topiğimde buraya gelip belaltına vurmakla adam olunmayacağını biliyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

son koyduğum deve festivali fotoğraflarıyla falan gitmem zaten mülakata da
genel itibari ile ciddi adam gibi eleştrilere ihtiyacım var aslında. Çok daha acı da olabilir. Public'te anlatırsam şimdi millet bana antipati duyar falan diyecek olursanız da özel mesaj ile yazabilirsiniz. 180 fotoğraf var gerçi topikte hadi ilk sayfaları geçin fsdf zor tabi şimdi kim uğraşır olmaz senin o iş deyip geçmek gibisi yoktur anlamıyo değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...