Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarı profesyonel fotoğraf makinesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Fiyat önemli olmadan yarı prof bir makine alıcam, yarı prof. ve fotoğrafa yeni başlamış birisine ideal özellikleri olan makine önerisi alabilir miyim ?
Mesaj tarihi:
canoncuyum ben. compact makine istiyorsan canon powershot g12 çok iyi.
slr almak istiyorsan canon eos 550d çok iyi.

1.5-2 milyar arası satılıyordu sanırım bu aletler, g12 biraz daha da ucuz olabilir.

not: geçenlerde canon eos 60d görmüştüm, 550d ile nerdeyse aynı özelliklere ve fiyata sahip ama 550d'den ne farkı var onu bilmiyorum.

ek2: şimdi baktım da canon 550d'nin bir üst modeli 600d varmış, ona da bakınabilirsin.
Mesaj tarihi:
Direk o kadar yüksek makinelerle başlamayın.
Ya da gidip sıfır almayın. Piyasayı bilen insanlarla konuşun, 2. el bulun. Fotoğraf ekipmanı için sıfır ürün alışverişi lüks bence. Harika makineler var uygun fiyatlara. Artan parayla diğer ekipmanları bile alabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
hayyam pasajındaki büyük dükkanlardan birinden alabilirsin rahatlıkla. dükkanın adını hatırlamıyorum şu an ama şimdiye kadar 4 tane makine ve bi sürü de lens alıp sattık ve sorun yaşamadık daha hiç.
Mesaj tarihi:
Hayyam en sakat yer abi. Bilmeyen birini çok üzerler hayyamda. Tabi 2-3 esnaf var, bilindik fotoğrafçılık sitelerinde tavsiye edilenlerden. Onlar iyi de kanalı resmen adam düdüklemeye yer arıyor.

Gerçi dedim ya, fotoğraf ekipmancılığı için bilen biriyle alışveriş yapacaksın. Ben 2 body 3 lens alışverişi yaptm şu ana kadar, sıfır sorun. Ama yardımcım imba işte sdf
Mesaj tarihi:
İkinci el fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmeli? http://www.bascek.com/10295/ikinci-el-makine-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

Çok güzel videolu anlatım var. 2.el ve fotoğraf kelimelerinin bir arada geçtiği her topik'e yapıştırmak lazım.

500D yerine farkını verip 550D almakta fayda var. Mağazadan falan sakın almayın bi de ya yazık verilen para farklarına. 2.500'e mi ne satıyorlar galba mağazalarda 550D'yi. Uygun yer ve kişilerden o fiyata aynı makinenin yanına 2 uygun lens 1 de flaş rahat alınabiliyor mesela.
Mesaj tarihi:
nesi sakat abi hayyamın. tesadüfen girdik bizde gidip bi dükkana. dediğim gibi hiç sorun çıkmadı şu ana kadar. adını hatırlayamadım ama dükkanın, gerçi kart vermişti eleman ama bulamadım şimdi.
Mesaj tarihi:
bilip bilmeden disardan duyduklarindan fikir sahibi olarak konusmaya bayiliyor insanimiz hayyamda operlermis peh
bu arada bende panasonic fz38 var kompakt makina dusunursen tavsiye edebilirim http://www.bascek.com/7605/panasonic-lumix-fz38-incelemesi/
Mesaj tarihi:
Hayyam kocaman 3-4 katlı bir pasaj. İçinde de her türlü esnafa rastlamak mümkün. İnternette sıkı bir araştırma yapıldığında pasajın içinde 3-4 dükkanın daha bir öne çıktığını ve daha fazla güven verdiğini farkedebilir ona göre hareket edebilirsiniz.
Mesaj tarihi:
ben sadece 1 kere alışveriş münasebetinde bulundum. Sevgi hanımın olduğu dükkandı ama adı makro muydu başka bişey miydi onu bile hatırlamıyorum/karıştırıyorum.
Yani alışveriş yapmadığım bir yeri sırf hakkında iyi yorumlar var diye direkt önermek istemedim bir anlamda arkadaş memnun kalmazsa sorumluluğu paylaşacak gibi olacağımdan :D
Mesaj tarihi:
D7000 için şu yazı vardı, bulamamıştım. Rinder99 yazmış, belki tanıyan vardır, shutterstock'da baya ünlü bir fotoğrafçı.

"Im madly in love with the little D7000. Image quality is as good or better than my $5000 D3.Ken Rockwell says It's the best camera Nikon has ever made, I agree and I've had them all. And the HD Video is superb."

Ken rockwell zaten direk en iyi makina diyor Nikon'un çıkardığı.
Full frame'leri saymazsak, Dx format için en iyi Nikon dslr D7000.
  • 3 hafta sonra ...
  • Admin
Mesaj tarihi:
D7000 Londra'da piyasaya ciktigi gun gidip inceleme firsatim olmustu. D300 - D7000 ve D3 arasinda kiyaslama yaparak eger ki elimde D90 olmasa kesinlikle D7000 alirdim demistim. Nikon kameralarin AF noktalari ve metering sistemi canonlara gore cok daha iyi. Canonlarin artisi ise cozunurluk acisindan ustun olmalari ve daha kaliteli lcd ekranlarinin bulunmasi. Ayrica nikon hd video koyarsa canon full hd koyuyor ayni seriye.

D7000 bu acidan Canonlari yakalamis gibi gozukmek bir kenara bence ayni fiyat araligindaki canonlardan daha iyi bir alet.

D300 cok guzel makine lakin cok fazla spor fotografciligi yapmiyor veya surekli kotu hava sartlarinda fotograf cekmeyeceksem pek gerekli degil demistim.

D3 super alet lakin cok hantal. Prof fotografci olmadikca gerek yok.

Hepsini bosver. Canon, Nikon farketmez. Leica M9 bile alsan fotograf cekmeyi bilmiyorsan hepsi ayni.

Butceyi asmayacak bir makine alip lens + tripod + flash + filtre + kamera cantasi da ekle alisveris sepetine.

Nikon tavsiyesi verirsem:

D3100 + Nikkor 18-55(govde ile gelen lens baslangicta isini gorur) + Nikkor 50mm f1.8 + Nikkor + (paran kalirsa Nikkor 55-200 telephoto ihtiyacini gorur. Biraz daha harcama yapabilirim diyorsan bunun yerine Nikkor 70-300 VR alabilirsin)
ucuz tripod icin Hama alabilirsin lakin tavsiye etmiyorum. Giottos tripodlara bakilabilir. Flash olarak Nikon SB-400 isini gorecektir. Ayni fiyata daha guclu flash istersen Nissin di-622 oneririm. Aldigin lenslere gore kesinlikle UV filtre alip lense takip oyle birakiyorsun. UV filtre takmadan makine ile sokaga cikma. Amac lensi korumasi. Kamera cantasi ise kesinlikle lowepro.
  • Yeni Oluştur...