Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mouse ve DPI hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
3.5k bi nebze kontrol edebilirim ama 5600dpi da 1cm oynatsam ekranı turluyor nerdeyse.
bu dpi da oynayanlar hangi oyunu ve nasıl oynuyor cok merak ediyorum
birde yeni mouselar çıktıkça bakıyorum sürekli bi dpi yükseltmeye kasıyorlar
e abi 10k dpi yaptın mouse'a fır fır dönüyor
robot değiliz ki nasıl milim milim hareket ettirip oynayacaz oyunu.
mantıgını kavrayabilmiş değilim.
Mesaj tarihi:
abi olay o değil aslında, dpi arttıkça mouseun kapasitesi artıyor. Yani nası anlatsam şimdi dpi'ı arttırdıkça sesitivityi düşürüyosun ve mouseun oynaklığı sabit kalıyo, fakat yaptığın en küçük hareketi bile algılıyo. Yani mesela düşük dpi yüksek çözünürlükte şöyle olsun |___|___|___|, yüksek dpi düşük çözünürlükte şöyle oluyor|_|_|_|_|_|_|. İlk örnekte mouseu o aralara getiremezken(düşük dpi yüksek sens) 2. örnekte getirebilirsin (yüksek dpi düşük sens) ama ikisinde de mouseun hassasiyeti aynı. Anlatamadım galiba ama neyse sdf
Mesaj tarihi:
Fistan said:

Elimde 5600dpi mouse var ama ben 1300 de kullanıyorum ve rahat ediyorum.
Neden ? Niçin ?

yavaş sensitivy'e alıştığın içindir.

bi de mouse acceleration'ı kapat.

SpiderS_DangeR said:

abi olay o değil aslında, dpi arttıkça mouseun kapasitesi artıyor. Yani nası anlatsam şimdi dpi'ı arttırdıkça sesitivityi düşürüyosun ve mouseun oynaklığı sabit kalıyo, fakat yaptığın en küçük hareketi bile algılıyo. Yani mesela düşük dpi yüksek çözünürlükte şöyle olsun |___|___|___|, yüksek dpi düşük çözünürlükte şöyle oluyor|_|_|_|_|_|_|. İlk örnekte mouseu o aralara getiremezken(düşük dpi yüksek sens) 2. örnekte getirebilirsin (yüksek dpi düşük sens) ama ikisinde de mouseun hassasiyeti aynı. Anlatamadım galiba ama neyse sdf

spider'ın dediğini özetleyim.
5000 dpi'lık mouse'la 3/10 sensitivy'le ve 1000 dpi'lık mouse'la 10/10 sensitivy'le oynarken ikisi aynı hızı verdiği durumda, birinci mousela çok daha duyarlı bir şekide oynamış olacaksın.
Mesaj tarihi:
Zaten çoğu gaming mouseun üzerinde bu nedenle dpi değiştirebileceğin tuşlar var. Fakat özellikle fps için masaüstünde kullanırken mouse nası hareket ediyosa fps oynarken de öyle hareket etmesi lazım, çünkü öbür türlü dekstop - oyun - dekstop - oyun geçerken sürekli hassasiyet değişirse aim folloş olur. Bu yüzden fpsye geçtiğimizde mouseun dpi'ını arttırırken bi yandan da oyunun sensivitysini düşürüp masaüstünde kullandığımız ayarda bir mouse elde ediyoruz, fakat dpi'ımız yüksek olduğu için çok ince oynayıp manyak headshotlar atabiliyoruz. Ayrıca bone'a teşekkür ediyoruz, anlatma özürlü olduğum için biraz bu kadar oldu
Mesaj tarihi:
bir kısım fps'cinin daha iyi aim yapmak için masaüstündeki hassassiyeti aynen oyuna taşıdığı doğru (ayarlamak zor biraz gerçi.)

ama bir kısım fps'ci ise kullandığı silaha göre aim değiştiriyor.

mesela g500'lerde 3 veya 5 kademe ayarlama imkanı vardı. hızlı dönmen gereken silahlarda yüksek kademeyi seçiyorsun, dönmenin daha az etkilediği silahlarda (veya oyunlarda) orta kademeyi, sniperla zoom yapacağın zamanlarda düşük kademeyi. mouseun hızı da azalıyor tabii.

SpiderS_DangeR said:

Yapışkan tuşları da unutmayalım.

yapışkan tuşlar sux.
özellikle platform oyunlarında "shift'e 5 kere bastın, özürlü müsün aktivite edeyim mi modu" diye uyarı çıkıyor.
win xp'den beri windowsu kurar kurmaz yaptığım ilk şey onu kapamak.
Mesaj tarihi:
ben salakmışım biraz
üstüne de üşengeçlik var tabi.
dpi mousedan yükseltip oyundan sensitivy'yi düşürmedim hiç muaha.
birde oyuna göre programlanabiliyor oyuna girince otomatikman ayarlıyor dpi i ama bi sürü ayar uğraşıcam falan.

cevaplar için teşekkürler.
  • Yeni Oluştur...