Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Franchise Önerileri


Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir iş kurmayı planlıyoruz, önce eldekileri satmak lazım tabi. Ne kadar para ayırırım bilmiyorum ama muhtemelen 300-400 TL civarı bir sermaye varsayalım. Herşey içinde olmalı bunun, (dükkanı satın almak dışında tabi kiralayacağız haliyle) mekan masrafları, franchise masrafları gibi.

Bugün biraz bakındım, Burger King, Domino's gibi en popüler olanlar zaten kapılmış tabiki. Özellikle Burger King 2 sene önce 200-250K$ isterken internet sitelerinde şuan 700K$ diyor.

Siz olsanız ne yapardınız peki ? Hangi markaları düşünürdünüz ?
Yiyecek - içecek sektörü olmak zorunda değil. Hertürlü parlak fikre açığım.

Bunların dışında şuan hizmet sektörü içerisindeyim. Bu sektöre kendi adımla atılmam da mümkün. Fakat İstanbul artık çığrından çıkmış, sonradan bu işlere girenler para kazanır mı hiç fikrim yok açıkçası. Özellikle nargile cafe düşünüyorum, eskiden çok iyiydi bu şimdi sigara yasağı fln iyice yavşadı (gerçi benim gittiğim yerler çözüm bulmuşlar hep ısıtıcılar vs hatta bazıları hala içeride servis yapıyor), ve bu konuda iddialı olduğumu söyleyebilirim. Nargile cafe açmak şu devirde mantıklı mıdır ? Çok sağlam bir yer açabileceğimi biliyorum ve kalitemin de çok iyi olacığını düşünüyorum. Varoş bir mekan olmayacak tabiki, hatta bir kaç katlı bir yer yapıp PS3 vs koyup, aynı binada birbirinden bağımsız değişik konseptler oluşturmayı düşünüyorum.

Çok uzun oldu, fikirlerinizi alırsam sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Fizban, duydum orayı fakat hiç görmedim. Dediğim gibi şimdilik araştırma aşamasındayım sadece kendi kendime, elimizdeki işletmenin satılması lazım bir an önce.

@Mithat, dönerciler, çiğköfteciler fln pek bana göre değil galiba. Hafiften farklı birşey olsun istiyorum (burger, domino's gibi adını dünyaca duyurmuş markalar haricinde tabi).

@Aket-Atum, biraz baktım da isim çok yaygın olduğu için pek birşey bulamadım. Var mı websitesi fln inceleyebileceğim ?

@forgiver, İstanbul olmak zorunda zaten şuan yeterince bakir biryerdeğim hatunun dırdırını çekemem daha fazla :)

@aquila, istediğim o tabiki de, biraz da garanti para istiyorum aslında. Reklam yapmakla kasmayacağım, müşteri çekmekle uğraşmayacağım şeyler. Şuan turizm sektöründe olduğumdan ağzımın payını aldım biraz hehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nargile kafe biraz çevre işi.iyi çevren varsa iyi iş yapar.bide aldığın elemanada dikkat etmen lazım.öyle sokaktan geçen herife iş vermiycen önceden nargile kafelerde çalışmış çevresi olan kişileri alıcan ki müşteride çeksin.nargile kafe açmak bide uğraştırıyor sanırsam yok şu izini yok bu izini derken baya uğraştırıyormuş.bende pek bilmiyorumda bi yerde kafeci bi adamla tanışmıştım o anlatmıştı :D

bide gözlemlediğim kadarıyla mc ve burger dışındaki fast food mekanları pek tutmuyor.ömürleri çok kısa oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Pariste 2 gundur quick diye bir fast foodcuda yemek yiyorum. Franchiselari var midir yok mudur bilemem ama mcdonalds ve burger king quickin yaninda solda sifir kalir valla. onu bir arastir istersen.

http://groupe.quick.fr/fr/la-franchise

galiba dışarı vermiyorlar
galiba belçika kökenliymişler..

In 1997, Burger King left France and Quick purchased a number of its former restaurants.
burada sağlam gol atmışlar sdfsdfsdf


eahahahhahha şimdi komik olmuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun valla öneriler için, iyi oldu insanların görüşlerini dinlemek.

Yabancı markalar korkutuyor beni, Türkiye' de bilinmiyor olacaklar sonuçta ve böyle bir yeri ancak Etiler, Bağdat Cad. gibi yerlere açabilirim. Nispetiye caddesinde kiralar 15-30K$ arası. Böyle riskli markalar için bu kiralar uçuk, ilk birkaç ay kalp krizinden gidebilirim diye düşünüyorum. Düz mantık kurdum epey tabi de, daha ne olup ne bittiği belli olmadığı için pek kasmadım strateji konusunda.

Ama fikirler çok iyi, teşekkrüler tek tek herkese :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala inatla Bereket döner dıyorum yani yemicen sonucta sevmesende olur 60k cıvarı bır fiyata verıyolardı ve oyle bagdat caddesi pilavın tanesine 1 lira düşen sacma yerlerden degil bildigin donerci abi hemde kaliteli adı da var reklama gerekmez güven verir isim. Eger gonlun rahat olsun buyuk sermaye yatırıp gecelerı uyumamalar falan dıye dusunuyosan bence berekete gır hem oyle aşırı degil hemde nakit akışı bol olur gordukce sevınırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...