Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu PC'lerden Hangisi Fiyat/Performans/Donanim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar leptop almıştım bahsettim size. Performans olsun ekran kartı olsun her türlü memnundum fakar fan sesi bir süre sonra rahatsız etmeye başladı. Mağazaya götürdüm normal dedielr bu sistemi ancak bu soğutur dediler. Bende sürekli soldan vınnn sesiyle rahatsız oluyorum. Aradım verdiğim apraya hediye çeki verebiliyorlarmış bu vereceğim linkteki pcler var zaten en yüksek modeller bunlar. Bunları bir incelermisiniz. Özellikle HP'nin i7 2600 işlemcili olanı dikkatimi çekti. Genel olarak ekran kartıları iyi değil nedense. Neyse size bıraktım. i7 işlemcili kasaların listesi aşağıdaki linkte;

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1003&od=%c4%b0%c5%9flemci+Modeli%5bCore%e2%84%a2+i7%5d

Ayrıca Casper nirvana 6670 ekran kartlı bir model var. Onu önceden araştırmıştım o ekran kartının düzgün driverı yok falan demişlerdi.
Mesaj tarihi:
6 yongalı boardlarda hata var.kasa toplayacaksan nisan ayına kadar bekle veya bütçe belirle kendine AMD sistem topla.f/p açısından intel'den üstün oluyore.
edit:ayrıca marka pc(hazır pc) fiyat/performans olarak kötü.oem olarak aynı fiyata daha performanslı bişeyler çıkarabilirsin ortaya.ayrıca casper,exper,hp gibi markalar acayip kötü.
Mesaj tarihi:
Özellikle şu ikisi arasındaki fiyat farkı neden sizce anakarttan dolayı mı?

http://www.bimeks.com.tr/urun/1003/115929/hp-elite-7200-mt-lg929es-.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/1003/112226/hp-elite-7100-mt-wu386ea-.aspx

2.nin işlemci daha iyi ama 1. daha pahalı.
Mesaj tarihi:
Zaybird said:

6 yongalı boardlarda hata var.kasa toplayacaksan nisan ayına kadar bekle veya bütçe belirle kendine AMD sistem topla.f/p açısından intel'den üstün oluyore.

Abi söyledim ya sadece bimeksteki ürünlerle değiştirebiliyorum. Sata 3g zaten ikiside anakartlarda sata2 portu arızalı diyorlardı. 1 TB'ta yeter bana sata2 portunuda kullanmam artık.
Mesaj tarihi:
Aslında şöylede yapabilirim. Hediye çekini alıp Nisana kadar beklersem, yeni anakartlar çıkınca parçaları alırım ayrı ayrı kendim toplarım.

Mesela i7-950 şuan düştü yine 591 TL. i7'ye uygun anakartlarda mı arızalı? Arızasız bir tane bulalım bir el atın toplayalım şurdan bişeyler.
Mesaj tarihi:
sandy bridge destekli boardlar arızalı.yani 6 yongası oluyor.i7 950 5 yongalı o boardlarda sorun yok.yani şuanda i7 950 li sistem kurabilirsin ama nisana kadar bekleyip 30$ daha fazla verip daha performanslı bişey toplarsın.
Mesaj tarihi:
Acer sağlam abi notebook fan sesi beni rahatsız ediyor. Bu kadar performans arayınca notebook değilde kasa almak lazımmış. Benim hatam o oldu.

Ama şanslıyım bişey kaybetmedim. Sadece sormayı unuttum hediye çeki olarak paramı verdiklerinde istediğim zaman kullanabilir miyim. Mesela Nisanda yeni anakartlar çıkınca.

i7 2600 ve 2600k modelleri ne vatanda var ne bimekste bunlarda mı Nisan ayını bekliyorlar?
Mesaj tarihi:
Red said:

sana alma dedik o laptopu.gittin o kadar par averdin :)

sakalımızda var ama :)

Kanka leptop canavar gibi 7 saat oyun kastım sıfır ısınma. Ama fan sesi normal notebooklardan fazla. Vınnn die köşeden geliyor oyunlarda 2 katı. Aynı kasa sesi gibi. Beni o ses rahatsız ediyor yoksa notebook'ta sizin söylediğiniz tarzda hiç bir sıkıntı yok. Yine bişey kaybetmedim ama sadece bimeksten alabilecem toplama kasayı. Tabi oda sıkıntı neyse ben yarın gidip alayım çekimi Nisan'a kadar allah büyüktür.
Mesaj tarihi:
Tamam bimekse gittim hediye çekimi aldım orda toplayacaz PC'yi. Yeni anakartlar soket sorunu var diye kaldırmış onlarda. Piyasaya düştüğünde sağlam olduğundan emin olduklarında onlarda getirecekmiş. Tabi onlarla beraber yeni işlemcileride. Bende bekleyip bimekse düştüğünde i5 2500k'lı sistem kuracam. 200k fiyat farkı performansı karşılamıyor gereksiz diyen bir sürü kişi var. O yüzden i5 2500k alacam. Oc yaparsan 2500k diyorlar bende oc yapmayı düşünmüyorum yada oclik bir performansa ihtiyacım olacağını pek zannetmiyorum.
Mesaj tarihi:
Alacağın kasada da ses olayı pek fark etmeyecek. İşlemci için ayrı fan alman ( Gerçi İ serisinin stok fanları ne durumdadır bilmiyorum ), ekran kartı seçerken de soğutmasına dikkat etmen gerekecek.
  • Yeni Oluştur...