huun Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sparkcaster said: ttnet şu an avrupanın 6. en büyük ispsi felan sanırım, böyle bir potansiyeli 2 senelik karına satan yönetime alkış tutan en hafif tabiriyle vizyonsuzdur abart istersen, 3 aylık karına satıldı. 2,5 milyar kar, 1,7 milyar yatırım yapmış adamlar geçen sene. 500 milyon dolar kar yani, 6 milyara özelleştiğine göre 12 senelik karına satılmış. bu hesaplar böyle yapılmaz tabii de işte 3 milyar lira kar etmiş, o zaman 2 senelik karına satılmış diye hesap yapanların anlayacağı şekilde anlattım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 benim özellikle yurtdışındaki şirketlere satılmış ve teknolojik açıdan sürekli gelişim halinde olması gereken sektörler açısından tereddütlerim var. çünkü adam burda arge açıp gereken teknolojiyi geliştirmek yerine muhtemelen ucuza ortak olduğu ülkeden alacaktır gibi geliyor. bu da oldukça tehlikeli bilişim vs gibi sektörlerde. tekelde falan en fazla kaybedeceğimiz değer ve para olabilir ama mesela ttnette teknolojik bağımlılık gibi sorunlar baş gösterebilir gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Ceday said: özelleşen kurumun daha iyi calısması, daha iyi hizmet sunması zaten oldukca dogal birsey ki. bunun olmaması zaten düşünülemez, hele ki bizim gibi bir ülkede. ama madem ki özelleştiriyorsun, birincisi gercek fiyatına sat, ikincisi satabiliyorsan yerli yatırımcıya sat. erdemir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 doğrusun ardeth ama bizim tüm iletişim altyapımız ezelden beri alcatel zaten. yani o teknolojik gelişme konusu çok daha geniş bi konu. kendin üretemedikten sonra o teknolojiyi zaten dışarıya bağımlısın. bi de bu gerçek fiyat konusu var anlaşılması gereken. bişeyin fiyatı senin ona verdiğin fiyata ya da yaptığın yatırıma göre belirlenmez. satmak istediğinde ona en çok parayı vermek isteyenin verdiği para kadardır değeri. ha satıp satmamak konusu başka bir konu tabii burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 alcatel turkiye hallediyor bu olayi yanliz. know-how bizim yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2011 forgiver said: Ceday said: özelleşen kurumun daha iyi calısması, daha iyi hizmet sunması zaten oldukca dogal birsey ki. bunun olmaması zaten düşünülemez, hele ki bizim gibi bir ülkede. ama madem ki özelleştiriyorsun, birincisi gercek fiyatına sat, ikincisi satabiliyorsan yerli yatırımcıya sat. erdemir? eee?? bi tane yerliye satıldı die, onca satılan şirket fabrikayı nası gözmeden geliosun?? AKP nin sattıgı fabrika sayısı 300+ bu ülkede. ne var ne yok hepsini sattılar. alan adamlar da 3-5 ay sonra üzerine katlayarak satıyorlar. körü körüne neyi savunuosuz ki siz ben onu anlamadım. nası bi zhniyettir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Selam, Özelleştirme yerine siyasetten bağımsız profesyonel yönetim uygulansaydı. Piyasa değeri bu rakamlara çıkmasa da en azından yarısı ederdi. Piyasa değerinin artması da işletmenin kârlılık düzeyinin yükselmesi demek. O noktadan sonra da altın yumurtalayn tavuğa dönecekti, kesmeye gerek kalmayacaktı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar