Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kırmızı et (kesimden restorana kadarki süreç)


logtrig

Öne çıkan mesajlar

köydenki çiftçi tarım kredi kooperetifinden 4-5 aylık dana temin eder.
bunu 5-6 ay besiye çeker ve kesim boyutuna ulaşır.
daha sonra kesim için tarım ve köy işlerinin mezbahasına satar.
mezhaba danayı keser ve kasaplara pazarlar.
kasaplar tüm danayı satışa uygun şekilde parçalar, pirzola bonfile gibi.
daha sonra restoranın alışverişten sorumlu gurusu kasaptan eti alır ve et soframıza ulaşır.

burda illa tarım kredi kooperatifi ve tarım ve köy işleri devreye girmek zorunda değildir.
özel tüccarlar ya da ticarethaneler de aynı işi bu şekilde yapabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptığın şey haccp oluyo zaten senin
bir ürünün üretimden,tabağa kadar olan aşamaları

pınar gibi büyük şirketler bunu uyguluyo
buzağı halinden gelişimi o sırada yediği ürünler aldığı proteinler vitaminler
eğer inekse doğurganlığı vs
bunun dağıtımı
ne gibi araçlarda dağıtım yapıldığı o araçların etin muhafazası konusunda tam donanımlı olup olmadığı
sipariş sistemleri
restorantlara ulaşımı
restorantlarda nasıl saklandığı
(etin yanında verilen ürünlerin ayrı ayrı bu şekilde derecelendirilmeside yapılır tabiki)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...