forçen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 mühendislik kafasındaki adamlarla sosyallik zor biraz gerçekten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Valla biz de mühendislik okuyoruz hatta makine yani, o derece sdfg. Ama barzo insan çok az çevremde. İnsan seçimini iyi yapmak lazım. Ama mühendisten sosyal ortam adamı olmaz pek, doğru. Ne vakit var ne kafa rahat abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 vakit bulsan kafa rahat degil dogru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Yanlis bolum secmis tyrannus onun acilarini tasiyor. ya da bilemiyorum cok talihsiz bir cevreye dusmus de olabilir. Allah belasini versin o mimar hipsterlarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 pascalnouman said: nomsaR said: şehir plancıları ile takıl, onlar daha ezik oluyolar. ahahahha bizim okulda vardi o durum omuzlarina siyah cizim cantasi asip mimar rp si yapiyolardi sehir bolgedekiler şehir plancılarının bir ton çizim/proje dersi olduğunu ve kocaman proje kağıtlarını aynı mimarlar gibi taşımak zorunda olduklarını bilmiyor isen bu bölümdekilerin tam olarak ne yaptığını sanıyosun merak ettim :D bi de mühendislerin birbirlerini yemeleri yetmiyodu sanki mimarlarla inşaatçılar didişmeye başlamış sdfsfd topiğe bikaç tane de iç-mimar dadanırsa tam panayır olacak, hissettim. - - - topik sahibine naçizane önerim ise 2.dönem de adam gibi okumaya devam etmesini akabinde 3.dönem sırasında oturup düşümesini ona göre karar veremediyse öss'ye başvurmasını sonra karar verdikten sonra ya okula ya test kitaplarına kasmaya devam etmesidir. Yalnız şöyle bişey var. Herangi bir üni/bölüme girdiğinde belli özellikleriyle öne çıkan tipler olur. Kısa vadede X kişisi bölümün/çevrenin tamamen bu tiplerden oluştuğu yanılgısına düşer, uzun vadede ise aslında bir sürü farklı insanın olduğunu keşfedip yavaştan kendi biyotop'unu oluşturabilir etrafında. Sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Şehir planlamacılar tanıdığım en sıkıntılı öğrenci grubu diyebilirim. Adamlar hem mimar gibi kasıyor, hem de elde ettiği prestij, reputasyon falan sıfırın altında. Çok isyankar oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 arkadaşlar ayıp oluyor mimarlık okuyorum ben ne hipsterlığımı gördünüz. ama var bizde de hipsterlar, enteller falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 1. sınıfda temel tasarımdan nasibinizialamazsanız doğu bloğu lkeleri binaları gibi şeyler tasarlarsınız ehe temel tasarım gerçekten zor ders hani hocaların beklentileri yüksek.. ama bugün o "OHA BİNAYA BAK!" dediğiniz kütleleri sanatsal yönü kuvvetli kişiler tasarlamıştır http://images.travelpod.com/users/foreman/2.1247754143.barcelona-architecture.jpg mesela şu.. bu adam gelip de "hocem ne gerek var yea ağaç çiçek çizdiriyorsuznu" deseydi zaten bunu yapamazdı o yüzden temel tasatım iyidir zaten birinci sınıfsın daha birinci sınıfta en vermelerini bekleyebilrisin ki.. bir de şükret itü desin mimar sinanda olsan 6 seneden önce okul bitirttrimiyorlar zaten ha mimarlığın kötü tarafı böyle maket yaptırıyorlar schellere rapido yaptıryorlar ya.. amk sanki o maket malzemesinin schöllerin parwsını mürekkebin parasını onlar veriyor.. çok pahalı lan malzemeler.. ha bir de strüktür dersivar.. çok matematik var sevemedim ben :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 http://3.bp.blogspot.com/_etpOdqJYjcI/Su7T2SnJv5I/AAAAAAAAABE/OobgEs4-Wyo/S660/weird-building-design-4%5B1%5D.jpg http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/00787/birds-nest-clear_787376c.jpg http://c1.ecoscraps.com/files//var/www/sites/greenoptions.com/wordpress-mu-1.5.1/wp-content/blogs.dir/1275/files//2008/09/jlsdesign_house.jpg http://www.eco-trees.org/wp-content/uploads/2008/11/dome-house1_67kbq_69.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 şu yukarıdaki gibi binalasr yapmayacaksanız hani hedefinizde bu yoksaa gidip bir mütahitin yanında işe başlayabilridiniz de.. hani bugün mimarlık mezunuolmanın getirisiimza başına 7k tl para kazanmak en basitinen.. mütahit olun mimar olacğaınıza daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Gimli said: Mimarlık eğitiminde en önemli sene ilk sene aslında. Temel tasarım dediğiniz o "elişi" dersi olarak geçen ders aslında tasarım açısında en önemli ders. Ha bizim hocalar işlemeyi bilmiyorlar o ayrı. Ama dersin önemi, belli çok somut noktalara takılmadan konseptüel düşünme becerisi geliştirmek. Denge, zıtlık, üstünlük, güç, hız gibi soyut kavramları nasıl üç boyutlu bir nesne haline getirebileceğinizi öğreniyorsunuz ki hani bu bence banyo çözmekten çok daha önemli. Hani temel tasarım dersinde şöyle bişeyler yapıyosunuzdur belki, örüntü nedir tekrar nedir nasıl kullanılır anlamak için. Ama sonra benzer bir düşünme şeklini mimariye dökünce şöyle şeyler çıkmaya başlar. Hani şunu tecrübe etmek denemek; Sonrasında belki şöyle bir bina tasarlamanıza ön ayak olacaktır; İşin doğrusu ben de sizin görüşünüzü paylaşıyordum birinci sınıftayken. Bu nası ders lan böyle iş mi olur seklinde. Anca 3. sınıfa geçince hocaların da bu sekilde düşündüğü için çok değerli olan bir dersin ne kadar boş geçtiğini anladım. Diğer taraftan sümüklü dilenci fotoğrafı çekme konusuna gelince; Tasarım ciddi bir düşünsel alt yapı gerektiren bir sanat dalı olduğundan, sürekli farklı sanat dallarından düşünceler araklarız. Fotoğraf olur, resim olur, heykel olur sinema olur müzik olur, orada gördüğümüz bir fikri alıp tasarım malzemesi haline getiririz. Mezun bir mimar olarak özellikle bu temellerin burdaki okullarda, bu işi anlayan insanlar tarafından atılmadığının fazlasıyla farkındayım. Ancak tasarım yapmayı seviyorsanız, bişeyler yaratmak sizin için önemliyse vazgeçmeyin derim. Okulda sizin için çok anlamsız gelen bir ödev varsa onu kişiselleştirmeye çalışın. Sizin için bir anlam ifade etmesini sağlayın. Başka türlü tasarım okulu bitmek bilmez. abi ağanın boku üzerine bok olmaz derler doüruymuş aha.. gimli burada ne yazdıysa o arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 quadro post! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar