Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hiv

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya sadece kan ve cinsel yolla bulaşan bir hastalık 30 yılda nasıl hayvanlardan insanlara geçicek hale gelir gelmez tüm dünyaya bu kadar fazla sayıda yayılıyor anlamıyorum ben yani çok mantıksız değil mi? yada çok cahilim bu konuda bilmiyorum bilenler aydınlatırsa çok sevinirim
Mesaj tarihi:
yayılır falan fişman da
hayvandan insana nasıl geçti ben hala orasını özümsiyemiyırm
adamın biri gitti maymunun falan yaptı herhalde afrikada
Mesaj tarihi:
Horcrux said:

Bizimkiler doguda essekle yapiyo, afrikada maymunla yapani mi yadirgiyosun =)

onu yazarken aklıma geldi valla
allahtan milli bir hastalığımız yok eşşeklerimiz sağlıklı
Mesaj tarihi:
Llama said:

Horcrux said:

Bizimkiler doguda essekle yapiyo, afrikada maymunla yapani mi yadirgiyosun =)

onu yazarken aklıma geldi valla
allahtan milli bir hastalığımız yok eşşeklerimiz sağlıklı

abi bence milli hastaligimiz esseklik
Mesaj tarihi:
HIV cok gec tespit edildi, o yuzden bu akdar yayildi

ozellikle afrikada ve kolelere yapilan toplu asi gunlerinde igne degsitirmeden pitir pitir gecirdiler insanlara farkinda olmadan, e zaten AIDS den degil bagisiklik sisteminin cokmesi yuzunden gripten filan oluyorsun, tespitide zor oldu bunun anca bole ust gelir gurubuna bulasmaya baslayinca jeton dustu

ondan sonra uzun donem gay hastaligi olarak algilandi, gay olmayan insanlarada bulasmaya baslayinca HAAAAAAAAAA dediler ama is isten gectikten sonra

tamamen ihmal ve cehalet yuzunden yayildi bu kadar, keske dahada yayilsaydi ama bu saatten sonra zor nufus kontrolune yardimci olmasi

ya ebolayi basicaz yada 3. dunya savasi gogogo
Mesaj tarihi:
cinsel yolla bulaşması da düşük ihtimal aslında. hiv li birisi ile seks yaptın, hiv kaptın diye bir kaide yok. tabii siz gene de tedbiri elden bırakmayın bunu duydunuz diye.
  • Yeni Oluştur...