Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yamahanın PSR 340 model bi klavyem var, bunu pc'ye bağlayıp FL studio'da falan midi klavye olarak kullanmak istiyorum. Bugün gittim yazıcıoğlundan midi-usb dönüşürücü aldım. Taktım işte sürücüleri falan yükledi (Windows 7 var bu arada) ama FL studio'da midi settings te dönüştürücüyü görse bile, klavyeden çalınca programda çalmıyo. Purity'de de denedim, dönüştürücü seçili fakat çalamıyorum klavyeden. Dönüştürücü şu bu arada
http://www.viewcon.net/main/prodshow.asp?ProdId=793
Ayrıca bi driver falan yüklemedim, zaten ürünün sitesinde de driverı yok, istemiyo sanırım driver.
Mesaj tarihi:
Kablolara hiç dokunmuyoken öylesine basıyodum, 1 kere oldu sonra 2. basışımda olmadı sonra 3. basışımda oldu sonra hiç olmuyo şimdi. Acaba klavyenin midi ayarlarından mı bişeyler yapmak lazım

Bu arada asio FL studio ile kuruluyomuş zaten.
Mesaj tarihi:
En basinda delaysiz olarak kullanman icin bi ses karti alman lazim. Usb dönusturucu ile gecistiremezsin, aradaki delay'i o almaz. Helek fl studio gibi midi klavye ile calismayi sevmeyen bi programda ses karti alman sart. Asioall falan ile kurtaramazsin. Klavyenin midi ayarlari belirlidir zaten, fazla biseyi degistiremezsin, midi neticede.

Ses karti asamasini gectikten sonra;

Options> Enable midi out
Options> Enable midi remote control
Options> Enable midi master sync

Options> Midi settings

Output kisminda ses kartini secmen lazim. Dogru duzgun bi ses kartin olmadigi icin ve direk midi in olarak degilde midi>usb olarak bagladigin icin dogru duzgun calismayacaktir alet. Input kisminda bagladigin klavyeyi görmesi lazim, veyahut midi girisi olarak gorur falan. Enable clickli olsun orda.

Onun disinda, yinede outputta gorduklerini secip port number'i 1 e getir mesela. Sonra bi midi bisey ekle(test icin midi out ekle bence), ekledigin kanala tikla, Oradaki port ibaresine tikla, onuda 1 yap, yada outputtaki secenekleri kaca getirdiysen aynisini yap. Ama tekrar ediyorum, verim alamazsin. Cunku o/b ses kartiyla enaz yarim saniyelik bi delay alicaksin, klavyeyi de o sekilde ne calabilirsin nede kayit yapabilirsin. Herseyden önce bi ses karti sart, creative falan degil, full duplex, kayit icin.

Fl cok zahmetli bide ya böyle midi kabloyla bagliyosan. Bende usb midi klavye var, hic ugrasmiyorum ayar mayar, girdimmi calisiyo hangi kanala tikalrsam. Ha bide ses kartim var tabi :P
  • Yeni Oluştur...