Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pdf okumak icin tablet veya ebook reader?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaslar,

tek amacim pdf okumak. pdf kitaplarini bilirsiniz A4 boyutunda sayfalar.

Simdi size soyle soyleyeyim benim netbookumda bir pdfyi yan cevirdigimde 1024*600 cozunurluk bir A4 kagidi icin mukemmel uyumlu. Tabi ki netbook bu yan cevirerek kullanilmiyor sorun orada.

Tablet var, ama 7" onlar. Netbook 10" yani benim icin gerekli olan cozunurlukten ve ekran boyutundan kucukler.

Tek istegim su, alet pdfleri okurken tam sayfa gosterimde (bir sayfayi bolmeden veya zoom yapmadan) yazilari okunacak duzeyde, mumkunse orjinal boyutta gostersin.

kafamdaki soru isaretleri sunlar:
1) 7" android tabletlerde bu durum nasi? sayfayi istedigim gibi gosterebilir mi?
2) ebook readerlar daha da kucuk, onlar pdfleri nasil gosteriyor? mecburen boluyordur sayfayi, ama en azindan soldan saga okurken okunabilecek duzeyde bolmeden gosteriyor mu? asagidan yukari hadi 2 parca halinde filan gostersin ne yapalim.

keske olsa gidip incelesem ama bulamiyorum, yok boyle nalet birsey. ne bestbuyda ne mediamarktta. en sonunda gidip ipad alacam tam istedigim gibi 10" ama cok pahali iste o da.
Sosyal ağlarda paylaş

ipad kitap okumak için iyi değil pek, hem e-paper ekranı olmadığı (ışık yansımasıydı, lcd ekrandan saatlerce okumaca göz bozmaca etc)
için hemde bir e-readerın şarjı 15+gün giderken (ben misal sony ebook readerımı 1 şubatta şarj ettim hala bitmedi sdf) ipadinki 5-6 saatte bittiği için felan felan.

aslında o kadar masrafa girmeden 150$ altındaki bir ebook reader işini görecektir, büyük sayfalara zoom gerekiyor tabi bölünüyor sayfa felan ama okunuyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

stanza diye bir yazılım var. epub, mobi, pdf, kindle, doc, html fln gibi formatlar arasında anında dönüştürme yapıyor. güzel de yapıyor. kindle için erasmustaki arkadaşa sipariş verdim önümüzdek ay getiriyor. 139 dolar. vergi ve kargo olmayınca gayet uygun.

edit: hatta şimdi denemek için indirdiğim epub ı txt yaptım. girişteki gereksiz şeyleri sildim. prolugue bölümüne kadar. kaydedip onu mobipocket yaptım ve mopi readerde kullanmaya başladım. güzel yazılımmış :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...