Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sayin mobil developerlar

senko

Öne çıkan mesajlar

hem biraz hobi amacli hemde ileriye donuk yatirim baabinda, su mobil olayina girmek istiyorum.
lakin telefon piyasasina uzagim, biton sey cikti simdi ios var andriod var intelin bi tane bisiyi var nokia'nin symbiani var.

Telefon cesitligi ve soyle ilerki 3-4 yili dusunursek hangi sistem uzerinde ilerlemem daha isabetli olur?
genelde c++ kullaniliyor sanirim dil olarak, sadece apple cikintilik yapip kendi dilini kullaniyor sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

android java
ios flash(iphone için işliyor da diğerlerini bilemiyorum) ve obj-c
windows mobile silverlight falan
symbian bilemiyorum

ha tabi banane arkadaş ben bir kere yazayım hem iphonea hem androide uysun diyorsan corona sdk var. Lua programlama dilini kullanıyor. detaylı bilgi http://www.anscamobile.com/corona/
Sosyal ağlarda paylaş

Java biliyorsan micro edition i kurcala ardindan android in verdigi frameworklere goz at.

Kisisel tecrubem, android e app yazmak kulfetli, standart i yok platformun, ustunde calistigi donanim cesitliligi yuzunden.

IOS uzerinde birseyler yapmak istiyorsan, hobi den oteye gecmen lazim lakin MacOs env. a ve donanima ihtiyacin var. Enviroment isini bir sekilde halledebilsen de (munferit yollardan pc ye kurdun diyelim MacOs) uygulamani cihaza yukleyemiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar cok platform varmiymis ya
jme'ye yabanci degilim de bu android fln jme mi kullaniyor? micro edition ile yapilmaz yaf o kadar guclu programlar.

bide seyi sorcam andoridte bi standart yok dediniz de, bu her telefonun isletim sistemi farkli mi oluyor? atiyorum samsung kendi androidini lg kendi androidini mi yapiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

jme'ye yabanci degilim de bu android fln jme mi kullaniyor? micro edition ile yapilmaz yaf o kadar guclu programlar.

bide seyi sorcam andoridte bi standart yok dediniz de, bu her telefonun isletim sistemi farkli mi oluyor? atiyorum samsung kendi androidini lg kendi androidini mi yapiyor?

Mobile application da butun trick interface design da, design da tamamen device in donanimina bagli, ekran cozunurlugu en basta olmak uzere. Logic kismi illaki yaziliyor, syntax farki o kadar muhim degil.

Android app yazmaya baslarsan goreceksinki zilyon tane cozunurluk icin test yaparken ui widget larin kendini duvardan duvara vuracak.

Edit: Ozetle standart olmayan OS degil Hardware.

Android in sana sagladigi seyler micro edition nin sagladigi interface ler ile ayni, sonucta framework ler ayni spec leri implement ediyor ve piyasada gordugun cogu advanced uygulama micro edition ile yaziliyor. Android in altinda yine bu adam var (orta seviye diyelim en azindan). Zannetmeki sana verdigi UI widget lari yeterli olacak, oturup 2d/3d api leri kullanmak zorunda kalacaksin ki onlarda micro edition da inherited.

Baslamak icin micro edition a goz atmanda bu yuzden yarar var. Isine yaradigi kadari droid api lerinden hallet ozellikle ilk baslarda UI Designer i kullan, advanced islere girdigin zaman micro edition da inceledigin api ler isine yarayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

haci se380i alsana :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben corona sdk'yı indirdim geçenlerde, cidden çok basit.

ayrıca para kazanmak istiyorsan ios şart abi ordaki potansiyel hiçbirinde yok. ben sırf apple'ın diktatörlüğüne karşı olduğum için objective-c öğrenmedim, fakat corona sdk'yı duyunca hemen indirdim denedim ve aşırı basit.

hackintoshla gayedde telefonuna app atabiliyosun, tek şart apple developer program'a kayıt olmak. o da yıllık 99 dolar. oradan gelecek milyon dolarlar göz önüne alındığında 99 dolar çok para değil :P

iphone'a oyun geliştirmeye başladım bitirmek üzereyim, corona üni öğrencilerine 300 dolarlık bi indirim yapıyor (normalde android ve ios 350 dolar / yıllık).

corona içinde fizik motoru da bulunuyor kullanması da çok basit.

denemek istersen de sınırsız sürede bilgisayarında simulatörden test edebiliyosun. windowsta sadece android cihazlar için geliştirebiliyorsun, hackintosh kurup ios için de geliştirebilirsin.

demem o ki, ios para kazanmak için ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ben de ios'a baya baya girdim.
şu anda oyun yapıyoruz ufak bir takımla o biraz hobim gibi oluyor ama bazen ciddi merak ediyorum ios'un geleceği nedir diye? yani bu rüzgar 1-2 seneye dinerse patlama ihtimalim var.
ancak içimden bir his de diyor ki apple bu işin ucunu bırakacak gibi gelmiyor. nedir düşünceleriniz ios konusunda?
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

Androidi niyr rakip goremiyoruz? Yok cidden merak ettim iphone appsi kadar olmasa da 3te biri kadar mi neydi olmasi lazim appsi

android rakip de, her pazara acik degil henuz parali market sanirsam. niye acilomiyo onu da cozemedim ya neyse.

olay para kazanmaksa ios bi 5 sene daha gider bence de. yok oyun yaparim deniyorsa bence android, 1-2 sene icinde aletler ucacak. boyle wow tf falan emule ettirebilecek guce geliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yazdiklariniz icin cok tesekkur ederim, okumaya basladim yavas yavas uygulamasina da gecerim.

ios vs andorid savasinda, 2hafta once ieee kongresindeyim biton mobile uygulama semineri vardi, hepsinin ortak fikri ki buna ios icin develep edenlerde dahil, androidin ios'u solluyacagi yonunde. android uygulamasi iostan bayagi bi fazlaydi bide verdikleri rakamlar dogruysa, 2katina yakinda sanirim.

ios birde cok limitliyormus, apple her yapilan uygulamayi marketine sokmuyormus cok sert yonetmelikleri varmis interface bile onlarin istedikleir sekilde olmaliymis vs...

kendimi ilerde bu isi yapiyor gorsem ios kasarim da, pek goremiyorum boyle hobi olarak ilglenmek istedigim bisi zaten senior projectten arta kalan kisimlarda, ha projeden arta kalan kisim olur mu o da supheli tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...