Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 Media Server

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

PS3'ün nimetlerinden yavaş yavaş yararlanmaya başladım. Arşivimde ki MKV dosyalarını PS3'ün görmemesi ve oynatmaması üzmüştü beni ama "PS3 Media Server" programı imdadıma yetişti.

Bu program direk HD filmlerinizi PS3'e stream yapmanıza olanak veriyor. Böylelikle bilgisayarda ki filmleri hiç ellemeden wireless'tan stream ediyorum TV'ye.

http://ps3mediaserver.blogspot.com/

Tavsiye ederim. Wireless'ın limitasyonlarından ötürü transcoding ayarları altında quality'yi High quality'e düşürün. Rahat rahat stream yapıyor o zaman, takılmadan.

Belki biliyorsunuzdur programı ama tabi bana bu dünya yeni :).
Sosyal ağlarda paylaş

Sağda solda 10 liraya satıyorlar ya blurayleri. Ne kadar düzgündür bilmiyorum. Yani extra'ları var mı falan...

Program basit oldukça. Yükledikten sonra Windows Media Player'ı açın. Onun üzerinden kullanıyor çünkü anladığım kadarıyla.
Daha evvelden ben çünkü WMP ile izliyordum divx'leri falan.

Program içinde Navigation/Share Settings sekmesine gelin. "Shared Folders" kısmına filmlerinizin bulunduğu dizini ekleyin. Ordan "Transcoding Settings"e gelin. Hemen aşağıda "video quality settings" var, ordan HD film stream edecekseniz quality'yi "Good Quality for HD wifi transcoding"'i falan seçin.

PS3'tende aratın media server'i, direk programın kendi media server'i gözükecek. Ordan seçin filmi.

Tabi windows'tan sharing olayı falan açılması gerekebilir. Ben daha evvel Windows Media Player içinde stream özelliklerinden falan PS3'e izin vermiştim. Sizinde yapmanız gerekecek sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ps3ms bir upnp dlna server.

hrehangi bi dlna server da arkada wmp nin calismasina v.b. ihtiyac duymaz, calisma mantiklari tamamen farkli.

ps3ms in diger dlna serverlardan farki ise transcode icin 3rd party codec gerektirmemesi, transcode icin tek basina mencoder gayet yeterli.

ayrica herhangi bi sharing ayarlamak gibi bi durum da yok, bazi serverlar icerik icin client lardan authentication ister ama o wmp ve win in feature i.

ps3ms bizim kapali bi network de belli bi scope da stream yapacagimizi varsayarak tamamen discoverable olarak aciliyor ztn.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...