kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 işlemci Core 2 Quad Q9550, stok fanla kullanılıyor... noctua nh-c14 noctua nh-d14 scythe ninja 3 türevi işlemcilerden ses/soğutma açısından en başarılısı hangisidir? (corsair h70 / h2o falan düşünmüyorum) teşekkürler edit: 4870x2 için ucuz soğutma çözümü yokmuş neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 c14 gibi modeller basarili airflow saglayamiyor, daha ziyade pasif sogutma icin htpc tarzi makinelere uygun. d14 16cm ile cok cok uzun, zorlama o.c. dusunulmuyorsa bence overkill fiyati da hesaba katilirsa. ayrica ayni ureticinin marka disinda hersyi ayni olan coolink corrator un neredeyse 60 lira ucuza satilmasi mevzusu soz konusu. ninja ise kare form yuzunden fazla genis, mosfet sogutucusu uzun , ve ramleri kuzeye yakin boardlarda montaji problemli. olcup bicmek lzm. basarili flow kule tiplerinde, 13-14cm ustunu pek onermiyorum ama , hem kasa sinirlayici faktor oluyor, hem de board u fazla kastiriyorlar. ozellikle kasayi arada tasima durumu varsa iyice tehlikeli. e ozmn alicak ne kaldi dersen, kasa musaitse, yine uzun olan (15.5 civari olmali) noctua u12p(d14 den hayli hafif olmali), ve coolink silentator oneririm. thermalright lar fazla pahali , birde kaliteli sso bearing li fan falan diyince sacmaliyor fiyatlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 arkadaşın makineye 200 liraya su sogutma yaptırttık çok sessiz oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 200 liraya anca ustune pirinc kovayla buzlu su dokersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 inventus'dan nh-c14 aldım, şu an için 0 overclock ile en sessiz/performanslı 2-3 soğutucudan biri... x2 fan x1 termal macun çıkıyormuş içinden... coolink de baktım ama noctua 6 sene garantili ve yeni socket çıkarsa fatura scanliyip, socket için gerekli parçaları ücretsiz yollatıyorsunuz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 bu su soğutmalar cidden işe yarıyormu merak etmişimdir hep.o kadar para dökmeye değermi su soğutma sistemler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Cok işe yariyor valla. Aleti ucuruyorum valla. C2Q9450 2.6 lik islemci 3.6 larda filan geziyor. Derece yazın 55 derece oda sıcaklıgı 35. Kısın da 40 dereceyi gecmiyor oda sıcaklıgı 24. Tabi arada acaba 4 ghz ye zorlasam mı diye dusunmiyorum değil. Tabi bende 3.8 den sonra stabilite sorunu cıkıyor.Bunu da ancak adam akıllı su sogutma ile yaparsın. Elbette isin icine ekran kartı ,hdd ,işlemci,kuzey koprusu, ramler, de sogutuluyor olması lazım ki ,iyi overclock değerlere cıkarabilmen icin. Tabi bu da hastasına.Bir nevi şahin , dogan modifiye gibi bir şey. Valla adam akıllı bir su sogutma 600 liranın ustune cıkıyor. 200 liralık ancak ev kullanıcısına gariban sevinsin misali. Abow ben su sogutma yaptın heyecan olsun maksat diye satılan urunler. H70 ler filan tam isin yalanı.Onlardan daha sessiz hava sogutmalar var. ekleme Kertenkel Butce izin veriyorsa Titan Amanda ya ak derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 sivi sogutma sadece "bakin ben bilgisayara biseyler yapiyorum kimse beni durduramiyor" enthusiasmi icin yapilan bi hadise. cogu modelde yer sikintisi mevcut, radyator ler cogu adam gibi vibrasyonu giderilmis havayla sogutulan kasalardan daha cok ses cikartiyor, sogutma performanslari cok cok benzer, overclock tavanlarinda %1 lik degisim saglamiyor bile cogu zaman, ozellikle gpu bloklari icin die size devamli degistigi icin devamli bi heatsink masrafi kadar blok masrafi mevcut. troubleshooting problem v.b. v.b. yani olay modelcilik gibi, sadece enthusiasm icin yapiliyor. Her hobi isinde oldugu gibi verdigin para hic bir zaman performansini karsilamiyor. quo vadis senin ustune yazmak da pek hos oldu. ama seni biz enthusiast sayalim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 bu arada su degil sivi sogutma. su kullanmiyoruz senelerdir. hatta akilli kimse hic kullanmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Millet pul toplar.Bazıları balık tutar. Herkesin farklı Hobi si var. Harcandıgı para ya deger mi diye sorsan degmez bence, ama bir baslayınca bir daha kendini durduramiyorsun.At yarısı veya iddia gibi bir hastalık. Farkı ise At yarısından veya iddia dan para kazanabilirsin arada bunda o da yok.:) Ev sanayi dukkanı gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 KHaRoN said: bu arada su degil sivi sogutma. su kullanmiyoruz senelerdir. hatta akilli kimse hic kullanmadi. Haklısın Sıvı sogutma olması gerek soyleniş olarak.Su zaten kullanılmiyor o da dogru. Da Herkes Su sogutma diye konusunca veya yazınca oyle kaldı turkcede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 birde custom donanim problem turkiyede. cogu zaman 50 dolara edinebilecegin hic dusunmeyecegin bisey 150 dolara bile getiremiyor oluyorsun buraya. uzerine corsair 800d falan bile almak (sozde kokenli bi dagitim agi var turkiyede sonucta) problem , birde uzerine pc gaming de dususte olunca, ben biraktim sahsen ugrasmayi. elime hayli oyuncak geliyor ztn kurcaliycak, kendim de harcamayayim daha. adfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar