Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spirulina


Soris

Öne çıkan mesajlar

Valla ben Solgarın Spirulina haplarını içiyorum. Linklerden görebileceğiniz gibi kendisi bir besin takviyesi.

Ben bir süredir kullanıyorum ve ciddi anlamda baya faydasını gördüm besin olduğu için zararı yok. Pazardan alabilsem sınırsızca alıp yerdim fakat böyle bir imkanım yok o yüzden hap olarak aldım. Ciddi anlamda fayda gösteriyor. Kaliteli beslendiğinizi düşünüyorsanız dahi denemenizde yarar olduğunu düşünüyorum spor yapanların performansını ciddi ölçüde arttırabilir. Mucizevi birşey.


Spirulina nedir?

Spirulina, mavi-yeşil algler grubuna ait mikroskobik bir yosun türüdür. İlk fotosentetik canlıların torunu olarak kabul edilir. Spirulina, doğaya son derece saygılı, dünya kaynaklarından minimum ölçüde tüketen çevreye zarar vermeyen havuzlarda üretilen bir üründür. Olgunlaşan spirulinalar, sudan süzülerek kurutulduktan sonra herhangi bir işleme tabi tutulmadan doğal haliyle, toz olarak ya da tablet haline getirilerek tüketime sunulmaktadır.

Spirulina, içerdiği % 65 protein oranıyla en iyi bitkisel protein kaynağıdır. Günde 3-5 gr. Spirulina günlük beta karoten, vitamin B12, vitamin B kompleks, demir, esansiyel mineraller ve gama-linolenik asit ihtiyacının tamamına yakınını karşılar.

http://www.egert.com.tr/nedir.html



Tarihçesi

Spirulina her ne kadar 21. yüzyılın süper gıdası olarak tanıtılsa da yüzyıllar önce insanoğlu tarafından keşfedilmiş bir besindir. Spirulinanın, Texcoco gölü kıyısında yaşayan Aztekler tarafından tüketildiğine ilişkin en eski kaynak 1524 yılına dayanmaktadır. Ayrıca Çad gölü kıyısında yaşayan Kanembu kabilesi yerlileri de bu besini çok eski çağlardan beri tanımakta ve yiyecek olarak tüketmektedirler. Ancak, ticari kültürlerinin yapılması ve bilimsel alandaki çalışmaların başlaması ; ürünün 1963 yılında Fransız Petrol Araştırma Enstitüsü tarafından ortaya çıkarılarak, % 60-70 oranında protein içeren spirulina algini laboratuar koşullarında üretmeleriyle olmuştur. Daha sonra Nasa, astronotlara besin tableti yapılması amacıyla bu alg üzerinde yapılan ilk çalışmalara öncülük etmiştir.

Dünya üzerinde başta A.B.D, Japonya, Çin, Tayland ve Hindistan olmak üzere, birçok ülkede yıllık 1000 tonun üzerinde spirulina üretimi, yıllardan beri yapılmaktadır. FDA ( Federal Drug Administration)' nın 23 haziran 1981 tarihli raporunda spirulinanın çok çeşitli vitamin ve mineralleri içeren bir protein kaynağı olduğu belirtilmiş ve A.B.D' de satış ve tüketilmesine yasal olarak izin verilmiştir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...