Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Technology Review'da mı ne bi yerde yazıyodu. Etik hekır amcanın teki bu Amazon cloud servisini kullanarak 6 dkda WPA2 şifrelemeyi çözdüğünü sölüyodu ya. :D aklıma geldi ööle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 @di, stackoverflow yapmanın vakti geldi;) http://stackoverflow.com/questions/933624/cloud-computing-what-does-it-take-to-setup-a-cloud http://stackoverflow.com/questions/108037/what-is-cloud-computing#108042 http://stackoverflow.com/questions/232866/how-to-set-up-a-computing-cloud-and-how-it-works http://www.eucalyptus.com/ http://www.enomaly.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 abi en guzel ceva iste 30 makineye gunun 2 saati ihtiyacin warsa kullan demekten geciyo mesela atiyorum bi medikal sirketin war dna arastirmasi yapiyosun haftalik 300cpu hour isin war bunu 12 tane makine alip yanyana koyup 24 saat acik kullanarakta yapabilirsin yada cloud computing yapan bi sirketten zamanda satin alabilirsin hatta eger uygun sistemleri warsa sonuclari 1 haftada alicagin seyi bi saattede alabilirsin ps3leri yanyana koyup cloud computing yapmak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Mr_Hand said: Technology Review'da mı ne bi yerde yazıyodu. Etik hekır amcanın teki bu Amazon cloud servisini kullanarak 6 dkda WPA2 şifrelemeyi çözdüğünü sölüyodu ya. :D aklıma geldi ööle. evet okudum bunu ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 di said: Ilgileniyorum abi iste. Bilgiye acim, doyurun beni. =P Direkt ignore edip kacamak cevaplar veriyosunuz. Cok fena kusucem. Olum anlatmışız işte cloud nedir ne değildir. 10 kişi cloud u baştan açıklamış sana, daha nasıl doyuracaz bre doyumsuz. Git kur, kurcala o şekilde öğren doyamıyorsan. www.ubuntu.com/cloud Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 fizban said: diyorsun ki saniyede 640*480*16 ~= 5 mbit veri transferi yapsin. ve bunda hic lag olmasin. inputun outputa gore cok daha ucuz olacagini ve baglantinin full duplex olacagini varsaydim; ama sadece bu goruntuyu almak bile fazla zahmetli. onun yerine soyle birsey gelistirirsen olur; frontend belli isleri yapar, backend hesapları yapıp frontende state'i ve belli parametreleri döndürür, frontend de ona göre görüntüyü verir; ama bu bile realtime olmaz. şite onları 20x20lik paketlere bölelim demek istemiştim, onun compile'ı dahamı dert olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Henüz gerçek anlamda kaynak kullanımını fiziksel makinalar arasında bölen bi sistem yok. Fizikseli sanallaştırma olarak daha çok kullanılıyor cloud. Cluster yapılar kurularak hangi fiziksel makina daha uygunsa sanalı ona kaydırarak kullanılıyor. Bir tek şifre kırma işlemleri için kullanılan bir kaç program yapabiliyor tek işlem için birden fazla fiziksel kaynak kullanımını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 sharky said: di said: Ilgileniyorum abi iste. Bilgiye acim, doyurun beni. =P Direkt ignore edip kacamak cevaplar veriyosunuz. Cok fena kusucem. Olum anlatmışız işte cloud nedir ne değildir. 10 kişi cloud u baştan açıklamış sana, daha nasıl doyuracaz bre doyumsuz. Git kur, kurcala o şekilde öğren doyamıyorsan. www.ubuntu.com/cloud Abi ben de demisim ki taa bilmem kac post once; di said: Evet ayni seylerden bahsediyoruz. Sonuc olarak cloud bunlari sagliyor ve yazdiklarinizdan su andaki cloud teknolojilerinin yukarida bahsettigim gibi calistigini varsayiyorum. Peki ben boyle bir sistemi nasil kurarim ? Tavsiye edeceginiz urunler/yazilar/kurulum ornekleri nelerdir ? Cok acelem yok ve hem maliyeti minimize etme adina hem de ogrenme adina kendim yapmak istiyorum. Hani deneyimi olan biri vardir illaki diye soruyorum. Yoksa ubuntu'nun cloud kismina eristim coktan. Ha denedin mi dersen makina ayiramadigimdan ve bulamadigimdan deneyemedim henuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 verildi işte ilk sayfada, amazon aws? başka ne tür ürün arıyorsun? google'ın var onu dene ama bedava değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Private cloud diyelim oyle anlasalim abi en guzeli. Google, AWS vesaire public cloud. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 abi adam cloud sistemini kendi kurmak istiyo galiba. cloud servis satın almak istemiyo. di mi di? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Yep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 aa pardon ozmn. o konuda yardımcı olamam ama iyi tecrübe olur kesin dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 abicim bunu denemekten başka şansın yok sanki? en kolay deneme tahtası da ubuntu gibi görünüyo. elimin altında bikaç server olsa ben de yapardım :D aslında virtualisation ile test ortamı yaratılabilir hmmm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Virtulization ile olmaz cunku zaten sistem o sekilde calisiyo. Senin istedigin kaynaklari sanal olarak yaratiyor. ( bkz: qemu, kvm ) Reel makina ile denemen lazim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 adam bu olayda gelecek gordu paranin nerden gelecegini goruyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 di said: Virtulization ile olmaz cunku zaten sistem o sekilde calisiyo. Senin istedigin kaynaklari sanal olarak yaratiyor. ( bkz: qemu, kvm ) Reel makina ile denemen lazim yani. abicim test diyorum ya. kullanımını çözme amaçlı. yoksa zaten manasız öyle yapmak o belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 bence di sunu demek istemis: sanal makina icinde sanal makina yaratmak gibi olur senin demek istedigin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Mr_Hand said: di said: Virtulization ile olmaz cunku zaten sistem o sekilde calisiyo. Senin istedigin kaynaklari sanal olarak yaratiyor. ( bkz: qemu, kvm ) Reel makina ile denemen lazim yani. abicim test diyorum ya. kullanımını çözme amaçlı. yoksa zaten manasız öyle yapmak o belli Sanal makina icinde sanal makina acacagindan supheliyim ondan oyle dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 di bi sanal makineye vmware esx server ya da hyper-v kur. sonra da sanal makineleri bunların üzerine tabi. daha düzgün bi ortam olmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 cloud computing vps üzerinden hizmet vermektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 O cloud computing'in cakmasi oluyor. Daha dogrusu oyle adlandiriyor dunyadan haberi olmayan tipler ama oyle degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 öz yeğin üniversitesi'nde cloud computing lab.da çalışan arkadaş var. ona sorup tüm gerçekleri açıklayacam burada. belki işe girer ben bile açıklarım asdkg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 gerçek cloud computing sana biraz pahalı gelir. seni aşar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Apple "iCloud.com" alan adını 4,5 milyon dolara satın almış. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar