Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Railroad Tycoon 3!


Sam

Öne çıkan mesajlar

amanın ne zaman çıktı ya ? benim de haberim yok gerçi olmaması doğal koptum bu aralar piyasadan iyice[hline]Actually I am really impressed with your fluid(!) english 'cause I don't expect much from a person who definitely can't get what I was trying to point out. Anyway Romanian isn't a very popular language these days moi recommander vous à apprendre Francais, oder deutsch, o italiano, ya da en azindan duzgun Turkce, LOL ki ne LOL.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gs incelemesi

grafikler 3d ve çok güzele benziyor, ikincisinin benzeri bir oynanış varmış ama micromanagament kolaylaştırılmış. afrika'yı boydan boya döşeyebiliyormuşsun, günümüzde de geçiyormuş fian.. gs 8.7 verdiyse hele koşa koşa almam gerek!

pöff şu victoria çıksa da siparişimi versem..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böle 3d tycoon beni bozar sanırım[hline]Actually I am really impressed with your fluid(!) english 'cause I don't expect much from a person who definitely can't get what I was trying to point out. Anyway Romanian isn't a very popular language these days moi recommander vous à apprendre Francais, oder deutsch, o italiano, ya da en azindan duzgun Turkce, LOL ki ne LOL.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam arcane haklı 3d stratejiler bozuyor adamı, ha bozmasa bile pcyi zorluyor ordan bozuyor. Bir strateji bence çok fazla 3 boyutlu grafik içermeeli çünkü, 3 boyutlu her grafik güzel değil, ikincisi o boyut modunda detay vs daha fazla oluyor grafik olraka ve dikkat dağılımı kolaylaşıyor oysa mikro ekonomi ve yönetimi olan oyunlarda dikkatin ana hedefte olması esastır. O yüzden bir civ3 ün 3d oynanamayacağı gibi bir settlers seriside 3d leşmeye çalışarak oyun zevkini düşürmüştür.

Firmaları anlıyorum kart yapımcıları 3d oyun yapın kartları satalım mantığıyla anlaşma yapıyor onlarla.

Bence Railroad Tycoon 2 nin grafikleri hoştu, ama transport tycoon un ki gibi yapsalar süper ötesi derdim.[hline]

[Bu mesaj mexinth tarafından 02 November 2003 19:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu dediğinin temelsiz olduğu düşüncesindeyim, gerekli her noktanın rahatlıkla seçilebildiği 3d strateji örnekleri var. sadece kötü örnekleri gösterecek olursak fps'lerde de gereksiz görebiliriz 3d'yi, hele performans konusuna gelecek olursak aksiyonlarda olduğu gibi bırakalım 3d'yi, 2d'ye dönelim. john carmack da zaten çok yanlış bir iş yaptı 3d'yi oyun piyasasında bu denli yaygın olarak kullanmaya başlayarak.. arcane zaten dargörüşlü onu biliyorum da :-p sen medieval, myth gibi oyunları seven birisin mexinth, stratejide 3d'nin yanlışlığını savunmanın gayesini anlayamadım.. ;)

hele hele şirketlerin kart üreticileriyle anlaşma yapması düşüncesi çok anlamsız, o zaman atalım ghz'lik makinelerimizi c64'leri çıkaralım dolaptan madem endişemiz buysa. ne de olsa bütün gelişmeleri yenisini sattırma olarak yorumluyoruz..

rr tycoon 3 sadece 400mhz işlemci 16mb video ram istiyormuş, performans endişenize de cevap olur bu sanırım.. ;)

iyi yapılmış 3d oyunlar her zaman en iyi 2d oyunları döver her alanda, bunun istisnasını görmüş değilim henüz. ne zaman irileri 3d'yi eleştirse o oyunun 3d motoru hakikaten kötü ya da gameplay'i sınırlayacak şekilde tasarlanmış oluyor, halbuki 3d'nin en büyük avantajı gameplay'i kat kat daha gerçekçi hale getirmesidir..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genel anlamda dedim sam, yoksa medival ı severmde dikkat ettissen savaş dışı 2d dir, ana strateji ekranı, yani burda da biraz daha 2d görebileceğmn açılar olması iyi olurdu.

Tabi 3d karşıtı değilim tamamende, sevdiğim oyunların büyüsünün bozulduğunu görmek pek hoşuma gitmiyor.

O kart olayını teorik oalrak orataya attım, birebir anlaşma yoktur tabi ama birbirleriyle sürekli temas halindedirler mesela geforce gider blizzard a , biz süper 3d kart yaptık şunu şunu kaldırır buna güzel bir oyun yapın beraber pazarlıyalım der..
Ki bence olan şeylerdir.
Neyse RRT 3 ü oynamadan daha fazla yorum yapmak anlamsız.
Ben 2. nde amerika yı boydan boya geçen hattı tamamlamıştım sonra ki blümü hatırlamıyourm :)
Sadece senaryo oynamıştım, müzikleri filan çok güzeldi düüüt düüüt[hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

unity senin sevmen gerek aslında, en azından transport tycoon'u sevmişsindir..

mexinth medieval'da savaş dışı ekrana da 3d havası verilmiştir, biraz kullanım zorluğu da olsa hemen her 2d strateji haritası kadar iyi. çok daha iyi yapılabilirdi ama..

3d'nin ana amacı zaten oyunların atmosferini kuvvetlendirmek değil mi? 3d değil de çoğu rpg gibi izometrik 2d olsa morrowind kesinlikle gördüğü ilginin yarısını bile görmezdi, iyi yapılmış 3d oyunun dünyasında hissettirir kendimizi. ayrıca rr tycoon 3'e de bu kadar önyargıyla yaklaşılmasının nedenini anlayamadım..

kart üreticileri elbette teşvik eder oyun üretiicilerini yeni teknolojiler kullanmakta ama bunu parayla yapmalarına gerek yok, teknik açıdan bilgilendirir ve işbirliği yaparlar, oyun üreticileri neden oyunlarının daha iyi görünmesini istemesin? tek bir kişi 2d fps oynamak ister mi bugün?

aslında bütün bu yazıları (senin değil mexinth, o kadar çok insan var ki körü körüne 3d'ye karşı olan burada :) ) saklayıp bir 5 yıl sonra filan çıkarmak gerek, herkes görsün neler demişler bill gates "640kb hafıza herekese yeter" sözü gibi.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi dakka ben 3d strateji demedim ki
3d tycoon dedim
arada çoook fark var

hyr sonra bazıları (sam) arcane sen vaktinde böyle dedin diyor da o yüzden yanlış anlaşılmasın...

hem kötü olur da demedim beni bozar dedim
belki de bozmamıştır oyunu alıp görcem.[hline]dom demiş ki : Actually I am really impressed with your fluid(!) english 'cause I don't expect much from a person who definitely can't get what I was trying to point out. Anyway Romanian isn't a very popular language these days moi recommander vous à apprendre Francais, oder deutsch, o italiano, ya da en azindan duzgun Turkce, LOL ki ne LOL.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilemiyorum sam belkide çoğu 3d de hayal kırıklığı yaşadığımdandır, mesela bir 3d benzeri bir oyun vardı 99 da battle isle mı neydi.. Uzayda meteorlara koloni kurup tek tek binaları inşa ettiriyordun, tabi sen bir adamın gözünden görüyorsun olayları. Bilimum araç değiştiriyordun , klavyede ki tüm tuşları kullanıyordun aşmıştı. O güzeldi mesela ama oyun yönetimi aşırı zordu alışmak zaman alıyordu. Ama oda 3d stratejiden çok aksiyon gibiydi, zırt pırt uzay gemileri geliyrdu sen turret olsun yer aracı olsun veya uçan bir araçla kapışıyordun arada tuşlarla inşa emri vs veriyordun..
Bir o aklımda kalmıştır...

3d mesela onide güzel bence, ama herşey 3d yapılmamalı, o elin çizgisinin değeri bazen daha fazla olabiliyor. Mesela Monkey Island 3d oldu, ama o disney vari grafikleri unutulmaz serinin 3. deki. Hele Larry 7 , oda çok güzeldi. Şimdi 3d olunca bu oyunlar bozuluyor, çünkü gözlerimiz o çizginin estetiğimi arıyor.

Ama 0 dan yapılan bir seride 3dye itirazım olmaz, anlatabildim mi demek istediklerimi[hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doom'un çizgileriin özleyen görmedim ama doom 3 ss'lerinden sonra, hadi leisure suit larry 2d resimlerden oluşan bir oyun olduğu için belki anlayabilirim ama railroad tycoon gibi sprite'lardan oluşan bir oyunda neden sadece 4 açıdan seyredebildiğim bir dünyayı özleyeyim ki? :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendiminikilere kopmuyorum ama seninkilere kopuyorum arcane. :) doom'un nesi 3d idi? doom'a 3d dersen railroad tycoon 2'ye de 3d dersin, 3 boyutunu da görüyorsun nesnelerin o mantığa göre..

bilgisayar ve fizik tarihini değiştirdin bir cümlede, helal valla.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Eğer civ3' ü sevdiysen gayet başarılı bir ek paket olmuş. Yeni birlikler, bir kaç yeni bilim, ayrıca senaryolar ve daha birçok şey eklemişler. AI' yi baya geliştirmişler. Artık savaş çıktığında özellikle ileri zorluk seviyelerinde rakip güçler deliler gibi birlik çıkartıp üzerine yürümeye başlıyor. Eğer sağlam birliklerin yoksa da adamı osurtuyorlar. Yalnız bir iki kritik bug var. Haftaya beta patch çıkartacaklar. Tahmin ediyorum ondan sonra mükemmel olacak. Bu arada oyun o kadar ilgi görmüşki civ4' ü çıkarmayı planlıyorlar. Daha detaylı bilgi istiyorsan ahanda konu:

http://www.paticik.com/forum/view.php?id=48477[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
Ben gecen gun indirdim bu oyunu.2 saat kadar oynadim.Evet tamamen 3D .Ben rrt2 derim 3 'ü gördükten sonra.Oyun alan olarak buyumus evet ama oynanis ve grafik detaylari yuzunden oyuna isinma , alisma vb. zorlasmis.Oynanabilirlik düsmüs oyunda.makinam p4 2.8ht 1 gb ram var 128mb 6800 var.Takilma ve kasma yapiyor goruntu.Uzun oynayamadigim için ince detaylara giremiyecegim ama Bence SAM 'e sevmeyecek.[signature][hline] Bursa'daki sinema rehberiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben oynayalı 8 ay filan oluyor ve athlon 600'de takılmadan gayet güzel oynamıştım. hoşuma da gitmişti hayli, bayağı keyif almıştım. hoşuma gitmeyen tek tarafı eski goal olmadan rakiplerle kapışabildiğin senaryoların olmaması oldu, replay value'yu çok düşürmüş maalesef bu olay. şahsen pek hoşuma gitmiyor bir sürü kısıtlama ve goal olup tam işleri rayına koyduğunda biten senaryolar. sandbox var ama onu da istemiyorum, rakipler olsun istiyorum.. rrt2'den tek eksiği buydu bence.. grafikler de gayet güzel olmuş bence..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...