Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mdf dosyası ve SQL sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kafama takılan birkaç şeyi açıklayabilen olursa çok sevinirim.

Normalde mssql'e connection string yazdığımda şu şekilde oluyor "server=.;database=techservdb; user id=techservdb;password=şifrem" peki ben direk mdf dosyasını gösterip o şekilde veritabanına erişemez miyim? Yani accessteki gibi yol olarak programın setupına veritabanını entegre edeceğim yeri gösteremez miyim?

Bir de şöyle birşey yapmam lazım programda ama dirty read tarzı bir sorun oluyor sanırım.

insert into MusteriBilgi values(@ad,@soyad,@tel,@mail)
select cust_ID from MusteriBilgi Where Tel=0506666666
insert into urunbilgi(urunad,aciklama,cust_id,vs vs) values(@urunad,@aciklama,@cust_id,vs vs)

table joinle mi eklesem diye düşündüm ilk önce ama önce müşteri bilgilerinin girilmesi ve identity olarak oluşturduğum cust_idnin oluşması lazım o yüzden aynı ayrı girdirttim. Bi el atıverin sağolun bide şimdiden :)
Mesaj tarihi:
Ya aslında anlamadığım kısım şu orada ben bu programı yazdım buildledim elin adamına verdim diyelim. Ben bağlantı cümlesini oluştururken burada kendi bilgisayarımda kurulu olan sql serverın server ismini veriyorum kaldı ki her programı kullanıcak olanda sql server kurulu olmak zorunda mı olacak böyle bi durumda, hadi kurulu olsun server ismi de benim bağlantı cümlemle aynı olmak zorunda ki çalışabilsin şu şekilde yazdığımda. Yani en azından benim anladığım bu tabi ne kadar doğru bilemiyorum o yüzden merak ediyorum.
Mesaj tarihi:
eger sql localsa
zaten direk . olarak koyacaksin
adaminda o mdf i kendi bilgisayarinda attach etmesi gerek

aksi halde web de bi yere koyacaksin herkes erisebilecek.

yani direk mdf dosyasina erisemezzsin makinenede sql server servicesi yuklu olmasi gerek.

diye biliyorum ben.
Mesaj tarihi:
İyi de abi bu dediğin olay saçma olmuyor mu ? Yani ne bileyim normal bir kullanıcının(kur kullan mantığıyla iş gören kullanıcı kastım) sql veritabanı kullanan bir programı kullanabilmesi için sql serverı kurmayı ve veritabanını oraya eklemeyi bilmesi gerekiyor :/
Mesaj tarihi:
Sen normalde web üzerinden çalışacak bi servis kuruyosan, bunu internete açık bi server üzerinde kurarsın veya lokalde çalışacaksan da toplu bi package yaparsın o hem sql express kurar, hem db oluşturur hemde senin programını çalıştırır.
Mesaj tarihi:
sql server yerine daha hafif bir şeyler kullansan daha iyi olur belki, sqlite gibi.

Ya da bu işi doğrudan servis olarak sağlarsın, kendi DB'ne bağlantı kurmaları gerekir. Bu sayede lisans sorununu çözersin. Ama tabi sürekli servis vermen gerek.
Mesaj tarihi:
tam El-Barto nun dediklerini diycektim ben de.
yazılımın sql db kullanıyorsa o zaman en azından sql express kurman gerekecektir. bunu ya adam kendi kurar ya da yazdıgım program kendisi kurar otomatik olarak gerekli ayarlamaları da yapar.
Mesaj tarihi:
Bu arada istediğiniz yerden çalıştırabiliyorsunuz dbyi connection stringi düzgün ayarlarsanız. Ha tabi yinede pcde sql server lite olması lazım en azından sql stringi buraya yazayım ihtiyacı olan olursa:

@"Data Source=.SQLEXPRESS; AttachDbFilename=|DataDirectory|techservdbv1.mdf;Integrated Security=True;User Instance = True; user id=techservdb; password = şifre"
  • Yeni Oluştur...