_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Size Almanya ve SSBB arasındaki saldırmazlık paktı'ndan söz edelim Almanya ve SSCB arasındaki saldırmazlık paktı, ordularına Soyvet müdahalesi olmaksızın Polonya'yı yakıp yıkmak, ardından Batı Avrupa'ya saldırılarını başlatma olanağı vermesi yüzünden Hitler'in Avrupa egemenliğine ilişkin planları için dönüm noktası oldu. Kendi açısından Stalin'in de, eninde sonunda geleceğini bildiği saldırıya karşı ülkesini hazırlamak için zamana ihtiyaci vardi. Pakt, Stalin'in Mayıs 1939'da Vyacheslav Molotov'u dışişleri bakanlığına gertirmesinin hemen ardından büyük bir gizlilikle hazırlandı. Bakan olarak verdiği ilk demecinde Molotov, Soyvetler Birliğ'nin batı demokrasileriyle ilişkilerini devam ettirmekle birlikte, Moskova'nın Berlin'le ticaret bağlarını geliştirmemesi için hiçbir neden olmadığını açıkladı. Bu demeç, Alman Dışişleri Bakanlığı'nda büyük bir heyecan uyandırdı. Bakan Joachim von Ribbentrop, Soyvetler'le ilişkilerini her bakımdan geliştirebilmenin bir yolunu bulmak için Molotov'un demecini terkar terkar gözden geçirdi. Hitler'in buyruğu üzerine, bu gözlerini açıklaması için Molotov'a bir communique (resmi bildiri) gönderildi. Molotov'un yanıtı, Stalin'in ticari olduğu kadar, siyasel bağları da geliştirmek istediği şeklindeydi. Hitler'in duymak istediği de buydu. Eğer bu nefret ettiği komüistlerle bir anlaşmaya varabilirse, Polonya önünde yutulmaya hazır bir lokmaya dönüşecekti. 23 Ağustos'ta Hitler, son derece gizli bir görevle von Ribbentrop'u Moskova'ya gönderdi. Burada Stalin ve Molotov bütün dünyayı şaşırtacak saldırmazlık paktının ayrıntılarını hazırlamaktaydı. Antlaşmanın ancan bir bölümü kamoyuna açıklandı. Hitler'in Polonya'yı yakıp yıkmakta ya da Soyvetler'in Findlandiya, Estonya, Litvanya ve Polonya'nın doğusunda canının istediğini yapmakta özgür olduklarına ilişkin hiçbir bilgi verilmedi. Bu paktın imzalanışından yalnızca birkaç gün sonra, 1 Eylül 1939'da, tarihin en yıkıcı savaşının başlama işaretini verecek şekilde, Hitler Polonya'yıişgal etti. Hitler, şeytani ruhuna uygun biçimde, Rusy Ana'yla olan antlaşmasına Kızıl Ordu'nun uyanmakta olan gücünün tepesine binmeye hazır olduğunu hissedinceye kadar sadık kalacaktı. Nazi boyunduruğunun bütün Avrupa'ya yayıldığı ve Alman ordusunun görünüşte yenilmez olduğu 22 Haziran 1941'de, Hitler tarihteki en büyük taaruz olan Barbarossa Harekati ile Soyvetler'e saldırdı. Zaferinden emindi. Emirlerinden biri, 21. Yönerge, "Alman Ordusu Soyvet Rusya'yı süratle ezmeye hazır olmalıdır" diyordu. Alman orduları 1600 kilometre genişliğindeki bir cepheden saldırdılar. Bir yıl içinde Soyvetler ölen, yaralanan ve kaybolanlar olmak üzere 6 milyon kişi yanı saıra 20.000 tankla, aynı sayıda savaş ve bombardıman uçağı kaybetti. Gel gelelim, Almanlar inatçı direniş karşısında daha fazla ilerlemeyi başaramadılar. Üçüncü Reich güneyden ve batıdan ilerleyen özgürlük kuvvetleriyle savaşmak için gittikçe daha fazla malzeme ve insan ayrımaya başladıkça, doğu cephesi sonunda Soyvet saldırlarına dayanamayıp çöktü. Tarih, bu kanlı doğu cephesi bataklığının Hitler'in sonunu getirdiğini gösterdi.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Narstil Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2004 Bu arada Soguk olayıda var rusyanın sogugunda alman tankları etkisiz kaldı ve işgali tamamlayamadı sanırım mazotları donuyodu bu sorun çok uzaduıgu için rusya gücünü toplayıp tekrar girdi almanlara :)[signature][hline]:))) !!! ........................
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 ee?barbarosaya giriş yapmuşız önce gustavpaktından da namler sööle 1-2 satırda eee yani? bilmediğimz bişi söylesen yada ble tartışmalık bişi yokta yani teşşkür ederiz yinede. yani çıkıop biri domates gırmızıdr dese ona nası teşşkür edeceksme sanda ole deşkkür ediorum.[signature][hline]dandirk bi playlisitim bir iki dostum biraz umudum bide uykum var
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 bu arada niye cehennmden bir pakt?yani isim neden öle?[signature][hline]dandirk bi playlisitim bir iki dostum biraz umudum bide uykum var
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2004 almanların doğu cephesindeki yenilgisini sadece tanklarının yakıt türüne yada kamyonalrının tekerlerine bağlamamk lazım.birüsü faktör var.[signature][hline]dandirk bi playlisitim bir iki dostum biraz umudum bide uykum var
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 said: _Diablo_Tyrael_, 29 Ağustos 2004 22:48 tarihinde demiş ki: Tarih, bu kanlı doğu cephesi bataklığının Hitler'in sonunu getirdiğini gösterdi. nokta.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki: Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun (not: kuku bir ideal deildir)
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 said: BOccOB, 30 Ağustos 2004 12:51 tarihinde demiş ki: benzin mazottan daha çabuk donan bir kimyasal olduğu için Kimyacınız mı söledi bunu sana ?[signature][hline]Külliyen Yalan © Silthanas
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 anti-freeze'i bulsalarmış almanlarda denizaltı teknolojisi kasacaklarına :P[signature][hline]Konya Rock Platformu
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 gozlerimden yas geldi lan amma dramatik yazmissin :P
Öne çıkan mesajlar