Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 ben şimdiden açtım 92'den bir şarkı olan 'oynatmaya az kaldı, doktorum nerde' şeklindeki güzide eseri. sorunu anlatmaya başlayayım: elimizde bir, php dosyası var, içinde bir miktar javascript va; bir tane de fonksiyonların falan olduğu php var. dosya kodlaması ANSI, utf-8 yapamıyorum, yaparsam çok daha büyük sorunlar çıkıyor. Bu halinde -ANSI- ise elimde 4+1 elemanlı ufak bir form var, Title ve Content için input, Category için combobox, Image için selection input bir de son olarak save butonu işte. Sorun aslında tamamen Content isimli olanda, karşılaştırmayı yapabilmek için Title'a dair şeyler de koyuyorum. Title için; form kısmısı said: "function kısmısı" said: $title = clean($_POST['title']); Content için; form kısmısı said: "function kısmısı" said: $content= clean($_POST['content']); Print aşaması; "lightbox falan" said: if($.browser.msie) { $(".container").html(''+title+''+content+''); } else { $(".container").html(''+title+''+content+''); } Daha fazla bilgi ile devam edelim: charset = UTF-8 database collation = latin1_swedish_ci sorunun ne olduğuna gelirsek bunca şeyden sonra (nihayet di mi?): title kısmına, form üzerinden üğışçöÜĞİŞÇÖ yazdığımda sayfada bana aynen bunu gösteriyor. content kısmına ÜĞİŞÇÖüğışçö yazdığımda abidik şeyler çıkıyor. eğer -atıyorum- ü yerine ü yazarsam çıktı olarak ü alıyorum. ama normal şartlarda salak saçma karakterler geliyor sadece. mesela çarşambayı sel aldı şeklindeki örnek 'content' database'de böyle: çarÅŸambaÄŸyı... site üzerinde böyle: çarÅ�ambaÄ�yı sel aldı gözüküyor. bilmiyorum yeterince kafa karıştırabildim mi fakat birbirinin aynısı şeklinde çalışan -ya da öyle olması beklenen- iki input birbirinden baya bi farklı çalışıyor. iconv() falan da denedim arada, o da sadece karakterleri daha farklı şekle sokmaya yaradı, istediğim sonuç gelmedi yine ekrana. böyleyken böyle, fikir varsa dinlemeye/uygulamaya açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 bunu kullanıp denesene bi content in inputunu değiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Sypro said: Daha fazla bilgi ile devam edelim: charset = UTF-8 database collation = latin1_swedish_ci hatan en basta burasi. karakter hatalarinin en cogu birinden digerine cevirirken gerceklesir. db'ye erisimin varsa ve degistirmek sorun degilse onu degistir, hicbir sorunun kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 doktorum nerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Bi de dosyaların da utf-8 formatında olması gerekiyo bildiğim kadarıyla. Notepad++ ile tek tıkta çevirebiliyosun. Edit: Bi de değişiklikleri yaptıktan sonra, yapmadan önce girmiş olduğun veriler bozuk görünebilir sen yine taze örneklerle dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 @odullusoru, değişiklik yok, daha önce denedim. hatta content için default yaratıp value kısmına content_default ile de denedim. @mum, sorun bende değil beni bu hale getirenlerde :/ dur olmadı. sorun bende değil, sistem o şekilde. kimse türkleri düşünmemiş. @Seele, o zaman şimdi de sahneye hakan taşıyan'ı davet ediyoruz, güzide eseri olan doktor'u okuması için. @Kojiroh, tümünü utf-8 yaptığım da oldu, her şey o kadar kayıyor ki benim girdiğim içerikten önce sayfanın genelinin düzeltilmesi gerekiyor. ona da şu an vakit yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 iconv fonksiyonu işini görür diye tahmin ediyorum. iconv('UTF-8','ISO-8859-9',$veri); şeklinde dene bakalım. Ayrıntılı bilgi; http://php.net/manual/en/book.iconv.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 iconv da denedim, yazıyor zaten ilk mesajın son paragrafında. fakat sorun şu, html chatset utf-8, dosya ansi, buradan aldığı veriyi gönderdiği fonksiyon dosyası ansi, database swedish. neyi neye dönüştürürsae dönüştürsün yine sonuç hatalı çıkıyor. komik yanı title'ın doğru çalışması :/ aklıma artık şöyle dandik bir fikir geliyor: input'tan aldığım string'i bir fonksiyona göndereyim, fonksiyon karakterleri tek tek kontrol etsin ve yz; şeklinde değiştirsin türkçe olanları. oturup yazayım yemekten sonra, haber veririm olup olmadığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 content kısmına title yazdırdığında üstteki title doğru çıkarken content kısmındaki titledaki karakterler bozuk mu çıkıyor yani ? demek ki veritabanında değil problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 aynen öyle. ikisine de aynı stringi gireyim (mesela ÜĞİŞÇÖüğışçö gibi) title'daki ekranda doğru çıkarken content'teki hatalı çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 content kısmında bi ajax işlemi dönüyor mu ? sen sayfanın adresini versen aslında daha rahat bakma imkanı olur çözüme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 sayfa bu: http://www.seymacobanoglu.com/ kız arkadaşımın ablası için yaptığımız, hazır bir sistem üzerine kurulu portfolyo sitesi işin özünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 php said: $turkishchar = array("İ", "ı", "Ö", "ö", "Ü", "ü", "Ç", "ç", "Ğ", "ğ", "Ş", "ş"); $turkishhtml = array("& #304;", "& #305;", "& #214;", "& #246;", "& #220;", "& #252;", "& #199;", "& #231;", "& #286;", "& #287;", "& #350;", "& #351;"); $content = str_replace($turkishchar, $turkishhtml, $_POST['content']); şeklinde gönderince sorun çözüldü sanırım. doğru görüntülemeye başladı şu an. edit: & ile # arasında boşluk yok kabul edin, forum otomatik çeviriyor da =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 bu arada dosyanin encoding'i ile database'den gelen content'in alakasi olmaz pek. yani database utf-8 ise, senin dosyan ansi de save edilmis olsa farketmez. dosyanin encoding'i statik metinler icin onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar