Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Php, Javascript , Türkçe karakter => oynatmaya az kaldı

Sypro

Öne çıkan mesajlar

ben şimdiden açtım 92'den bir şarkı olan 'oynatmaya az kaldı, doktorum nerde' şeklindeki güzide eseri.

sorunu anlatmaya başlayayım:

elimizde bir, php dosyası var, içinde bir miktar javascript va; bir tane de fonksiyonların falan olduğu php var. dosya kodlaması ANSI, utf-8 yapamıyorum, yaparsam çok daha büyük sorunlar çıkıyor.
Bu halinde -ANSI- ise elimde 4+1 elemanlı ufak bir form var, Title ve Content için input, Category için combobox, Image için selection input bir de son olarak save butonu işte. Sorun aslında tamamen Content isimli olanda, karşılaştırmayı yapabilmek için Title'a dair şeyler de koyuyorum.

Title için;

form kısmısı said:

"function kısmısı" said:
$title = clean($_POST['title']);

Content için;
form kısmısı said:

"function kısmısı" said:
$content= clean($_POST['content']);

Print aşaması;
"lightbox falan" said:

if($.browser.msie)
{
$(".container").html('

'+title+'
'+content+'

');
}
else
{
$(".container").html('

'+title+'
'+content+'

');
}

Daha fazla bilgi ile devam edelim:
charset = UTF-8
database collation = latin1_swedish_ci

sorunun ne olduğuna gelirsek bunca şeyden sonra (nihayet di mi?):
title kısmına, form üzerinden üğışçöÜĞİŞÇÖ yazdığımda sayfada bana aynen bunu gösteriyor. content kısmına ÜĞİŞÇÖüğışçö yazdığımda abidik şeyler çıkıyor. eğer -atıyorum- ü yerine ü yazarsam çıktı olarak ü alıyorum. ama normal şartlarda salak saçma karakterler geliyor sadece.

mesela çarşambayı sel aldı şeklindeki örnek 'content' database'de böyle: çarÅŸambaÄŸyı...
site üzerinde böyle: çarÅ�ambaÄ�yı sel aldı gözüküyor.

bilmiyorum yeterince kafa karıştırabildim mi fakat birbirinin aynısı şeklinde çalışan -ya da öyle olması beklenen- iki input birbirinden baya bi farklı çalışıyor.
iconv() falan da denedim arada, o da sadece karakterleri daha farklı şekle sokmaya yaradı, istediğim sonuç gelmedi yine ekrana.

böyleyken böyle, fikir varsa dinlemeye/uygulamaya açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

@odullusoru,
değişiklik yok, daha önce denedim. hatta content için default yaratıp value kısmına content_default ile de denedim.

@mum,
sorun bende değil beni bu hale getirenlerde :/ dur olmadı. sorun bende değil, sistem o şekilde. kimse türkleri düşünmemiş.

@Seele,
o zaman şimdi de sahneye hakan taşıyan'ı davet ediyoruz, güzide eseri olan doktor'u okuması için.

@Kojiroh,
tümünü utf-8 yaptığım da oldu, her şey o kadar kayıyor ki benim girdiğim içerikten önce sayfanın genelinin düzeltilmesi gerekiyor. ona da şu an vakit yok.
Sosyal ağlarda paylaş

iconv da denedim, yazıyor zaten ilk mesajın son paragrafında. fakat sorun şu, html chatset utf-8, dosya ansi, buradan aldığı veriyi gönderdiği fonksiyon dosyası ansi, database swedish.
neyi neye dönüştürürsae dönüştürsün yine sonuç hatalı çıkıyor.

komik yanı title'ın doğru çalışması :/

aklıma artık şöyle dandik bir fikir geliyor: input'tan aldığım string'i bir fonksiyona göndereyim, fonksiyon karakterleri tek tek kontrol etsin ve &#xyz; şeklinde değiştirsin türkçe olanları. oturup yazayım yemekten sonra, haber veririm olup olmadığını.
Sosyal ağlarda paylaş

php said:

$turkishchar = array("İ", "ı", "Ö", "ö", "Ü", "ü", "Ç", "ç", "Ğ", "ğ", "Ş", "ş");
$turkishhtml = array("& #304;", "& #305;", "& #214;", "& #246;", "& #220;", "& #252;", "& #199;", "& #231;", "& #286;", "& #287;", "& #350;", "& #351;");

$content = str_replace($turkishchar, $turkishhtml, $_POST['content']);

şeklinde gönderince sorun çözüldü sanırım. doğru görüntülemeye başladı şu an.

edit: & ile # arasında boşluk yok kabul edin, forum otomatik çeviriyor da =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...