Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da lomo? :)


Meov

Öne çıkan mesajlar

bir sorum daha var yeni topic açıp daha fazla kirlilik yapmayayım.

Piyasada satılan normal dijital makinalar fotoğrafçılığa başlamak ya da yapmak için çok mu yetersizdir?

Neyin eksikliğini çekerim mesela ciddi ciddi fotoğrafçılık"" yapmak istiyorsam?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normal dijital fotoğraf makinesi derken 200-250 ytl ise evet yetersizler.

ha tabii teknik bilen adam güneşli sahnelerde yine güzel fotoğraflar çeker o ayrı. ancak çok az özelliği oldukları için işine yaramazlar.

canon g7 ve canon 550d var mesela bende. biri büyük biri küçük kamera. duruma göre kullanıyorum ikisinden birini.
paran yetiyorsa 550d alabilirsin. ya da küçük ama fonksiyonel bir alet istiyorsan canın g10-g11 felan modelleri çıktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi kompakt makine yeterli olabilir mi? Gördüğünü çeker ama göstermek istediğini gösteremezsin her zaman. Diyaframdır enstantenedir, bokehtir, bunları veremez ki kompakt makineler.


Abi her makine senin "gördüğünü" çeker diyorum, önemli olan görmek diyorum sen bana bokeh diyorsun. :) 100-150 liralık canonlar var manuel ayara izin veren bir kompakt makine yani illaki enstantane olmadan fotoğraf çekemeyeceğini düşünüyorsan?

Fotoğraf işi tamamen fotoğrafçıyla ilgili, ekipman sadece bu işi kolaylaştırıyor yani belki elinde kompakt makine vardır sabit lenstir baktın objektif yeterince wide değil iki adım geri atarsın öyle çekersin. Belki 1 saatte yaptığın işi 2 saatte yaparsın. eBay'den $100'a aldığı yüzüne bile bakmayacağınız makinelerle çektiği fotoğraflarla ödül kazananlar var. Cidden daha iyi ekipmanın sizi daha iyi bir fotoğrafçı yapacağını düşünüyorsanız paranızı boşa harcamayın başka hobi bulun. Çünkü pahalı makineler ile daha iyi fotoğraflar çekeceğine inananlar için bunun bir sınırı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok pahalı ekipman süper fotoğrafçı yapar demiyorum da abi vururken öldürmenin de alemi yok. Ben tat alabileceğini zannetmiyorum kompakt makinelerle. Çok fazla üstüne düşeceğin bi uğraş olacaksa biraz da kesenin ağzını açıyorsun zamanla. Tatmin etmez ki bi yerden sonra.


Geniş açı için 1-2 adım geriye gidersin bugün ama yarın öbür gün zoom lens ihtiyacın olduğu yerde 200 metre yürümek pek akıl karı değil. 300 lira civarında bi analogla başlanabilir işe, ya da en azından sana ayar imkanı sunan bi makine ile. Ama vururken öldürmemek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi işte dediğim gibi daha pahalı ekipmanlar bu işi sadece kolaylaştırıyor, sizi daha iyi fotoğrafçı yapmadığı gibi kötü de yapmıyor. Yani yeri gelir bu işe 5 liralık makineyle bile başlarsın yeni başlayanlar ekipmanını çok sorun etmesinler diye yazdım onu sana değil. asdas. :) Amerikalı elemanın birinden bir söz öğrenmiştim belki türkçe karşılığı da vardır bilmiyorum. A bad carpenter blames his tools.

Allah ve Kadınlar


Ara Güler 1956'da çekti ve bu fotoğraf şu an Almanya'daki Ludwig Fotoğraf Müzesi'nde duruyor. Evet bu fotoğraf 150tl'lik canon p&s ile de çekilebilirdi. Her gün belki binlerce kişi bu kadınların önünden gelip geçiyordu, böyle bir sürü şey var insanların "göremediği" önünden geçtiği şeyler. Ama adam görmüş işte. :)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...