Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir elektro gitar metodu arıyorum

arar

Öne çıkan mesajlar

öyle bir gitar metodu istiyorum ki bi şeyler öretsin,ama şimdi c basın falan demesin bana,ciddi ciddi teknik öğretici, bol alıştırmalı iyi ki varsın diyeceğim, verdiğim paraya değicek bi şey arıyorum. biliyorsanız böyle birşey ne mutlu bana...[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Sosyal ağlarda paylaş

bora uslusoydan ben de çok memnunum. dela'nın yazdığı kitabın başına da amazon'dan bakmıştım gayet güzeldi. arada küçük resimlerle falan teknikleri göstermesi çok yararlı. bir de video cd'li falan alırsan tadından yenmez.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
Aradan kaç yıl geçmiş. Hala Bora Uslusoy'un ya da Troy Stetina'nın yukarda bahsedilen kitaplarının üstüne yok bence. Hangisini alırsan al yanına bir tane de metronom alman lazım.

Bora'nınkini çok daha rahat bulursun ve daha hızlı ilerlersin. Daha sindire sindire başlıyor. İlerde gelişmiş tekniklere geçiyor.

Troy'unki çok iyidir ama çok da zordur. 20 sayfayı adam gibi bitirmek aylar alır. Düzenli çalışırsan bile kitabı bitirmek yıllar alır muhtemelen. Kitabı bitirmek ile kastım içindeki teknikleri öğrenip alıştırmaları düzgün bir tempoyla çalabilmek.

Petrucci'ninkinin yanına bile yaklaşma bence. Çalmak başka öğretmek başka. Video'larını izliyosun "Eveeet şimdi tempoyu 180bpm'e çıkartıp dürülü dürülü çalıyoruz. Görüyosunuuuz çok basiit" diye gidiyor eleman.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock discipline cd si var, troy stetinayı bilmiyorum ama petruccininki çok iyi, öyle dürülü dürülüde yapmıyo bence adam parmak masajı bile öğretiyo haha. Ama bilgisayarım olmadığından kitap+cd olarak böle bişi alim takıliim diyorum. Guitar proya alışmışım o olmayınca elime gitar alasım gelmiyo. Kaç yıldır gitar çalıyorum daha bi sweep bile yapamıyorum rezalet :P
Böle Ankara'da gidip alabileceğim bi yer yokmu bu tarz şeyleri. Bide bora ulusoyunkide güzel baya o var bende ama arkadaş çökmüştü onada geçen sene hala gidip alıcam hıyardan :P
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Aradan kaç yıl geçmiş. Hala Bora Uslusoy'un ya da Troy Stetina'nın yukarda bahsedilen kitaplarının üstüne yok bence. Hangisini alırsan al yanına bir tane de metronom alman lazım.

Bora'nınkini çok daha rahat bulursun ve daha hızlı ilerlersin. Daha sindire sindire başlıyor. İlerde gelişmiş tekniklere geçiyor.

Troy'unki çok iyidir ama çok da zordur. 20 sayfayı adam gibi bitirmek aylar alır. Düzenli çalışırsan bile kitabı bitirmek yıllar alır muhtemelen. Kitabı bitirmek ile kastım içindeki teknikleri öğrenip alıştırmaları düzgün bir tempoyla çalabilmek.

Petrucci'ninkinin yanına bile yaklaşma bence. Çalmak başka öğretmek başka. Video'larını izliyosun "Eveeet şimdi tempoyu 180bpm'e çıkartıp dürülü dürülü çalıyoruz. Görüyosunuuuz çok basiit" diye gidiyor eleman.

Doğrudur. Bu kitap bitsede bitmez. Her zaman bir köşede bulunmalı. Bazen bezdirebilir çok sabırlı olmak gerekiyor. Mp3 kayıtlarında Troy bazı egzersizleri biraz abartı hızlı çalmış. Buda göz korkutabilir. Bora Uslusoy'u çok faydalı görmüyorum. Ona harcanacak zamanla Troy'un 4te 1i biter =) Geriye 4te 3 kalır. Fakat Troy'un kitabı en az 1 yıl gitarla haşır neşir olanlar içindir. Yeni başlayanlar gitarı bırakabilir. O zaman Bora'nın kitabı uygundur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...