Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkce dil nasil hep default gelebiliyor?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Hakkaten cok merak ettim,

Isletim sistemi W7 ingilizce
Klavye layout ingilizce
Chrome Ingilizce
Herseyi Ingilizce bilgisayarin

Ama yine bir program yuklerken default Turkish secili geliyor.
Tamam gelsin sorun degil, ama nasil anliyor cok meraklardayim.

Laptopun biosuna miosuna tr olduguna dair biseler mi atiyolar?
Sosyal ağlarda paylaş

websiteleri de ordan mi algiliyor?

simdi ben dailymotiona girsem beni direk tr sitesine gonderiyor

bircok siteye oyle. hatta bazen deli oluyorum degistirecek yer bulamiyorum. turkce siteleri anlasilir olmuyor her zaman, her aradigini bulamayabiliyorsun veya guncel olmayabiliyor. google answers da mesela oyle. skype.com da oyle
Sosyal ağlarda paylaş

Browser bi siteye bağlanırken senin görmediğin bazı bilgiler yolluyo çalıştığı sistem hakkında. Browserın adı ve sürümü nedir, işletim sistemi nedir, sistem dili nedir gibi.
Bahsettiğin siteler bu bilgilere bakıp dili ona göre ayarlıyodur. Mesela bi ara modaydı, millet forumlarda imzalarına senin ip adresini, ülkeni ve işletim sistemini gösteren resimler koyarlardı. Onlar da bu bahsettiğim bilgilere bakardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Browser bi siteye bağlanırken senin görmediğin bazı bilgiler yolluyo çalıştığı sistem hakkında. Browserın adı ve sürümü nedir, işletim sistemi nedir, sistem dili nedir gibi.
Bahsettiğin siteler bu bilgilere bakıp dili ona göre ayarlıyodur. Mesela bi ara modaydı, millet forumlarda imzalarına senin ip adresini, ülkeni ve işletim sistemini gösteren resimler koyarlardı. Onlar da bu bahsettiğim bilgilere bakardı.

yurt disindan gelmis bi yabancinin bilgisayarinda tek bir turkce kelime dahi olmadan turkiye de baska region spesific sitelere girdiginde turkcesiyle karsilasmasinin aciklamasi olamaz bu.

programlar ivir zivir os diline bakar, browserlar ip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...