olitere Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 ben zamanında kick box ve aikido yapmış biri olarak söylediğin ihtiyaçlardan ötürü uzak doğu sporlarına yanaşma diyorum.Hepside uzun sürede ustalaşmak istiyen yoğun pratik gerektiren sporlar ama her zaman uzak doğu > batı gerçekten ustalaşıldığında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 zaten farkındaysanız etkisiz hale getirme tekniği öğrenmek istiyorum sadece. hani maksadım bi döviim bi döviim ağzını burnunu birbirine sokim adam hayattan soğusun 6 ay hastanede kalsın sülalesini de alsın avustralyaya göçsün demiyorum. vuriyim yerde kalsın, kalkamsı için min 2-3 dk ya ihtiyacı olsun o sırada ben kendimi veya yanımda daha önemli biri varsa onları ortamdan olaydan uzaklaştırabileyim vs :) bunun için kick denmiş. oliter de uzak doğu yapma demiş, onlar dışında ne var batıya ait, box mu sadece bilmiyorum pek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 sade box da yapabilirsin.yani yaşın kaç ki senin bacakların çok odun kalmıştır ki kick boxtada bacak açman gerekecek.geç kalmışta olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 dragonmax 1 yıldır aikido yapan ve diğer dövüş sporlarını da aikido kadar olmasa da yakından tanıyan biri olarak şunu çok rahatça söyleyebilirim ki hangisini seçersen seç hiçbiri sana 20 yıl da yapsan sokakta bıçak çeken adamlardan yüzde yüz korunmayı sağlamayacaktır. dünyanın önde gelen mmacılarından birinin de -adını hatırlamıorum:)- dediği gibi sokakta biri paranızı istedi mi vereceksiniz abi riske girmeye hiçbir zaman gerek yok. neyse bu çok genel bi anlatımdı. esas nokta hiçbir spor sana 2-3 ay gitmekle birşey kazandırmaz. bu işler o kadar kolay değil tekniklerin oturması sokakta bir stres altında, heyecanla hızlıca gelişip biten olaylar esnasında yapacak konuma gelemezsin. uzun süre devam etmen gerekir bunlara. kendi içlerinde bir de uzun devam isteyenler var bunların. mesela aikido bu konuda en devamlılık isteyen savunma sanatı, ben 1 yıldır gidiyorum hiçbirşey yapamam. 3 yılda da yapamam hatta çünkü vuruş yok, tamamen sana saldıranı kitlemeye dayalı bir spor. ama o en son yaptığın liste için de -bıçak çeken, bira şişesiyle saldıran adamlara karşı-en uygun olanlar bu tarz eklem bilek kitlemeli savunma dallarıdır. ama onlar da işte yıllarca eğitim ister. neyse demek istediğimi anlamışsındır sanırım. kendini ya da nişanlını çıplak ellerinle korumak istiyorsan bu işlere bir anlamda baş koyman gerekecek 2-3 ayla hiçbirşey yapamazsın. o yüzden birşey önermiyorum sana git şunu yap bunu yap diye. vaktin veya niyetin varsa gidip bir tanesine adam gibi başla derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Black-ice hakli. Ama dragonmax'e tavsiye edilicek dövüs sanati aikido degil bence. O yüzden Aikido'dan hic bahsetmedim. En kisa sürede sonuc almak istedigi icin Kickbox'u önerdim. Sayet adamin beynine vurmak zorunda degilsin. Burnuna oturttun mu yumrugu gelemez zaten bikac dakika kendine. Bir de su acidan bak. Adam cinayete tesebbüs ederek sana bicak cekiyo. Sen adama "aman kolu kirilmasin" diyosun. Bu kadar da pembe bakmamak lazim olaylara. Aikido %100 savunma sanati olabilir ancak teknik uygulandiginda karsi tarafta Aikidocu degilse, sana uzanan eli yamultulur yani. Hicte sevimli degildir bu konuda. Eklem sökmek kemik kirmak da bir cesit etkisiz hale getirme seklidir. Kolu burkulmasin diye havada takla atmaya calisan kisi yere sert düserek bile ölebilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yani şimdi yok bu spor daha tehklikeli yok o spor neymiş tek hareketleri yatırırım olaylarını tartışmak saçma.sokakta karşına gelen adam kick box cu wt ci yada aikidocu olacak diye bir şart mı var anlamıyorum ben?hepsinin bir getirisi olur,eğitimsiz insandan illaki farkın olur dışarda.ama anladığım kadarıyla dragonmaxın içinde biraz güvensizlik var.bunu yenebilmen için 2li çalışabileceğin darbe alabileceğin bir spor yapman gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 kaldırım + aikido/judo/juijtsu = pekmez akması + söğüş beyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 cemss said: yani şimdi yok bu spor daha tehklikeli yok o spor neymiş tek hareketleri yatırırım olaylarını tartışmak saçma.sokakta karşına gelen adam kick box cu wt ci yada aikidocu olacak diye bir şart mı var anlamıyorum ben?hepsinin bir getirisi olur,eğitimsiz insandan illaki farkın olur dışarda.ama anladığım kadarıyla dragonmaxın içinde biraz güvensizlik var.bunu yenebilmen için 2li çalışabileceğin darbe alabileceğin bir spor yapman gerek. Bu post umarim bana gelmemistir. Gücendim dogrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 @marveloth sana karşı bir post atmamıştım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 evet felsefe kuşak level tarzı şeylerden uzak dur.En temizi sağlam bi kickboks hocası bul temel yumruk ve dirsek tekniklerini öğren sonra onları hızlandır.Ama sokak için kimse garanti veremez veririm denen yerden kaç.Eli bıçaklı 2 kişi dünya şampiyonunu keser.Ama refleksle hızlı bir tane indirip kaçma şansın olabilir tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yorumlar inanılmaz aydınlatıcı oldu. gerçekten çok teşekkür ederim. cemss bua rada doğru bi tespit yapmışsın kardeşim. gözlük kullanan biriyim, bu yüzen darbe almaktan hep çekinmişimdir. camdan yapıldım psikolojisi vardır ya. bende de ona yakın bişe var sanırım. 1 ay sonra gözlüğü çıkarıp lens takıcam. o zaman psikoloji değişebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Krav Maga öneririm self defansa yönelik olacaksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar