Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Bazi bilgilere ihtiyacim olucak. Umarim yardimci olursun. 1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu? 2-Günes sistemimizdeki gezegenlerin, günes cevresindeki yörünge hareketini ögrenmek istiyorum. Kastettigim 9 gezegen siralamasi degil. Tüm 9 gezegenin hangi istikamete hangi x-y-z dogrultusunda gittigini bilmek istiyorum. Varmi bir video yada resim paylasabilecegin? 3-Galaksiler disarisinda parcaciklar mevcutmu? Parcacikalrdan kastim gezegen ve yildizlar. 4-Samanyolumuz disindaki galaxileri ciplak gözle görebilirmiyiz? 5-Astronomi konusunda güncel yazi ve makalelerin paylasildigi bir forum biliyormusun? Türkce. Simdiden tesekkürler. (Ardeth disinda bilgisi olan varsa cekinmeden paylassin. Cok memnun olurum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Birinci soruyu geri aldim. Tesadüfen nötron yildizi nasil olusur diye arastirirken, süper novanin küllerinden nötron yildizi dogdugunu ögrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Bölüm zaten Bilim Teknik değil, Ardeth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Nötron yıldızları (pulsar, magnetar) küllerinden değil patlamaların sonucunda "ceset" olarak ortaya çıkıyor bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Marveloth said: Bazi bilgilere ihtiyacim olucak. Umarim yardimci olursun. 1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu? 2-Günes sistemimizdeki gezegenlerin, günes cevresindeki yörünge hareketini ögrenmek istiyorum. Kastettigim 9 gezegen siralamasi degil. Tüm 9 gezegenin hangi istikamete hangi x-y-z dogrultusunda gittigini bilmek istiyorum. Varmi bir video yada resim paylasabilecegin? 3-Galaksiler disarisinda parcaciklar mevcutmu? Parcacikalrdan kastim gezegen ve yildizlar. 4-Samanyolumuz disindaki galaxileri ciplak gözle görebilirmiyiz? 5-Astronomi konusunda güncel yazi ve makalelerin paylasildigi bir forum biliyormusun? Türkce. Simdiden tesekkürler. (Ardeth disinda bilgisi olan varsa cekinmeden paylassin. Cok memnun olurum) Öncelikle niye Ardeth diye harasslamaya gelmiştim ki... 2- Bilmiyorum hiç ihtiyaç duymadım. 3- Galaksi dediğimiz şeyler zaten içinde yıldızların ve gezegenlerin bulunduğu yerdir. Samanyolu galaksisi dışında kalan gezegen, yıldız vardır tabiki. Ya da soruyu anlamadım gezegen, yıldız dışında gök cismi var mıdır mı demek istedin? 4- Evet görebilirsin mesela büyük ve küçük macellan bulutu, omega centauri, bode's, triangulum, centaurus a, messier 83, sculptor, andromeda bütün bu galaksiler çıplak gözle görülebilir tabi böyle yüksek rakımlı, havanın tertemiz gökyüzünün kapkaranlık olduğu gözlem şartlarında biraz da gözünün alışkın olması lazım, göz deneyimi dediğimiz şey de lazım. Bakmakla görmek arasındaki fark olur ya işte o. 5- Türkçe takip ettiğim forum yok, genelde ilgi olmadığı için pek güncel forum da olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 yanlis bi benzetme kullanmis olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 olm topiki boşaltın ardeth gelecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 3. de bilmek istedigim su; http://www.geektown.de/grafix/nasa-m81-galaxy.jpg örnek olarak m81'i buldum. Simdi bu galaxinin disinda kalan ama diger galaxilere ait olmayan yildizlar varmi? Bagimsiz tek basina? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 biz çıkalım isterseniz yalnız bırakalım gençleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 cevapları biliyordum ama ardeth e sorduğun için söylemiycem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Marveloth said: örnek olarak m81'i buldum. Simdi bu galaxinin disinda kalan ama diger galaxilere ait olmayan yildizlar varmi? Bagimsiz tek basina? yok abi her yıldızın içinde bulunduğu bir galaksi vardır. yani yok öyle tek başına takılmaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Iste bunu garip bulmaktayim. Fazla düzenli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 öm atsaydın madem bu haliyle diğer bilgi ve fikir sahibi olabilcek arkadaşlara ayıb olmuş ben okumaya tenezzül etmedim mesela :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 bir galaksiyi düşün şimdi bir de içindeki milyarlarca yıldızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 mükemmel bir düzen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 şüphesiz ki böyle mucizevi bir düzen ancak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 ben daha mükemmelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 allah galaksiyi ne güzel yaratmış, astronomiyi ne kolay kılmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ama ben ciddi ciddi evrenin büyüklüğüne hayranım. :( Güneş'in bile o 858947689373450924234 tane yıldızdan sadece bir tanesi olduğunu düşününce.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 benjani said: cevapları biliyordum ama ardeth e sorduğun için söylemiycem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 throine said: Ama ben ciddi ciddi evrenin büyüklüğüne hayranım. :( Güneş'in bile o 858947689373450924234 tane yıldızdan sadece bir tanesi olduğunu düşününce.. :( Nötron yildizinin 20 km capinda olup sanyiede 1000 defa kendi etrafinda dönebildigini ögrenmek... (pulsar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 kafasi güzelmis bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Ben şeyi anlamıyorum. Karadeliklerin niye öyle bir çekim kuvveti var ki? Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Otrivine said: Ben şeyi anlamıyorum. Karadeliklerin niye öyle bir çekim kuvveti var ki? Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor? Kara delikleri anlaman için önce yer çekimini anlaman gerekir. Yer çekimini kavrayamamışsan kara delikleri ve çekim güçlerini anlamazsın tabi ki.>:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 E onu sordum zaten ben de dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar