Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Astronomi sorulari

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

Bazi bilgilere ihtiyacim olucak. Umarim yardimci olursun.

1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu?

2-Günes sistemimizdeki gezegenlerin, günes cevresindeki yörünge hareketini ögrenmek istiyorum. Kastettigim 9 gezegen siralamasi degil. Tüm 9 gezegenin hangi istikamete hangi x-y-z dogrultusunda gittigini bilmek istiyorum. Varmi bir video yada resim paylasabilecegin?

3-Galaksiler disarisinda parcaciklar mevcutmu? Parcacikalrdan kastim gezegen ve yildizlar.

4-Samanyolumuz disindaki galaxileri ciplak gözle görebilirmiyiz?

5-Astronomi konusunda güncel yazi ve makalelerin paylasildigi bir forum biliyormusun? Türkce.

Simdiden tesekkürler.
(Ardeth disinda bilgisi olan varsa cekinmeden paylassin. Cok memnun olurum)
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:

Bazi bilgilere ihtiyacim olucak. Umarim yardimci olursun.

1-Uzaydaki gazbulutlarinin yogunlasmasiyla yildizlarin olustugunu biliyorum, Peki bu gaz bulutu bir önceki yildizin ölümünden kalan yigin mi? Yoksa ayri di durum mu söz konusu?

2-Günes sistemimizdeki gezegenlerin, günes cevresindeki yörünge hareketini ögrenmek istiyorum. Kastettigim 9 gezegen siralamasi degil. Tüm 9 gezegenin hangi istikamete hangi x-y-z dogrultusunda gittigini bilmek istiyorum. Varmi bir video yada resim paylasabilecegin?

3-Galaksiler disarisinda parcaciklar mevcutmu? Parcacikalrdan kastim gezegen ve yildizlar.

4-Samanyolumuz disindaki galaxileri ciplak gözle görebilirmiyiz?

5-Astronomi konusunda güncel yazi ve makalelerin paylasildigi bir forum biliyormusun? Türkce.

Simdiden tesekkürler.
(Ardeth disinda bilgisi olan varsa cekinmeden paylassin. Cok memnun olurum)

Öncelikle niye Ardeth diye harasslamaya gelmiştim ki...

2- Bilmiyorum hiç ihtiyaç duymadım.

3- Galaksi dediğimiz şeyler zaten içinde yıldızların ve gezegenlerin bulunduğu yerdir. Samanyolu galaksisi dışında kalan gezegen, yıldız vardır tabiki. Ya da soruyu anlamadım gezegen, yıldız dışında gök cismi var mıdır mı demek istedin?

4- Evet görebilirsin mesela büyük ve küçük macellan bulutu, omega centauri, bode's, triangulum, centaurus a, messier 83, sculptor, andromeda bütün bu galaksiler çıplak gözle görülebilir tabi böyle yüksek rakımlı, havanın tertemiz gökyüzünün kapkaranlık olduğu gözlem şartlarında biraz da gözünün alışkın olması lazım, göz deneyimi dediğimiz şey de lazım. Bakmakla görmek arasındaki fark olur ya işte o.

5- Türkçe takip ettiğim forum yok, genelde ilgi olmadığı için pek güncel forum da olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Otrivine said:

Ben şeyi anlamıyorum.
Karadeliklerin niye öyle bir çekim kuvveti var ki?
Çekim sadece kütleyle alakalı değil mi niye çapı küçülünce de artıyor?

Kara delikleri anlaman için önce yer çekimini anlaman gerekir. Yer çekimini kavrayamamışsan kara delikleri ve çekim güçlerini anlamazsın tabi ki.>:D<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...