Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

daha önce üretim simülasyonu yapmış arkadaş aranıyor


goldbären

Öne çıkan mesajlar

durumum ciddi beyler, başım sıkıştı artık. eğitime açacaktım konuu ama burası daha çok ilgi çekiyor diye açtım, bir iki gün dursa ve sorna taşırsanız iyi olur...

görece küçük bir işletmede (15-20 makina, bir o akdar adam) ARENA, ProModel gibi endüstriyel simülasyon araçlarıyla üretim simülasyonu yapmış bir arkadaş, hoca, PhD, profesör, uzman, istatistikçi, mühendis vs. arıyorum.

tıkandığım noktalar var çözemedikçe uykularım kaçıyor. aslında programlarla, istatistikle bir sorunum yok (henüz)

ancak modellerken nasıl olması gerektiğini çözemediğim nooktalar var. netten envai çeşit kitap tutorial falan indirdim ama duruma yönelik net cevap bulamadım, varsa da çıkarımı yapamadım.

ciddi ciddi yardımcı olacak arkadaşlara ciddi ciddi karşılığını veririm. sadece akıl hocalığı yapsın yeter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

uretim degil de servis simulasyonu yapmistim. ama kitapla tutoyla falan isimi halledemedim diyosan pek yardımım dokunmaz benim de heralde. ozellikle netten daha da zor yani dert anlatmak ve acıklama yapmak


servis simülasyonu zaten kitaplardaki örneklere cuk oturuyor, rastgele olaylar var bol bol. model büyüdükçe sadece karmaşıklığı artıyor, üzerinde durulacak zaman değişiyor. keşke tekstil işletmesi alsaydım ben de, sinterleme yerine :( o zaman yine kolay olurdu of.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ!!! :D
sorun zaten okuldaki tez danışmanı hocanın git bunu yap gel, ben söylersem anlamı olmaz yoldan geçen adam da yapar demesi.:(

vay hayvan hoca -.-

simulasyon konusunda yardımcı olmam ama istersen senn hocayı dövebiliriz kaaveden arkaaşlarla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soyle supervizorune bak bunlari bunlari karistirdim hala bulamadim cozumu de o zaman yardim eder.

genelde hocalar hakli bu durumda, ogrenci hicbisiyi arastirmadan lak diye bunun cevabi ne diye geliyor, tak ediyor adamlara da bir sure sonra.

oldu ki senin hocan yardim etmedi, baska hocalar illa yardim eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorun programa aktarmak değil ya. sorun üretim sisteminin kendisi. karmaşık bağlar, kararlar, beklemeler batch'ler falan var. kalite kontrol davası var.

mesela ilk olarak; sipariş üzerine üretim yapılıyor, 30bin parçalık üretim yazılıyor. hani bir "gelişler arası süre" yok, hangi makinada işleneceği parçasına göre belli, onu da sistemde "parça şu boydan büyükse a makinası küçükse b makinası" diye gösteremem, sonuçta ayar süresi var şu var bu var, bunlar baştan planlanan şeyler.

onu baştan planla bunu baştan planla, ondan sonra matematiksel modele dönüşüyor sistem, içinde istatistik dağılımları olmayan düz yöneylem modeli gibi.

of düşündükçe sıkıntı basıyor be!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

genelde hocalar hakli bu durumda, ogrenci hicbisiyi arastirmadan lak diye bunun cevabi ne diye geliyor, tak ediyor adamlara da bir sure sonra.


sen de doğru diyosun, danışman mantığı aradım bulamadım diyince gitmen gereken bişey. ama adam gönderdikten sonra hala bir adım gidemedim. gitsem daha beter kovacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...