Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Arkadaşlar selam. Benim böyle garip bir koleksiyonum var. Takdir edersiniz ki bütün Türkiye'yi gezme şansım yok. Eğer bahar-sonbahar aylarında dikkatinizi sağda-solda çeken doğal türler bulup bana da gönderirseniz terazinize abanırım. Zaten doğada direk farkedilirler ilk çiçek açan bitkiler genellikle bunlardır. Pek ilgilenen çıkacağını sanmıyorum ama yine de şansımı deniyim. Görebileceğiniz bitkiler mesela şunlar; Colchicum(Acıçiğdem) Crocus(Çiğdem)- Türkiye'de çok geniş bir alana yayılmış durumda fazla sayıda türe sahip. Mutlaka görmüşsünüzdür Galanthus(kardelen) Scilla(Mavi kardelen deniliyor galiba) Allium(Yabani soğan) Muscari(arapsümbülü-üzümsümbülü) Sternbergia(???) Merendera(Yırtıkçiğdem-colchicum'un alt türü) Narcissus( nergis) Tulipa( Lale) Hyacinthus(Sümbül) Gagea(??) Fritillaria(Şah Tacı) Lilium(Zambak) Iris(Süsen) Gladiolus edit: unuttuğum daha bir sürü tür var burda yok diye ilgilenmiyorum sanmayın. Renk ve şekilleri farklı olacaktır elbet. Bir de sadece doğal türler ile ilgileniyorum. Öpik. Teşekkürler, iyi forumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 damalı yapraklı çok fantastikmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 kız düşürcek kıvama gelmiş koleksiyon arda. tebrikz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 kızlar soğanlı değilse ilgilenmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 güzel iş yalnız, tırıçka figür koleksiyonundan falan iyidir. takdir ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 şimdi abes bi soru olacka belki ama koleksiyonun soğan halinde mi? Bunları yetiştiriyorsun herhalde ama dimi? çözemedim nası yaptın koleksiyonu. Bunların ömürleri kısa değil mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 bahçede yaşıyolar, saksıda olanlar da var tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Çok özeniyorum ben böyle bahçe işlerini yahu banada öğretin. Bende bi torna makinası alıp abuk subuk şeyler yapmak istiyorum evde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 goldbären said: güzel iş yalnız, tırıçka figür koleksiyonundan falan iyidir. takdir ettim. lafını da sokmuş arada adam ya fırsat bu fırsat asdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 sana gonderelim derken ? defter arasinda kurutup mu gonderelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Longshanks said: bahçede yaşıyolar, saksıda olanlar da var tabi. Yetiştirme işini nasıl yapıyorsun? Normalde açmadığı dönemde açtırmaya çalıştığın oldu mu çiçekleri yada topraksız yetiştirmeyle falan ilgilendin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Myshkin said: şimdi abes bi soru olacka belki ama koleksiyonun soğan halinde mi? Bunları yetiştiriyorsun herhalde ama dimi? çözemedim nası yaptın koleksiyonu. Bunların ömürleri kısa değil mi. Bir de bu bitkilerin genel karakteristiğini basitçe anlatayım. Bu bitkiler besini etli yapraklarında biriktiriyorlar. Yaz geldiği zaman kuruyup dormancy'e giriyolar. Daha sonra sonbahar yağmuru ve soğuklarla tekrar uyanıp kök salmaya ve yeşermeye başlıyorlar. Baharda havalar ısınınca da çiçek açıyorlar. Tabi hepsinin çiçek açma zamanları farklı(sonbahardan mayıs sonuna kadar değişebiliyor) ancak temel mantık yaz olduğu zaman tamamen kuruyarak uykuya yatıp kendini sıcaktan korumak istemeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Fin said: sana gonderelim derken ? defter arasinda kurutup mu gonderelim yok abi soğanından ya da alabilirseniz tohumundan 1 tane yollasanız yeter işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Benim arkadaşım yzın çiçek açan soğanı kışın topraksız ortamda açtırmaya çalıştı, bitkiler baya büyüdü ama çiçek açmadı sdfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Myshkin said: Longshanks said: bahçede yaşıyolar, saksıda olanlar da var tabi. Yetiştirme işini nasıl yapıyorsun? Normalde açmadığı dönemde açtırmaya çalıştığın oldu mu çiçekleri yada topraksız yetiştirmeyle falan ilgilendin mi? Topraksız yetiştirmeyi ben denemedim ama yapanlar var. Başarılı sonuç alabiliyorlar. Bu bitkilerin en büyük düşmanı çürüme. Soğanlarının çok ıslanmaması lazım. Hele dormancy e girdiklerinde tamamen kuru bir yerde durmaları gerek. Bitkinin sıcaklık koşullarıyla oynayarak çiçek açmaya zorlayabilirsin. Yaz aylarında soğanları alıp buzdolabının sebzelerin olduğu kısmına nemli perlit içersinde koyarsan 1 ay gibi bir sürede uyanmaya başlarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Myshkin said: Benim arkadaşım yzın çiçek açan soğanı kışın topraksız ortamda açtırmaya çalıştı, bitkiler baya büyüdü ama çiçek açmadı sdfahangi bitkide denedi lale falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 hatırlayamadım şimdi. buzdolabı olayını yapmıştı galiba ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Güzel şey çiçeklerle uğraşmak. Muhtemelen biliyorsundur ama bilmeyen ve ilgilenmek isteyenlere gelsin bu link. :D http://www.e-fidancim.com/Cicek-Soganlari-,CA1-37.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 evet ordakilerin çoğu dutch hybrid doğal tür değil ve de şu an zamanı da değil soğanların zaten. benim topici şimdi açma amacım şubat falan gibi çiçek açmaya başlayacaklar öyle gözüne takılıp da çıkaran olur eve götürür falan diye bi umut işte =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Ne diyeyim o zaman bir hafta sonu doğa turu yap. :D Dağlara ver kendini. Patlamıştır şimdi oralarda baya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 ben veriyorum zaten biraz da siz verin dsfdsfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Aluriel said: goldbären said: güzel iş yalnız, tırıçka figür koleksiyonundan falan iyidir. takdir ettim. lafını da sokmuş arada adam ya fırsat bu fırsat asdfs Valla sokamamis pek. Tiricka ne lan ? Tiriska olmasin o ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 hatta tırışka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Bende 8-10 tane kurutulmuş soğanlı bitki vardı. Üniversitede ders icabı toplamam gerekmişti. Şimdi nerede hiç bilmiyorum. Alt sınıflara vermiş olma ihtimalim yüksek. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Koleksiyonumu canlı bitkilerden yapıyorum bu arada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar