Mithat Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Ne sitem var ne şirketim bana ne oluyorsa :D sadece merak ettigimden bir site açıp o sitede kesinlikle hiç bir ürün satmasak ama reklamlarından para kazansak (emin degilim bilmem bu konuları ama page view sayına gore reklam alıp para kazanma durumu falan var dıyolar ) e boyle bı durumda yıne para kazanıyorum bir vergisi calısması kazancx0.15=vergi durumu var mıdır yok mudur yoksa bu sanal oldugundan vergisiz sorgusuz sualsız kazanabılıyo mu ınsanlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Hangi ulke sinirlarinda yapiyorsan ticaretini, o ulkenin kanunlarina uygun sekilde yapma yukumlulugun var. TR'de yapiyorsan, TR hukumetine vergi odemekle ve yaptiklarini/sattiklarini bildirmekle yukumlusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 vergiden kastin kdvyse sen birsey satmiyorsan ortada kdv yok. ama her turlu gelir vergisi var, onu da sirket olsan da birey olsan da odemen lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Ben azicik eksik okumusum gerci ama ayni sey. Ha sorun olur mu dersen ? Kimsenin ruhu duymaz esasen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 mümkündür. vergisizdir. (teoride var bişeylerde pratikde takip edilmiyor) site sahibi ve reklamveren (şirket olmayan) arası kişilerce anlaşmalarla yapılır. önemli olan siteye nasıl ziyaretci cekeceğindir.öyle 300 - 500 ziyaretciyle olacak iş değil bide. piyasa ne durumda bilmiyorum şu an bilmiyorum orası ayrı. editella: bir kaç şey ekledim yanlış anlaşılma olmasın. editella 2: geç kalmışım yanlış anlaşılma olmuş.cevap gelmiş kodırdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 vergisiz kazanc olmaz. bir kere her turlu gelir gelir vergisine tabidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 e peki bi ton blogger tipler goruyorum tamam bunların %95i bişi kazanmıyor dıyelım ama kazananların hepsi bundan vergi ödemekle yükümlü mü? eger oyleyse her zaman bildigimiz kazanc carpı 0.15 yontemı mı olmadı site kucuk kazanc ayda 1000-2000 altında bısı caktırmazsın devam edersın falan olur mu? yada en basitinden paticik bir vergi oduyor mu? gercı kazancı yok ya reklamı yok bıseyı yok ... ee bu paticik nerden para yapıyor ya :D yanlıs ornek oldu burası para kazanan aklıma gelmıyor suan ama dedıgım gıbı facebooktan bahsetmıyoruz sonucta sadece reklamdan ayda 1000 liranın altında kazanan bır site sırket acmak zorunda mıdır gostermek ıcın yoksa kısıye ait site dıye gecip ordan vergi mi odicek ve hatta belkı de hıc odemıcek mıdır bu kadar az ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 gönlü zengin paticik'in. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Şirket isen alırlar, değilsen sen ödemezsin (ödemiyorlar) Mithat said: ee bu paticik nerden para yapıyor ya :D afganistandan mal geliyo ucuza gidiyor avrupa'ya ordan. HEM DE KADEVELİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Yatiyordum ama bir kac satir yazip oyle yatayim. Bir kazanc varsa vergi sart evet. Herhangi bir mukellefiyeti olmayan kisilerin kirtasiyeden aldiklari gelir makbuzunu kesip bunu maliyeye bildirmeleri yeterli diye biliyorum. Diger yandan fatura da keseyim dersen vergi mukellefiyeti gerekli. Vergi mukellefi olmasi icin birinin sirket olmasi gerekmez. Sadece vergi mukellefi olabilir. Sahis sirketi denilen mevzu oluyor bu. Vergi mukellefi olunca bir de ofisin olmasi gerekiyor senin. Bunu da home office muhabbetiyle cozuyorsun. Diyorsun ki vergi dairesine kardesim ben burda kendi evimde calisiyorum, evimin 20 metre kare yerini ofis olarak ayirdim. Vergi memuru gelip denetliyor, tamamsa sorun yoksa oluyor bu is. Vergi levhan falan oluyor. Bunlardan sonra istedigin gibi ticaret yapabiliyorsun. Masraflari nelerdir dersen; Acilis islemleri icin bi 200-500 lira para oduyorsun. Her 3 ayda bir ev icin odedigin kira ve evinin ofis olan kismina orantili olarak, kiranin %25'ini stopaj vergisi oduyorsun. Hali hazirda bir yerde calismiyorsan bagkurlu oluyorsun ve yine aylik 200 lira kadar bir vergi oduyorsun kendin icin. Bunlar kar etsen de zarar etsen de sabit. Bunun disinda kar edersen bir de ettigin karin vergisini oduyorsun. Bunlar da %18 KDV ve %15 gelir vergisi olarak ekleniyor. Uzun lafin kisasi sadece gelirin varsa %15'ini devlete vermek zorundasin. Oturup fatura keseyim dersen -gelir duzeyine de bagli olarak- kestigin her fatura tutarinin %43-47 kadari devlete, geri kalani senin cebine giriyor. Sen o %50 kusurluk paydan maliyetini, masraflarini cikariyorsun, geriye kalan kar oluyor. Bir sey kalirsa tabi. Devlet adam akilli veri vermek isteyeni oyle boyle degil, cok fena opuyor da diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 "di: bir hostingcinin anıları" di'nin hayatından bir kesit izlediniz. the end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Bir gün açıcagım olsa açmıcam artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 takibi mümkün değil ki açtığın siteye arkadaşının sitesinin banner'ını koymana kimse karışamaz keza arkadaşla aranda oluşan para trafiğine de kimse karışamaz oldu bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Mithat said: Bir gün açıcagım olsa açmıcam artık :D para hırsıyla site yapılmaz zaten tek başına. para kazanmak istiyorsan min 2 kişiyle girmen lazım bu işe yada sağlam blog yazarı olman lazım.. bu da bilgi,birikim ve zaman demek.işsiz isen yapabilirsin bak günde 2-3 saat ayırarak. 2 güzel projeyi bizzat elimde patlattım misal ben.zamanım yok olsa projeleri canlı tutabilirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Ben ne internetten anlıyorum son yaşadıgım seylerden sonra farkettım ki paradan da sandıgım kadar anlamıyormuşum. Bir muhabbette aklıma takılan sorulardan biriydi aslında Di msndeydi direk ona sormak nıye aklıma gelmedi bilmiyorum ama kıymetlisiniz ahali haberiniz olsun ne zaman aklıma bir soru gelse paticikte başlıgına gidip soruyorum patide bilen biri kesin vardır diye. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 google adsense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 throine said: google adsense aslında dolangaçlı yoldan anlattım ama soru buydu , bundan kazanılan paranın vergisi var mı. Anladıgım kadarıyla aslında var ama maliyeye gidip kazanıyorum ben demedigin surece ruhu duymaz çaktırma sen senin paypalına mı bakıcak maliye keyfine bak deniliyor cogunlukla. B Bu arada belirtiim tekrar nolur nolmaz hiç planım yok site falan bi ara vardı di ile iletişime geçtim derhal o plan için di degil ama başka bir kısım vardı orayla anlaşmam gerekıyordu bayaaaa pahalı bi durum varmış hemen vazgeçmek zorunda kalmıştım onun dışında da cidden facebook kullanırken bıle sorun yasıyabilen bi insanım ben anlamam ınternetti siteydi falan fikir en fazla sunarım ama gerisini işini bilen di gibi adamlara bırakır giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 ödemei posta ile çek olarak geliyor. paalı? bir domain $7 1 aylık webhosting $5'dan başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Ben de şunu sorayım. Açtık bir blog yazdık yazımızı e tabi arada mevcut kitaplardan/sitelerden aldık cümleleri direkt olarak değiştirmeden. Bu yazılar için kaynak göstermemiz yeterli mi ? yarın bir gün kitabın/sitenin yazarı gelipte sen benim yazıyı almışın birader kaldır onu deme lüksüne sahip mi ben orda kaynak göstersem dahi ? hadi kafa tuttum diyelim adama mahkemelik olurmuyuz olursak ne kadar ceza yeriz ? Sitenin gelir getirip getirmeme durumuna göre değişicekse eğer diyelim ki banner alanlarına 2-3 müşteri bannerını koydurdu parasını verdi(bilemiyorum kendi tarafında bir muhasebe kaydı yaptımı ama benden herhangi bir belge ıvır zıvır almadığını varsayalım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 adam gelip kaldır diyorsa paşa paşa kaldırmak durumunda olursun. İstediğin kadar kaynak belirt, az aldım alıntıydı sadece falan de yemez. Kafa tutacak bir durum da yok zaten. Öte yandan makul bir alıntı için özellikle yazar kesimi gelip bunla uğraşmaz ya, bilakis reklamımı yapmış ne güzel falan der dfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 örnek vermek adına, diyelim ki kitap bilgisayarlarla alakalı herşeyini anlatıyo falan. ben ordan ramin anlatıldığı 1 sayfalık kısmı alıp siteye koyuyorum. Peki bu işin siteden gelir elde edip etmemekle alakası var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Blog yazarım ya da kaliteli oyun sitesi yaparım dersen sana 25 lira bile yeter yıllık.Pahalı falan değil site açmak aksine çok ucuzladı son yıllarda rekabetden dolayı. Ha projem vardı,oyun kodlayıp dünyaya yayacağdım diyorsan başka tabi. Hem adsense başka bir şey, gösterim başına biriyle anlaşıp siteye banner almak başka bişey. Son olarak.. sen siteyle uğraşamam ama blogdu yada belirli bişey hakkında düzenli olarak yazarım diyorsan sen at bana yazdıklarını ben siteyi yöneteyim parayı bölüşelim.Teknik bilgi çok önemli değil. Çok adam var leş tasarımla başlayıp bugün mis gibi tasarımı, binlerce ziyaretcisi olanlar.Zaten siten varsa her türlü öğreniyorsun.Yok bu uygulama varmış, yok bu içerik yönetim sistemi varmış, yok bu varmış diye. Önemli olan sürdürülebilirlik ve orjinallik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 izin alman gerekir abi her türlü ama adamın mahkemeye vermesi için önceden bir şekilde uyarmış olması da gerekiyor sanırım hani öyle bişey var diye aklımda kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 izin de dert iş be usta adama ulaş böyle böyle amatör sitem var siteme yazınızı koydum kaynağını verdim izin veriyonuz mu de falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 md5 said: örnek vermek adına, diyelim ki kitap bilgisayarlarla alakalı herşeyini anlatıyo falan. ben ordan ramin anlatıldığı 1 sayfalık kısmı alıp siteye koyuyorum. Peki bu işin siteden gelir elde edip etmemekle alakası var mı? Kaynak belirteceksin, herif ya da yayıncı durumu farkederse kaldırman için uyarırlar, kaldırmassan dava açarlar. Koca kitabı scanlayıp siteye atmadığın sürece sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar