senko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 yalniz web programming zor ismis onu anladim ben. hele o ajax denen naneyi kullanmak hakketen uzmanlik istiyor html taglarindan basim dondu benim bide ustune php yaz dediler sdf, nasil calistiklarina dair en ufak bi fikrim yok zaten $_POST diyorsun ama arkada neler donuyor allah bilir. kalcam heralde web based design dersinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Web kisminin teferruati cok ve duzgun kaynak yok maalesef. Sikinti oradan kaynaklaniyor. Soyle bi on odeme yapin aslinda kitap icin, oturup kitap yazayim size. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Java zaten ayrı bi olay ya. Yani bir ara öğrenmeye yeltendim ve jruby, jsf, ant, jboss, tomcat, spring, me-ee-se, junit vs.vs. gibi şeyler görünce irkilerek arkama bakmadan kaçtım. Gerçi ne olduklarını bilmiyorum ama bilgisayar dünyasındaki herşeyin başına J getirilmiş bir versiyonu mevcut sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 ne olduklarini bilip onlari kullanmak en basit sey liseli kardeslerimiz bile yapiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 md5 said: di said: Beceremiyorsan daha basit bir seye gecmekte fayda var tabi. Abov. Kavgada soylenmez. becerememek değil de teferruatı acayip fazla. yok efendim pathleri ayarla sonra gir idede linkleri ver sonra yaz kodu compile a bas sorunlar versin onları düzelt vs.vs.vs. ne path'i yau? compiler'a dosyaların yolunu vermek diyorsan, genelde ide halleder böyle şeyleri ama?.. onun dışında compile time'da hata almak süper bir şey bence. yani hataların compile time ve runtime olarak ayrılması, yazma sürecini hızlandırıyor bence. ne biliyim argümanların zayıf geldi bana. jit compilation enbigzeli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Gladmir said: Deacon said: Compile edilmeyen dil dil degil, dilciktir ancak. Java dilcik diosun o zaman Neyse ki benim aciklama yazmama gerek kalmamis. Java compile edilmeyen bir dil olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Java compile edilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 sori dude http://en.wikipedia.org/wiki/Java_compiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 said: A Java compiler is a compiler for the Java programming language. The most common form of output from a Java compiler are Java class files containing platform-neutral Java bytecode. burda bahsedilen compiler, bizim bildiğimiz anlamdaki compiler değil, aslında compile kelimesinin anlamına dönmek lazım: collect and put together (for example, texts for a corpus) | derlemek, toplamak. yani yapılan iş olarak tamamen interpret edilen dillerde kod yazıp, bu dosyaları belli klasörlere toplamanız bile bir manuel compiling. said: There exist also compilers emitting optimized native machine code for a particular hardware/operating system combination. ama burada bahsedilen compiler'lar topaçta konuşulan compiled language'lerin compilerları ile aynı mantık. java hakkaten ayrı bir case hem compiled hem interpreted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 tamam da compiler-to-bytecode iste zaten java native code compilerlari var yoksa java programlari exe olarak gelemezdi o ayri konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Olayı karıştırmaya gerek yok. Özetle verilen bir dili başka bir dile dönüştüren programlara compiler deniyor. Hedef dilin makine kodu olması şart değil. Standard Java compiler'ı java kodunu bytecode'a dönüştürüyor. Yani normalde Java programlarını çalıştırmadan önce compile ediyoruz. Yine de dilleri genel olarak compile edilir/edilmez diye ayırmak ne kadar doğru bilemicem. Teorik olarak Java kodunu doğrudan interpret eden bir VM de yazabilirsin, PHP'yi makine koduna dönüştüren bir compiler da yazabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 xetraynex said: tamam da compiler-to-bytecode iste zaten java native code compilerlari var yoksa java programlari exe olarak gelemezdi o ayri konu"tamam da" demişsin de farklı bir şey söylememişsin bu yorumum da emeğe saygı forumlarındaki yorumlara benzedi :) "hocam kadın türk demişsin, zenci çıktı ve fransızca konuşuyor" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Mirage said: Olayı karıştırmaya gerek yok. Özetle verilen bir dili başka bir dile dönüştüren programlara compiler deniyor. Hedef dilin makine kodu olması şart değil. Standard Java compiler'ı java kodunu bytecode'a dönüştürüyor. Yani normalde Java programlarını çalıştırmadan önce compile ediyoruz. Yine de dilleri genel olarak compile edilir/edilmez diye ayırmak ne kadar doğru bilemicem. Teorik olarak Java kodunu doğrudan interpret eden bir VM de yazabilirsin, PHP'yi makine koduna dönüştüren bir compiler da yazabilirsin.tabii ki, c kodunu interpret de edebilirsin. ama başlığı açan arkadaşın demek istediği compiler direk machine code compiler. hatta bence bu kadar sevmiyosa (ve path falan vermekten dolayı oldugunu soylediği için) büyük ihtimalle IDE'si mevcut olmayan diller, illa compiled interpretted fucked falan farketmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Mirage said: Olayı karıştırmaya gerek yok. Özetle verilen bir dili başka bir dile dönüştüren programlara compiler deniyor. Hedef dilin makine kodu olması şart değil. Standard Java compiler'ı java kodunu bytecode'a dönüştürüyor. Yani normalde Java programlarını çalıştırmadan önce compile ediyoruz. Yine de dilleri genel olarak compile edilir/edilmez diye ayırmak ne kadar doğru bilemicem. Teorik olarak Java kodunu doğrudan interpret eden bir VM de yazabilirsin, PHP'yi makine koduna dönüştüren bir compiler da yazabilirsin. Evet teorik olarak yapilabilir ama yapacagimiz sey Dil deki platform independency yi virtual machine bacaginda belli oranda kayip etmemize sebep olur, PHP icin de keza ayni durum. Amac dan uzaklasilir ki aksini soyledin veyahut ilgi alaka teskil eden birsey soyledin diye yazmadim, basligin genel gidisatina yonelik yorum olarak yazdim. sori dude yazan arkadas icin de cevap yazilmis, bende ufak aciklama ekliyeyim. Herhangi bir de-interpreter kullanarak readyForRunning code u elde edebiliyorsan conventional anlamda o dil pure compiled degildir. Compile sozcugunun teknik anlaminda ziyade baslikta bahsedilen genel serzenisten yola cikarak Java compile edilen bir dil degildir. Ama polemige acik bir konu oldugu da kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 xetraynex said: tamam da compiler-to-bytecode iste zaten java native code compilerlari var yoksa java programlari exe olarak gelemezdi o ayri konu Burda yanlislik var. Exe olmaktan kasitin konu ile alakali degil. Native code a donen windows env. da self executable hale gelmesi icin wrapper larin eklenmesi. Dil in genel kullanim "nedenlerine" aykiri, platform independency fail. Ayri bir sekilde executable olarak geldigini gordugun azureus etc. gibi software ler de kickstart yapan executable lar *nix ve windows OS lerine native sekilde yazilip ust layer da calistirilan kisim ise pure interpreted java halinde bulunmakta. Jar acip deinterpret edip source code larini okuyabilirsin. Bu case genelde kullanimi kolaylastirmak icin yapilan hareketlerin sonucu ortaya cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2011 Mirage said: "Ben dile dil demem static type checking olmadikca." Eflatunc dil deil mi yani !!?!?!11!! ha ters okumusum. lol. en statik dil aida diye duymustum bu arada, cok merak ediyorum o dili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar