Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wlan baglanma sorunu (NOKIA)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nokia c5-03 var wlan taramasini aciyorum 1 metre yakinindaki modemi bulamiyor. arada bir buluyor baglaniyor sonra yeniden kopuyor net.
gugilladim mac adresini girmek lazim diyolar modeme. oyle bir secenek yok ya da cozemedim ama zaten modemin lan baglantilari kisminda telin mac adresi gozukuyor baglanti gecmisinde.
nasil cozebilirim bunu?
Mesaj tarihi:
Öncelikle modemde MAC filtre acıkmı degilmi ona bak yani WLANe sadece senin MACIDsini girdiğin cihazlarmı baglanabiliyor yoksa MACID filtre kapalı ve WLANe girmek için sadece sifre yazman yeterli oluyor mu?
Mesaj tarihi:
mac filtreleme acik olsa dahi gozukur. hidden ssid ise gozukmez, ama ondada elle yazinca problem olmamali. sifrelemeyi telefon desteklemiyor olabilir, kozalak orda hakli.
Mesaj tarihi:
sadece ama sadece evdeki kendi modeminde problem var yani oyle mi?

bu durumda modemin modeli nedir? diger problemsiz olarak kablosuz baglanan cihaz kac tane? tipleri nedir?

bi sure sonra basarisiz da olsa kisa sureli baglanmalarda hangi sifreleme kullanildi? kopmalar mesafeye gore mi, bagli kalma suresine gore mi oluyor?
Mesaj tarihi:
su ana kadar sadece evdeki modemde sorun oldu. modemin modeli Alice Gate VoIP 2 Plus Wi-Fi. laptop kablo ile bagli wireless kullanmiyorum ama acarsam sorunsuz baglaniyor.
sifreleme WPA-PSK TKIP 256 bit.
modemin 30 santim yanindan deniyorum baglanmayi.
Mesaj tarihi:
sinyal kanalini 1, 6, 11 arasinda degistir. (arasinda derken aradaki degerler degil bunlar arasinda) mevcut bulundugu kanal da bunlardan biri ve o kanalda bi gurultu olabilir, telefon gibi sinyali bol cihazlar kanal gurultusunden diger kablosuz cihazlardan daha cok etkilenir.

bunu denedikten sonra tekrar dusunelim.

ayrica wpa2 ye gecmeni de tavsiye ederim telefon destekliyorsa.
Mesaj tarihi:
bu sefer daha uzun sureli kaldigina gore power saving option ile alakali olabilir,

settings leri ve advanced leri kontrol et, wlan ve bluetooth ile alakali bi power saving option varsa kapat,

ayrica 3. kanali da bi dene istersen.
Mesaj tarihi:
herturlu kopuyor.modemden buyuk ihtimallede adiyla pek alasi yoktur heralde :d

bide soyle bisey var beni dusunduren. wireless sifresi 24-32 karakter arasi yazmak lazim illaki. acaba uzunmu geliyorki telefona :o
sacma ama olurmu olur
  • Yeni Oluştur...