mulgear6 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 acil olarak M(x) li fonksiyonu çıkartmayı ögrenmem gerek örnek olarak şurdakilerin fonksiyonu olabilir mesela q0 ve a biliniyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Hmm artan kuvvetin momenti nasıldı hatırlamaya çabalıyorum 1sn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 moment almakta sorun yok da onu o şekilde Mmax olucak bir değer bulmak için gereken x'in oldugu filan falan bi hede gerekiyo fonksiyon şeklinde alan x uzaklık olarak oluyo o da üçgende de agırlık merkezini alıyosun etki noktası olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Sen M(A), M(B ) ye göre moment alımından bahsetmiyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 onun rastgele bi noktaya göre alınan momentinden bahsediyorum sanırsam emin değilim ben de açıkcası tam ne oldugundan onun da işte onun türevini alıp 0 a eşitleyince max bilmemneler filan çıkıyo aptal saptal bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 süreksizlik noktalarından bölüp, ardından parçaladığın sistemi tek tek cözeceksin.peki süreksizlik noktaları nedir dersen mesnetler, tekil yük veya yayılı yükün değişmesi, kesitteki değişim de var. bölgeleri güzelce ayırdıktan sonra o bölgelerin içinde hesaplamaları yapacaksın. mesnetlerdeki tepki kuvvetlerini de hesaplaman lazım. de bu iş forumdan pek olmaz asdasd cok basit bir konu olmasına rağmen ufak tefek detaylar yüzünden hata yaparsın filan. önemli bir konu ileride bunlarla malzemenin eğilmesiyle ilgili hesapları sonra emniyet şartları hakkında hesaplamalar filan yapabilirsin. bilmiyorum hangi ders içinde görüyorsunuz ama strength of materials(mukavemet) kitaplarına bakarsan çok detaylı şekilde anlatıldığını görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Mulgear, gördüğüm kadarıyla alman eğitim sistemi "nottan çalışır geçeriz yea"lık bi sistem değil. Derslere gitmen gerekiyo zorla. Sırf nottan da sormuyolar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar