Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.mov ses var görüntü yok

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar HD kamerayla çekilmiş görüntüler var elimde mac'den bilgisayara aktardık. 1080p falan kaliteleri. anlamıyorum da tam baya kaliteli işte.
şimdi izleyemiyorum bilgisayarda.
ace mega codec, quiktime lite'lar falan ne varsa kurdum yok olmuyor ses var görüntü yok başka n'apabilirim aceba?
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok leş bişey yapmışın yani. HD'ler zaten problem çıkarmaya yer arıyor, bir de mac'te çevirip hem de utanmadan mov olarak kaydedip, bi de yüzsüzlüğün dibine vurup windowsta açmaya çalışıyosun falan of of :)

mac'te onun formatını değiştir bişey yap mov'dan uzak tut windowsu abi asd
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi şöyle
film çektik arkadaş okulun medya merkezindeki mac'e attı sonra dedi externalı ver yedekleyelim oraya bişey olursa heba olmasın verdim bişiler yapmışlar atmışlar işte.
ben de izliyim diyodum:D

onu geçtim bunları macde de kullanamayız o zmn bişey olursa öyle mi? sakatlık çıkacaksa söyliyim başka bi formül bulsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

mov bi codec degil, container format. mov lari pc de problemsiz izleyip editleyebilirsiniz, cok da iyidir o ayri.

burdaki problem container in icindeki codec in les olmasi. xdve problem, onun yerine mac de kaydederken mov olarak kaydedicekseniz bile mpeg4 codecleriyle falan kaydedin.

gspot sormamin nedeni goruntu ve ses codeclerini ogrenmekti, output dan kasit o. tum sayfanin daha cok yardimi olurdu ama durum bu.

gg
en yakin cozum video lan, onda da xdve codec bulabilirmisin ucretsiz veya temiz ilacli bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

challenge belledim.

3. parti vendorlarin decoderlerini yazan firma calibrated software, xdve yi sadece win uzerinde destekliyorlar, osx uzerinde final cut ile kullanilmasi onerilmiyor, sadece bazi durumlarda final cut express e izin veriliyor. sizin kamerayla olan durum da bu muhtemelen. editing kolay oldugu icin mov ve qxd tercih edilmis.

win7 icin bunu dene,
http://www.calibratedsoftware.com/QXDDownload.asp

bide osx gibi foolproof bi os da arkadasin nasil acilamayan video yapmis, onu benim icin tebrik et.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim işte o kodek peki yükledim bunu yükledimle olmuyo. program hangi codeci kullanarak decode ediyo onu anlaman lazım. formata göre değişebiliyo programdaki codec tercihi. output diye sorulup denen olay da o zaten, uygun decoder kullanmadan sesi işlemeye kalkınca çıkmıyo tabii. diğer program da ses için doğru decoder kullanıyo ama görüntü için yanlış kullanıyo...

km player falan gibi çok detaylı ayarlar yapabildiğin bişey yükleyip ayarla bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...