Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden?


Othranx

Öne çıkan mesajlar

said:
Mephisto_, 07 Şubat 2003 20:21 tarihinde demiş ki:
geçirdiğin zamanın değerini bilmen için desem ?[hline]When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me




o kdr güzel geçti ki..ama niye bu kadar hızlı..değerini biliyorum tabiki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanıtı basit, mutluyken zaman umrunda olmaz
ama mutsuz olduğun zaman hadi geçsin şu zaman dersin,
bu aynı derse benzer, ders sırasında saatinde dakikaları sayarsan psikolojik olarak çok daha yavaş geçer, ama meşgul olacak bir şey bulursan zamnın nasıl geçtiğini anlamazsın.

Ben mesela zaman öldürmek istediğim zaman bateri ritmleri çalışıyom sırada falan, yavaşlattıımı bi de bi saniyede 4 vuruş yerine bi vuruşa geçirdiğimde, o ders anında bitiyo, çünkü 1 dakikada 15 ritm yapabiliyorum 4/4 lük, ve 15 ritm hemen geçiyo aklımda, şarkı söylemek o yüzden zamanı geçirir.

Ha bundan kurtulmanın yolu mutluyken yok, sadece aynı hızda geçmesini sağlayabilirsin mutsuzken[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Bob Marley - Jammin'
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu sorunsalı kafamda şöyle çözümledim.

zaman, biz kafamızı çalıştırdığımızda yavaşlıyor(göreceli, bizim zamanımız, kafamızdaki zaman). ancak uyku gibi hallerde, düşüncelerin yoğunlaşmadığı, konsantrasyonun olmadığı hallerde zaman akıp gidiyor. bunlara mutlu olduğumuz, sürekli konuştuğumuz, abuk subuk işlerle uğraştığımız, bir hobimizi gerçekleştirdiğimiz anlarda dahil olabilir. bu vakitlerde beynimizi bir şeye odaklamayız, düşüncelerimiz yoğun değildir ve sık sık dağılır(misal: sevgili ile geçen vakit, "aşık mısın" sorunsalı)

o yüzden bizim genel-geçer zaman dilimlerimiz, aslında kişinin içinde bulunduğu hallere göre göreceli olarak değişmektedir. kanımca biz bir dakikayı bir saat gibi dolu dolu yaşayabilecekken, bir saniye kadar da yaşabiliriz.

bu yüzden elimizden geldiğince bir şeyler hakkında düşünmeliyiz, kafa yormalıyız. hayatı dolu dolu yaşamak budur, bu olacaktır.


(kafamda oluşturduğum bir kuramdır, fazla aldırış göstermeyiniz, dalga geçmeyiniz.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

general ağzımdan almış.

ona görecelilik denir.

ayrıca bombaci(ehe) nın dediğine ters olarak.mesela kondisyon antremanlarına göre taktik antremanları daha hızlı geçer ama taktik antremanlarında kafanızı daha çok kullanırsınız.haksızmıyım.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.

[Bu mesaj Ra_d tarafından 08 Şubat 2003 22:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...