Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev sahibi - kira banka dekontu

BaaL

Öne çıkan mesajlar

Leadman said:

O değil de, biz 6 ay sözleşme yapıp her ay için de adam bize birer senet yaptı. İlk ayın parasını zaten girişte elnie verdik, ikinci ayın parasını da 2 gün önce eline saydık ama henüz senet menet almadık geri. Sanırım en kısa zamanda senetleri istememiz gerekiyor, parayı ödediğimize dair bir belge yok elimizde sonuçta. Herifin bir yamuk yapacağını sanmıyorum gerçi, çok iyi niyetli biriydi ve eve yerleşirken tüm kolaylığı sağladı, hatta doğalgaz elektrik hesabı açtırırken bile bizi arabasıyla her daireye tek tek götürdü.

Şu aşamada tamamen adamın insafına kalmış durumdasınız, olurda hukuki yollara başvurursa sizden tekrar ödediğiniz kira bedellerini tahsil eder ve hiçbirşey yapamazsınız.

Para verilir, senet o an alınır işin kuralı budur. Sözleşmede var diyorsun, çünkü sözleşme yoksa o su, gaz gibi sayaçaları üstüne alamıyorsun, kontratda böyle arkada şu ayın bedeli verdim diye böyle imza alınır oraya bir imza alın bari (eğer şu kırtasiyede zatılan örnek kontratlardan alınmışsa)
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın vergi ile alakası yok. Çünkü sen ona dekont versende vermesende o o vergiyi zaten ödeyecek. Olay paranın kira geliri olarak bankaya girmesi.

Banka üzerinden yaptığın her işlemin dekontunu istediğin zaman alabilirsin. İster kira ödemesi olsun ister senet ödemesi olsun. Yani şuan elimde bi belge yok diye üzelmene gerek yok ister internet bankacılığı ister atm hiç farketmez o paranın o hesaba girdiğine ait belgeyi sana verirler şayet yatıran sensen.

Eğer bi senet bankaya protestolu olarak verildiyse banka ödenmediyse vade tarihi takip eden 2. günün sonunda protesto eder ve sizden protesto masrafı ile beraber tahsil eder. Protestosuzsa şayet ödenmediği taktirde müşterisine geri iade eder banka avukatı ile falan muhattap olmazsınız. Banka her senedini ödemeyene avukat gönderseydi...
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

throine said:

adam senetleri bankaya verirse ne olur?

Banka, senet vadesi geldiğinde ödenmez ise 2 gün içinde protestoyu çeker sonra takibe geçer, bankalar hiç beklemez o konuda doğrudan harekete geçiyorlar sonra banka avukatı ile muhattab olursunuz.

Edit: Pardon o senet bankaya tahsil için veriliyor doğru ben karıştırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...